DIY - Μόνωση στομίου υδροροής στα μπράτσα της οροφής

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #76363 από vabatzis
Κατόπιν της υπόδειξης του Λεωνίδα (Angelakis) όσον αφορά το πρόβλημα εισροής νερού από τα μπράτσα της οροφής (η σχετική συζήτηση είναι εδώ ), έκανα τη μόνωση στα πλαστικά στόμια που κρατάνε το λάστιχο το οποίο καταλήγει στις υδροροές της κάθε κολώνας. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή, δεν χρειάζεται κανένα εργαλείο, παρά μόνο μια ταινία στεγανοποίησης τεφλόν όπως αυτή:

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Σημειωτέον, λόγω του ότι η όλη διαδικασία γίνεται με ανοιχτή τη μηχανή, και ενεργοποιημένη τη διαδικασία ανοίγματος της οροφής, οι κινήσεις θα πρέπει να είναι σύντομες για να μην προκληθεί υπερθέρμανση στην αντλία ανύψωσης.

Βήμα 1ο

Ανοίγουμε την οροφή μέχρι να ξεκολλήσουν τα μπράτσα και να έρθουν στο επιθυμητό ύψος, ιδανικά στη μέση της διαδρομής μεταξύ μπροστινού και πίσω τζαμιού.

Βήμα 2ο - 3ο (ισχύει για κάθε πλευρά)

Τραβάμε το πλαστικό στόμιο προς τα έξω μέχρι να βγεί εντελώς.

Περνάμε την ταινία όσο πιο σφιχτά μπορούμε, κάνοντας τόσα περάσματα όσα χρειάζεται, προσέχοντας να μην μεγαλώσουμε υπερβολικά τη διάμετρο του πλαστικού, ώστε να μην προκαλέσουμε παραμόρφωση στο λάστιχο. Στη δική μου περίπτωση το πέρασα 4 με 5 φορές. Το πλαστικό στην τελική του μορφή είναι έτσι:

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε το πλαστικό στη θέση του, πιέζοντας προς τα μέσα και κυκλικά, ώστε να "πιάσει" η ταινία στεγανοποίησης κατά την τοποθέτηση και να μην μετακινηθεί-μαζευτεί προς τα έξω.

Όταν το πλαστικό έρθει "πρόσωπο" με το λάστιχο, είμαστε έτοιμοι.

Παρατήρηση: Εγώ επέλεξα να κατεβάσω την οροφή όταν έκανα το πρώτο κομμάτι, την άφησα για μερικά λεπτά και επανέλαβα τη διαδικασία για το δεύτερο.

Good luck & thanks to Angelakis!

Βαγγέλης - 1.4 TSi
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Riise

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #76377 από angelakis
Πολυ ωραία δουλειά Βαγγέλη, ελπίζω να λύθηκε το πρόβλημα και σε σενα όπως και σε μένα. Μετά απο δυο πλυσηματα και μια βροχή μπορω να πω πως εχω ησυχάσει! Ούτε σταγόνα! Και το καλύτερο τα 200€ έμειναν στην τσέπη μου..

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #76462 από vabatzis
Σε συζήτηση που είχα σήμερα στο συνεργείο, τα παιδιά βάζουν σε αυτή τη περίπτωση μια κόλα, η οποία γίνεται σα λάστιχο όταν στεγνώσει. Είναι και αυτός ένας εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης.

Πληροφοριακά, ο Τσακουλέρης συνεργάζεται με τεχνικό της VW ο οποίος έχει εξειδικευτεί αποκλειστικά σε προβλήματα οροφής του Eos, με αποτέλεσμα να μπορεί να αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των περιπτώσεων διαρροής. Μου το ανέφερε σήμερα και είναι καλό να το έχουμε υπόψη μας.

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #77167 από angelakis
Το παραθέτω εδω σαν συνέχεια καθώς αφορά το μπράτσο αλλα φυσικά μπορεί να μεταφερθεί σε ανεξάρτητο θέμα.
Παρατήρησα αυτές τις ημέρες με τη βροχή και ενώ εχω μονώσει το στόμιο της υδροροης πως μούσκεψε λίγο η ταπετσαρία στο μπροςτα άκρο του μπρατσου.
Καθότι ψειρας και αφοσιωμένος στον αμείλικτο αγώνα κατα των διαρροών τσέκαρα με ενα φακο το εσωτερικό της ταπετσαρίας του μπρατσου και είδα πως υπήρχαν λίγες σταγόνες νερού εντός της. Ακολούθως άνοιξα το κάλυμμα - ταπετσαρία του μπρατσου (ανοίγει πολυ εύκολα χωρις φόβο ή πίεση καθώς ειναι κουμπωτη με κλιπσακια, η εργασία γίνεται με την οροφή κλειστή οποτε έχετε όσο χρόνο θέλετε) και ειδα απο που μπαίνει το νερό.
Στην παρακάτω φωτό βλέπετε το μπράτσο ανοιχτό με τη ταπετσαρία απασφαλισμενη. Αυτο που διακρίνεται ειναι η λαστιχένια υδρορροή που ακολουθεί στο κάτω μέρος όλη τη διαδρομή του μπρατσου. Στο μπροστά της μέρος κάνει γωνιωση προς τα πανω. Σε αυτο ακριβώς το σημείο (το δείχνουν τα βέλη) το λάστιχο είχε διαρροή (ελάχιστη μεν αλλα υπαρκτή).
Κουβέντα για αλλαγή της υδροροης ούτε για πλάκα (τρελό ξήλωμα, κόστος και άγνοια των συνεργείων) οποτε στέγνωσα το σημείο καλά και εφάρμοσα στεγανοποιητικη σιλικόνη και απλά ξανακουμπωσα τη ταπετσαρία στα κλιπς της. Περίμενα δυο μέρες ωστε να είμαι σίγουρος πως στέγνωσε και το έπνιξα στο νερό, άνοιξα εκ νέου τη ταπετσαρία και επιβεβαίωσα πως δεν πήρε ούτε σταγόνα! Απλό και αποτελεσματικό.
Διόρθωσα τη φώτο Βαγγέλη, νομίζω τώρα είναι οκ.

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Riise

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #77183 από vabatzis
Λεωνίδα μάλλον πρέπει να επαναδιατυπώσουμε τη διόρθωση με φωτογραφίες που έχουν μαρκαρισμένα τα σημεία ενδιαφέροντος..

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #77198 από angelakis
ok τροποποιήθηκε Βαγγέλη.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #77200 από vabatzis
Είσαι αρχηγός :good: :good: :good:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #78959 από angelakis
Απαντήθηκε από angelakis στο θέμα η οροφη βαζει νερο
Επειδη βλέπω πως πολλα παιδιά ταλαιπωρούνται με το θέμα της διαρροής στο μπράτσο να πω το εξής: Αν κάποιος ανοίξει την ταπετσαρία θα δει οτι η ίδια η vw εχει βάλει στο επίμαχο σημείο, εκει που δείχνουν τα βέλη, την ειδική στεγανοποιητικη τσίχλα (στην φωτο δεν φαίνεται γιατί την είχα ήδη βγαλει βλεποντας οτι είχε χαςει τη στεγανότητα της ωστε να βάλω σιλικόνη) προφανώς δηλαδή πρόκειται για σημείο που εκ κατασκευής πάσχει. Ενδεχομένως με τα χρονια και τον ήλιο το υλικό να χάνει την στεγανοποιητικη ικανότητα του. Προσωπικά έβαλα σιλικόνη ίδια με αυτή που είχα βάλει στο a pillar και το αποτέλεσμα ήταν άψογο. Δε λεω οτι απαραίτητα αντιμετώπιζετε το ίδιο προβλημα απλά μου φαίνεται λογικό να φταίει το ίδιο και σε εσάς καθώς έχοντας αποκαλύψει και ελέγξει την υδρορροή δεν μπορω να σκεφτώ άλλο σημείο απο όπου να μπαίνει νερό ( για την ακρίβεια υπάρχει ενα, κοιτώντας το άκρο της υδρορροής κατα μέτωπο με την οροφή σταματημένη στον αέρα στο μέσο του ανοίγματος θα δείτε οτι το πανω άκρο της σχηματίζει κενό με το μέταλλο αλλα για να φτάσει σε τέτοιο ύψος το νερό και να τρέχει απο εκει θα έπρεπε πρακτικά η υδρορροή να ειναι τελείως βουλωμένη και το νερό απλά να αθροίζεται σε ύψος όπως πχ σε ενα φράγμα μέχρι να κάνει υπερχειληση) Για εσάς που είστε μακριά ένας έλεγχος των παραπάνω σημείων μπορεί να σας γλίτωνε απο πολυ κόπο τελικα. Αν κάποιος εχει ανακαλύψει άλλο σημείο ωστε να παίρνει νερό στο μπράτσο παρακαλω να μας το πει. Θεωρώ προφανές οτι έχουν ήδη ελεγχθεί και στεγανοποιηθεί τα a pillar πριν απο κάθε άλλη ενέργεια.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #78960 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα η οροφη βαζει νερο
Η ταπετσαρία στο μπράτσο πώς βγαίνει; κουμπωτή είναι ή πρέπει να βγάλουμε κάτι προηγουμένως; :crazyman:

Δημήτρης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Antonis_R

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #78962 από vabatzis
Πάντως σε συζήτηση που είχα με τον άνθρωπο που έκανε τη συντήρηση της οροφής για το συγκεκριμένο πρόβλημα, μου είπε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι υδρορροές πίσω, και τα κανάλια που καταλήγουν σε αυτές. Όταν αυτά δεν είναι απόλυτα καθαρά, η ροή του νερού προς την έξοδο είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται και να γυρνάει μπροστά. Απόδειξη των παραπάνω είναι το γεγονός ότι στο δικό μου αυτοκίνητο, πριν τη συντήρηση, δεν άκουγα καθόλου το νερό να τρέχει στο πίσω μέρος. Μετά τη συντήρηση, και ενώ είχε το λάστιχο να ρέει στην οροφή, άκουγα τις πίσω υδρορροές να "καταπίνουν" το νερό (σαν να αδειάζεις ένα μπουκάλι).

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να ρίξετε και μια ματιά πίσω πριν αρχίσετε τα ξηλώματα στα μπράτσα;

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #78963 από dragonfighter
Και εμένα είναι μερικώς βουλωμενη η πίσω υδρορροή, το βλέπω στο πλύσιμο που στάζει λίγο στο πίσω τζαμί απο την μεσα μεριά. Πως την ξεβουλωνουμε; Αν δεν κάνω λάθος για την πίσω υδρορροή θέλει απαραίτητα service;

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #78964 από vabatzis

dragonfighter έγραψε: Και εμένα είναι μερικώς βουλωμενη η πίσω υδρορροή, το βλέπω στο πλύσιμο που στάζει λίγο στο πίσω τζαμί απο την μεσα μεριά. Πως την ξεβουλωνουμε; Αν δεν κάνω λάθος για την πίσω υδρορροή θέλει απαραίτητα service;

Ναι Γιάννη, θέλει service. Εγώ δεν τα κατάφερα να τις ξεβουλώσω πλήρως ότι κι αν έκανα. Τις ανέλαβε το παιδί στον Τσακουλέρη και τις έφερε εκεί που πρέπει.

Βαγγέλης - 1.4 TSi
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": dragonfighter

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #78994 από Coo

vabatzis έγραψε: Σε συζήτηση που είχα σήμερα στο συνεργείο, τα παιδιά βάζουν σε αυτή τη περίπτωση μια κόλα, η οποία γίνεται σα λάστιχο όταν στεγνώσει. Είναι και αυτός ένας εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης.

Είχα μια τέτοια κόλα που αναφέρεις, την είχα χρησιμοποιήσει για να κολλήσω/στεγανοποιήσω τα φλας στη μηχανή. Μόλις στεγνώσει γίνεται ελαστική και είναι αν θυμάμαι καλά σχετικά φτηνή, όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μπορεί να μου έχει περισσέψει, θα ρίξω μια ματιά στην αποθήκη.

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δημήτρης

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #78995 από vabatzis
Λογικά μιλάμε για το ίδιο προϊόν...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #78997 από nikitas tsi
Aυτο λεγεται τσιχλοκολλα

Νikitas TSi

Περισσότερα
4 Χρόνια 10 Μήνες πριν #85069 από Antonis_R
Απαντήθηκε από Antonis_R στο θέμα η οροφη βαζει νερο
καλημέρα. βρήκατε λύση γι αυτό;

Περισσότερα
4 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85200 από Leon
Καλησπερα αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα έκανα όλα τα παραπάνω ενώ σταμάτησε το νερό από το σημείο που αναφέρατε ,μου τρέχει σταγόνες από μια βίδα με ελατήριο ακριβώς δίπλα ,ξέρει κάποιος τι μπορεί να φτάσει η τι συγκρατεί η βίδα αυτή

Περισσότερα
4 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85201 από Vempire_G4
Κάνε 2 - 3 πραγματάκια και νομίζω ότι θα σταματήσουν όλα.
1) Ξεβούλωσε όλες τις υδροοροές.
2) Καθάρισε καλά όλα τα λάστιχα της οροφής και ενδιάμεσα. Θα δεις, λογικά, λάσπη.
3) Τσέκαρε αν έχεις κάποιο σπάσιμο στις μπροστινές υδροοροές.
4) Λίπανση. (Να σταματήσουν οι πολλές βροχές για να μην ξεπλυθεί το λάδι!)

www.vweos.gr/odigos-...o
www.vweos.gr/diys/53...r
www.vweos.gr/diys/63...ς

Περισσότερα
4 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85206 από Leon
Καλημέρα σε ευχαριστώ για την απάντηση ξ αλήθεια είναι ότι μέσα από το forum έχω βρει λύσεις σε όλα αυτά ,με αποτέλεσμα να έχω κάνει όλα αυτά ,δυστυχώς το πρόβλημα για ποιο άμεση λύση είναι ότι το σπιράλ που κατεβαίνει προς το θόλο της ρόδας δεν ξεκουμπωνει από το κλιπ που συνδέονται όλα τα σπιράλ κ με φόβο μην κοπεί ο σωλήνας καθαρίζω με πίεση νερού από την διπλανή είσοδο ,

Περισσότερα
4 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85207 από Leon
Με την βοήθεια μιας σύριγγας ,θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να καθαρίσω με βουρτσακι με σύρμα ειδικό για υδροροη από μπροστά .η και να μεγαλώσω λίγο την οπή του πλαστικού που κουμπώνει ο σωλήνας ?

Περισσότερα
4 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85215 από Vempire_G4
Αν ρίξεις με ένα μπρίκι νερό στην τρύπα, λιμνάζει ή φεύγει άμεσα.
Αν δεν φεύγει με την ίδια ροή, δεν φτάνει η σύριγγα ούτε για ζήτω!!!
Θέλει μεγαλύτερη πίεση.
Γιατί το νερό της σύριγγας θα το πάρει λίγο λίγο, αλλά της βροχής, με τίποτα!!!

Περισσότερα
4 Χρόνια 8 Μήνες πριν #85216 από Vempire_G4

Leon έγραψε: (1) θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να καθαρίσω με βουρτσακι με σύρμα ειδικό για υδροροη από μπροστά .η (2) και να μεγαλώσω λίγο την οπή του πλαστικού που κουμπώνει ο σωλήνας ?

1) Όχι
2) Όχι

Συντονιστές: nikitas tsi