Πέμπτη, Νοέμβριος 15, 2018
Text Size

How To / Αλλαγή λάμπας αλλαγής πορείας (BiXenon)

ήμερα έκανα την αλλαγή στις λάμπες που ανάβουν κατα την αλλαγή πορείας στα biXenon. Τα original του αυτοκινήτου είναι Phillips με το κλασσικό κιτρινοπό χρώμα.


Προμηθευόμαστε λάμπες τύπου Η8, 35W (4500k, αφού τα αυθεντικά xenon είναι 4300κ)


Φανάρι συνοδηγού

Για το φανάρι αυτό τα πράγματα είναι πιο απλά. Αφού ανοίξουμε το καπό, αμέσως θα δούμε τα καπάκια στο πίσω μέρος του φαναριού. 

Ξεβιδώνουμε το μεγάλο καπάκι και αμέσως έχουμε πρόσβαση στη λάμπα που θέλουμε να αλλάξουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην τραβήξετε απλά τη λάμπα προς τα πίσω. Στρίψτε ελαφρά αριστερά ή δεξιά όλη τη βάση για να απασφαλίσει η λάμπα από τη βάση και μετά τραβήξτε προς τα έξω για να βγεί από το φανάρι.
Αφού απασφαλίσουμε το κλιπάκι που συγκρατεί τη λάμπα στη βάση της, τη βγάζουμε έξω.

Αντικαθιστούμε τη λάμπα με την καινούργια

Ακολουθούμε την αντίθετη διαδικασία και τοποθετούμε, ασφαλίζουμε και σφραγίζουμε τη καινούργια λάμπα.

Τελικό αποτέλεσμα:


Φανάρι οδηγού
Η διαδικασία είναι ίδια, με τη διαφορά ότι για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο πίσω μέρος του φαναριού, πρέπει να βγάλουμε από τη θέση του το κουτί του φίλτρου. 
Αυτό στηρίζεται σε μία βίδα που φαίνεται στη φωτογραφία και σε δύο κουμπώματα στον πάτο. 
Μήν φοβηθείτε να το τραβήξετε να ξεκουμπώσει, θέλει λίγο το ζόρι του αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος ζημιάς.

Μετά ακολουθείται η ίδια διαδικασία για την αλλαγή λάμπας.

Οδηγός Λίπανσης Οροφής

Δείτε τον οδηγό για να κάνετε μόνοι σας την λίπανση της οροφής για να εξαφανίσετε τριγμούς και διαρροές. Πρώτα ξεκινάμε με έναν καλό καθαρισμό όλων των τσιμουχών της οροφής. Αυτό το βήμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι εξίσου σημαντικό με την λίπανση, αφού πολλοί εκ των τριγμών προέρχονται λόγω της βρωμιάς που συσσωρεύεται...

Παρουσιάσεις VWEOS.gr

Το VWEos.gr έχει κατα καιρούς απασχολήσει τον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και διάφορα έντυπα περιοδικά, με παρουσιάσεις που αποτυπώνουν τη δυναμική μας παρουσία στο χώρο των λεσχών αυτοκίνησης. Ιδιαίτερη έμφαση και εντύπωση έχει προκαλέσει η φωτογράφιση των αυτοκινήτων του club, που σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση-φωτογράφιση..

Λίστα Ενημερώσεων

Aν δε μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά τα δρώμενα του VWEOS.gr, Μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα μέσω email! Γραφτείτε στη λίστα ενημερώσεων του vweos.gr δίνοντας απλά το email σας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας!