Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1

• fanuto
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76083 από fanuto
Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1 δημιουργήθηκε από fanuto
Καλησπέρα κι από μένα,

Είχα πάρα πολύ καιρό να μπω, εξού και το νέο account, αλλά μόλις έφαγα ΠΟΛΥ μεγάλη φόλα.

Είχα που λέτε ένα θέμα με την οροφή. Κολλούσε, λες και δεν είχε ολοκληρωθεί το κλείσιμο, αναβόσβηνε η πορτοκαλί ένδειξη της οροφής, και δεν άνοιγε το πορτπαγκάζ. Το πήγα σε αντιπροσωπεία μου είχαν ζητήσει 100€ και μόνο που το κοίταξαν, γιατί έπρεπε να λύσουν λέει το πορτμπαγκάζ και να ελέγξουν τις καλωδιώσεις, λέει κάποιο βραχυκύκλωμα είχε ή κάτι τέτοιο και έπρεπε να αλλαχτού καλώδια και τέτοια. Το ποσό που μου ζήτησαν για να φτιαχτεί δεν το γράφω καν (τετραψήφιο), είναι απλά αδιανόητο δεδομένου μάλιστα ότι μιλάμε απλά για καλώδια και όχι μοτερ, υδραυλικό σύστημα ή κάτι άλλο.

Οπότε το άφησα έτσι, γιατί ήταν χειμώνας. Αυτό που έκανα για κάποιο διάστημα όταν άνοιξε λίγο ο καιρός ήταν να βγάλω την ασφάλεια την 50άρα (την μεσαία στα αριστερά που είναι τρεις 50-50-40) οπού υποθέτω κάποιο ρισέτ παίζει να έγινε μετά από μερικές μέρες και η οροφή λειτούργησε κανονικά. Ή απλά ήταν συμπτωματικό. Πάντως η οροφή με έβγαλε όλο το καλοκαίρι κομπλέ.

Σήμερα, και ενώ την άνοιξα συμπτωματικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, έσβησα το αμάξι κάπου που πήγα, και όταν μπήκα πάλι μέσα, ανοιχτή η οροφή, έκανε το ίδιο σφάλμα που είχε να μου κάνει από την άνοιξη. Φυσικά δεν έκλεινε η οροφή. Γυρνάω σπιτι, η ώρα είναι 8, όλα κλειστά, ακούω ότι από αύριο βροχές, πυλωτή δεν έχω, με πιάνει ένας πανικός και λέω ας δοκιμάσω με τις ασφάλειες. Βγάζω την ασφάλεια, περιμένω λίγο, ξαναβάζω μπροστά τίποτα. Δοκιμάζω και με τις άλλες τίποτα.

Και για κάποιο λόγο, βγάζω και ξαναβγάζω την 100άρα (τη μεγάλη την τετράγωνη) και όταν πάω να βάλω μπροστά αυτή τη φορά δεν παίρνει ΚΑΝ μπροστά το αμάξι.

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συνέβη, όλες είναι στη σωστή θέση πάντως.

Έχει κάποιος την παραμικρή ιδέα, τι μπορεί να έγινε και δεν παίρνει καν μπροστά το αμάξι; (Μιζάρει κανονικά).

Την οροφή υπάρχει κάποιος manual τρόπος να την κλείσω; Σημειωτέον - α το ξέχασα αυτά - είχε μπλοκάρει το πορτμπαγκάζ. Δοκίμασα κλασσικά το άνοιγμα από το συρματόσκοινο πίσω από το safe-cushion, και...
...μου έμεινε στο χέρι το δαχτυλίδι, τραβώντας μέσα το σκοινί. Δεν άνοιγε ούτε από εκεί!

Κάτι μου λέει ότι την έχω κάτσει :(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• fanuto
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76085 από fanuto
Απαντήθηκε από fanuto στο θέμα Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1
Παρεμπιπ. Έχω το FSI 2.0, 01/07.

Aν κάποιος ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει και δεν παίρνει μπροστά - τουλάχιστον αυτό δλδ - ας βοηθήσει. Προσπάθησα να βρω κάποια φωτό με τη διάταξη των ασφαλειών στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου αλλά δεν βρήκα. Εντωμεταξύ οι 2εικόνες του μάνιουαλ είναι ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ απλώς.
Ούτε στον Γούγλη βρήκα κάτι. Βέβαια εδώ, κάποια πράγματα δεν μου τα βγάζει ακόμη - λόγω provisional member υποθέτω...

Επίσης εκτός της βοήθειας, θέλω πρόταση για που να το πάω. Μένω Περιστέρι.
Μου είχαν πει για ένα τύπο στη Λιοσίων που είναι γκουρού στις οροφές και τα κάμπριο με ένα μεγάλο συνεργείο και αρκετά φτηνότερος από αντιπροσωπείες. Γνωρίζεται σχετικά; Λέει τίποτα; Ξέρετε που είναι ακριβώς; Μου έχουν πει για αυτόν 2 ταρίφες άσχετοι...

• fanuto
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76092 από fanuto
Mε τα πολλά πήρε μπροστά, αλλά ξανα-ανάβει το σφάλμα λάθους της οροφής και το πορτμπαγκάζ δεν ανοίγει φυσικά ούτε για πλάκα.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76093 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1
Από τη στιγμή που δε μπορείς να ανοίξεις το πορτμπαγκαζ, σκέπασε το με μια κουκούλα για τη βροχή και αύριο με την αυγούλα πήγαινε το οδηγώντας (αν δε βρέχει) ή με οδική (κουκούλα) σε ένα καλό συνεργείο που να ξέρουν. Εγώ δεν είμαι από Αττική να σε βοηθήσω στο πού θα το πας. Αν το έχεις στο δρόμο βρες ένα φίλο, συγγενή με πυλωτή ή γκαράζ και βάλτο μέσα.
Μπορεί να θέλει reset ο εγκέφαλος, να έχει μαγκώσει μηχανικά, να έχει κλατάρει η αντλία σου.. Τηλεδιάγνωση σε τόσο ασυνήθιστο πρόβλημα δεν είναι εύκολο να γίνει και ούτε ειδικοί είμαστε.

ΥΓ. Χωρίς να θέλω να παίξω με τον πόνο και την αγωνία σου τέτοια ώρα, δεν ξέρω πόσο το φροντίζεις το αυτοκίνητο με τακτική συντήρηση σε λάστιχα και μηχανισμούς, πάντως διαβάζοντας για δαχτυλίδια να φεύγουν, διαγνώσεις βλαβών, συνεργεία και 4ψήφια νούμερα κάτι μου λέει πως δεν του δίνεις τη φροντίδα και προδέρμ που χρειάζεται. Αν πράγματι δεν το συντηρείς τακτικά καλό θα ήταν είτε να διαβάσεις τα πολλά θέματα επ'αυτού στο φόρουμ για να δείς πως γίνεται ή να το πηγαίνεις συχνότερα για συντήρηση.

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76095 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1
Εδώ παίρνεις μια ιδέα τί γίνεται εκεί πίσω. Χωρίς να ανοίξεις όμως το π.μπ. τί μπορείς να κάνεις...; :unsure:

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76108 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1
Κάποιο διαγνωστικό δεν έχεις να δεις τί προκαλεί αρχικά το πρόβλημα της εκκίνησης και κατόπιν την δυσλειτουργία της οροφής;

Εάν όχι, έναν γρήγορο έλεγχο με το VagCom μπορεί να στο κάνει και ο Τσακουλέρης στη Καβάλας απέναντι από τα ΤΕΙ. Μπορεί να σε βοηθήσει (πιθανόν) για την μη εκκίνηση αλλά απλά να σου πει εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα με την οροφή. Με τον κωδικό αρχικά το κοιτάς στο ;internet α δεις τί πρόβλημα υπάρχει να έχεις έναν μπούσουλα.

Εγώ αυτό θα έκανα σαν πρώτη σκέψη

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76109 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1
Εμενα γιατι μου μυριζει χαμηλη σταθμη υγρων ή αντλια;
Τον χειμωνα με το κρυο πηζουνε ενω το καλοκαιρι γινονται πιο λεπτα,ισως ετσι να εξηγειτε που στις πιο υψηλες θερμοκρασιες του περιβαλλοντος δουλευε.
Δεν μπορεις να τραβηξεις το συρμα του πορτ μπαγκαζ με μια πενσα;
Απο το σημα του καπο δεν ανοιγει?
Δοκιμασες με το κλειδι να το ανοιξεις;

Νikitas TSi
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": fanuto

• fanuto
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76119 από fanuto
Α Coo εσένα σε θυμάμαι :) (3 γραφικά περιβάλλοντα του club πίσω λέμε τώρα...)
Όχι ρε συ φουλ το φροντίζω, με υγρές σιλικόνες στα λάστιχα (έχω αλλάξει και κάποια), σέρβις σε αντιπροσωπεια επίσημο μέχρι περσι κλπ κλπ.

Το thread αυτό ήταν το πρώτο που διάβασα (ξανα)μπαίνοντας στο φόρουμ :))

Νικήτα, αυτό που λες εξηγεί ΠΟΛΥ την αλλαγή συμπεριφοράς, και αυτό που χαριτολογώντας -όσο μπορώ- είπα, ότι το αμάξι καταλαβαίνει ότι είναι καιρός για να μην το ανοίγω...
Από που το φτιάχνουμε αυτό;
Όχι δυστυχώς το σύρμα δεν προεξέχει καθόλου.
Το κουμπί από την πόρτα δεν δίνει σήμα, το κράτημα στο κλειδί δεν το πετάει το καπό και χειροκίνητο είναι κλειστό εντελώς.

Παρατήρησα τώρα που το λες και μια περιεργη συμπεριφορα στα υδραυλικά του καπό πριν 2-3 μέρες αλλά δεν το συνέδεσα, κατέβαινε αρκετά πιο αποτόμα...

Διαγνωστικό δεν έχω, αλλά μάλλον θα κάνω αυτό που λέτε, θα το πάω στον Τσακουλέρη, προς το παρόν βγαίνω και το ελέγχο στο μπαλκόνι κάθε μισή ώρα... δεν βλέπω να κοιμάμαι άλλωστε...

• fanuto
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76120 από fanuto
Για το συνεργείο που σας λέω στη Λιοσίων κάπου κοντά στα Κτελ έχετε ακούσει κάτι; Ξέρετε που είναι; Έχετε κάποιο καλό μέρος να πάω να μου το κοιτάξουν γιατί στον απατεώνα τον Φιλιππαίο δεν περνάω ούτε απέξω.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76121 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1

fanuto έγραψε: Για το συνεργείο που σας λέω στη Λιοσίων κάπου κοντά στα Κτελ έχετε ακούσει κάτι; Ξέρετε που είναι; Έχετε κάποιο καλό μέρος να πάω να μου το κοιτάξουν γιατί στον απατεώνα τον Φιλιππαίο δεν περνάω ούτε απέξω.

Ας μην κανουμε χαρακτηρισμους.....

Νikitas TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76124 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Οροφή και δεν παιρνει μπρος 2 σε 1
Πέραν της διάγνωσης, δε νομίζω ότι ο Ηλίας θα μπορέσει να σε βοηθήσει περαιτέρω. Δε χάνεις να κάνεις μια προσπάθεια βέβαια. Εναλλακτική περίπτωση πάντως για θέματα οροφής είναι ο Γρατσίας...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Συντονιστές: nikitas tsi