- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Συζήτηση για προβλήματα οροφής...
- silencer_000
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Είπα να πώ και σε εσάς τον πόνο μου και να μιλήσω για τα προβλήματα μου με το αμάξι.
Το αμάξι το έχω από το 2007 και έχει πάνω 45000 χλμ. Όμορφο, μου φτιάχνει τη διάθεση ειδικά τις καλοκαιρινές ώρες που το ανοίγω αλλά από που να αρχίσω και που να τελιώσω με τα προβλήματα που μου έχει βγάλει...
Πάμε ένα ένα.
Κάπου ένα χρόνο μετά την αγορά του αυτοκινήτου άρχισε το αμάξι να πέρνει νερά, κυρίως σε πλυσίματα (και το έπλενα με χέρι να φανταστείτε όχι βούρτσες και τέτοια). Το πήγα αντιπροσωπεία, το είδαν και αντί να μου αλλάξουν την τσιμούχα ως όφειλαν γιατί φαινόταν ταλαιπωρημένη και ξεραμένη απλά το ρύθμισαν. Η αλήθεια είναι ότι το αμάξι για αρκετό καιρό δεν έβαζε νερά, όσπου 3-4 μήνες μετά πάλι τα ίδια. Μετά από καβγάδες και ιστορίες πάλι δεν άλλαξαν τσιμούχα και μόνο ρύθμιζαν. Τους έλεγα ότι η τσιμούχα είναι ξεραμένη θα κοπεί σε λίγο καιρό, αυτοί μου λέγανε ότι είμαι υπερβολικός και λάμβανα απαντήσεις του στυλ: "κάμπριο πήρατε κύριε, υποχρεωτικά θα βάζει νερά μέσα"... :tsantila:
Τελοσπάντων πέρισι πήγα μόνος μου εκτός εγγύησης πλέον και άλλαξα μια τσιμούχα μπροστά στο σημείο του προβλήματος, πλήρωσα αρκετά λεφτά αλλά ευτυχώς μέχρι τώρα τίποτα, ελπίζω και για ποτέ ξανά.
Μαζί με το πρόβλημα των νερών είχα και πρόβλημα με τριγμούς οροφής. Και εδώ θέλω να σταθούμε.
Η αντιπροσωπεία και τα εξουσιοδοτημένα που επισκέφτηκα (χωρίς πλάκα σχεδόν όλα τα εξουσιοδοτημένα έχω γυρίσει στην Αθήνα αυτά τα χρόνια), πάλι με βρίσκανε υπερβολικό με χρέωναν 20 ευρω την επίσκεψη πυκνά συχνά και τα έριχναν όλα στο κάμπριο και ότι ο θόρυβος αυτός αντέχεται...
Το κράταγαν 1-2 μέρες μέσα όταν τους το άφηνα για ρύθμιση οροφής, το έπερνα μετά αρκετά αθόρυβο και μετά από 2-3 βδομάδες πάλι τα ίδια.
Δοκίμασα και το krytox (μαζί με άλλα 300 λιπαντικά) έφτιαξε σημαντικά η αλήθεια είναι αλλά όχι για πολύ (1-2 μήνες max). Από τον περασμένο Οκτώμβρη οπότε και έκανα την τελευταία συντήρηση στην οροφή έχω πάψει να ασχολούμαι βάζω λίγο μουσική δυνατά και ξεχνιέμαι :shy:
Μετά την πρωτοχρονιά δοκίμασα να κάνω ένα ταξίδι προς Χαλκίδα χωρίς μουσική από περιέργια, να δω πώς τα πάει και πραγματικά τρίζουν σχεδόν τα πάντα στο πίσω μέρος της οροφής που βρίσκουν τα παράθυρα , λιγότερο τα μπροστά και σαν να μην έφταναν αυτα ακούγεται και ένας επιπλέον θόρυβος από το ταμπλό μπροστά, τώρα που δεν μπορώ να προσδιορίσω δυστυχώς αλλά από την κεντική κονσόλα. Όλα αυτά σε λακούβες και ανώμαλο οδόστρομα και περίπου με 50-60 χαω.
Μη σας πώ τι γίνεται αν παω με τίποτα 100-120 και χωρίς μουσική σε μη επίπεδο δρόμο. Χωρίς πλάκα τέτοια κουδουνίστρα δεν είναι ούτε το dacia 30ετίας που έχει ο μπαρμπας μου στο χωριό και ανεβαίνει σε βουνά και χωράφια.
Είμαι πάρα πάρα πολύ απογοητευμένος. Και να λεγα ότι είχα αλλάξει αναρτήσεις, λάστιχα ή το ξεπάτωνα να πώ οκ. όλα μαμά είναι στο αυτοκίνητο και οδηγώ πολύ συντηρητικά. Ένας λόγος κιόλας που το κάνω αυτό είναι για να μην το ακούω να τρίζει...
Νόμιζα ότι πήρα ένα ποιοτικό αμάξι και έχω μια κουδουνίστρα που δεν έχω ξανασυνατήσει, ούτε στο corolla μοντέλο 1996 (δεν έκανε κιχ), ούτε στο peugeot 206 (2002 και αυτό μου βγήκε καλό) και πήρα ένα αυτοκίνητο γερμανικής "ποιότητας" και μου έχει βγει τενεκές...
Ναι ξέρω είναι κάμπριο, πανέμορφο, αξιόπιστο στα μηχανολογικά του και στιβαρό υποτίθεται αλλά δεν μπορώ να το ακούω, πραγματικά στεναχωριέμαι. Τόσα λεφτά έδωσα δεν το δικαιολογώ με τίποτα. Καλύτερα να 'χα πάρει τίποτα άλλο φθηνότερο να μην είχα και απαιτήσεις δλδ...
Εν πάσει περιπτώση επειδή να αρχίσω να πέρνω πάλι σβάρνα τα συνεργεία δεν πρόκειται, να αρχίσω πάλι να βάζω αλοιφές και λάδια στην οροφή ούτε (έχω κουραστεί θα γελάνε και οι γείτονες γιατί εδώ και 3 χρόνια όλο αυτό κάνω :shy: ) θέλω να μου απαντήσει κάποιος σε αυτό...
Τα επίπεδα θορύβου από την οροφή (όσοι έχετε προβλήματα με τριγμούς) με κλειστή οροφή και χωρίς μουσική είναι υψηλά ή χαμηλά; και μιλάμε για 50-60 χ.α.ω.. Θέλω να μου απαντήσετε ειλικρινά...
Υγ: Σόρρυ αλλά μετά το ταξίδι μου ξύπνησαν μνήμες απ' τα παλιά και ήμουν αρκετά άσχημα. Θέλω ότι έχω στη ζωή μου να με ικανοποιεί πλήρως (από το αμάξι μέχρι το παπούτσι που φοράω), ειδικά και αν έχω τραβήξει πολλά για να το αποκτήσω.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Τα προβλήματα που αναφέρεις τα έχουμε αντιμετωπίσει όλοι μας με επιτυχία.
Αρχικά να σου πω οτι ενα κάμπριο αυτοκίνητο θέλει μια λιγο περισσότερη φροντίδα απο ένα συμβατικό, πόσο μάλλον με μεταλλική οροφή, κι αυτό διότι υπάρχουν πολλά κινητά μέρη τα οποία θέλουν κι αυτά κατα καιρους την περιποίηση τους.
1) Όσον αφορά το θέμα των νερών, θέλω αρχικά να μου πείς απο που σου μπαζει και πότε. Δηλαδή, μπάζει απο τις μπροστινές κολώνες, απο τις πίσω, απο τα πλαινα των τζαμιών? και πότε όταν βρεχει καταρακτοδώς, όταν πλένεις το αυτοκίνητο?
2) Επειδή το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχαν μερικά παιδιά απο δω και το αμάξι τους έκανε σαν κουδουνίστρα σε ευθεία, ακόμα και με 10 χλμ, την λύση εντέλει την βρήκαμε στο Γκρατσία ο οποίος έλυσε όλη την οροφή εσωτερικά (ταπετσαρία) και έσφιξε όλες τις βίδες που υπήρχαν μετά. Επειδή το αμάξι του παιδιού το οδήγησα πρίν την επέμβαση και μετά, σε διαβεβαιώ οτι μετά την επέμβαση οι θόρυβοι είχαν εξαφανιστεί...
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Στις ερωτήσεις σου τώρα, όπως είπε και ο Πάνος αυτά είναι προβλήματα που έχουμε κατα καιρούς συναντήσει όλοι και τα περισσότερα (αν όχι όλα) ξέρουμε πλέον πως να τα αντιμετωπίσουμε.
Τα περι τριξίματος, όπως τα αναφέρεις είναι πολύ γενικό.. Αν ήσουν περισσότερο συγκεκριμένος θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε περισσότερο. Από την προσωπική μου εμπειρία με τριγμούς στο αυτοκίνητο μπορώ να πώ ότι είμαι ικανοποιημένος. Σίγουρα δεν είναι αθόρυβο εντελώς στις ανωμαλίες του δρόμου, αλλά είναι σε επίπεδα πάρα πολύ φυσιολογικά και καθόλου ενοχλητικά. Οι σχετικές απαιτήσεις και τα όρια του καθενός διαφέρουν, αλλά μην περιμένεις να έχεις ένα αυτοκίνητο λες και κάθεσαι μέσα σε ..Mercedes 500άρα. Όποιο cabrio και να οδηγήσεις τους τριγμούς θα τους έχεις. Οδηγείς ένα αυτοκίνητο που έχει 900 εξαρτήματα που συνθέτουν την οροφή σου, λογικό δεν είναι; Πέρα από αυτό, εκεί που εντοπίζω εγώ τους πιο συχνούς τριγμούς είναι:
α) στο πάνω μέρος του παράθυρου οδηγού-συνοδηγού που θυληκώνει μέσα στην τσιμούχα της οροφής. Σε αυτό ευθύνεται είτε βρωμιά που έχει το ίδιο το παράθυρο ή εσωτερικά η τσιμούχα του μπράτσου της οροφής, είτε χρειάζεται απλά κάποιο μικρορύθμιση (που μπορεις να κάνεις εύκολα μόνος σου) το παράθυρο πάνω-κάτω. Αν δεν ευθύνεται το ύψος του παραθύρου σου, ένας καθαρισμός με πανάκι στο πάνω μέρος του παραθύρου και στην τσιμούχα εσωτερικά θα σου λύσει πιθανόν το πρόβλημα. Γενικά στα παράθυρα κατα τη γνώμη μου οι τριγμοί προέρχονται είτε από βρωμιά είτε από λάθος ύψος.
β) στην εταζέρα, κάτω από το πίσω παρμπριζ. Εκείνο το μέρος αν έχει καιρό να βρέξει ή έριξε λασποβροχή μαζεύει χώμα που με την υγρασία γίνεται λάσπη! εκεί και σε βαμβάκι να πατάει το αυτοκίνητο, ακούγεται ένα εκνευριστικό συνεχόμενο τρίξιμο (είναι το πίσω τζάμι που ακουμπάει στο νίκελ). Πάλι ένα υγρό πανάκι θα σου λύσει το πρόβλημα σε ένα λεπτό.
γ) ηλιοροφή. Μία δυο φορές το έκανε και σταμάτησε. Λίπανση ήθελε.
δ) πίσω κωλώνα (μια φορά και σταμάτησε μόνο του). Περισσότερο αναφέρεται ως χτύπος και όχι ως τρίξιμο, ίσως κάποιο από τα παιδιά που είχαν το πρόβλημα να σε βοηθήσουν σχετικά.
ε) κουδούνισμα γενικότερο. Χρειάζεσαι αντιπροσωπεία, ίσως Γρατσία που προτείνουν τα παιδιά να σου λύσει το εσωτερικό και να σου σφίξει τις βίδες.
Γενικότερα να προσέχεις τα λάστιχα της οροφής. Δε χρειάζεται να τα τιγκάρεις στα λάδια και τα ξύδια, αρκεί να τα συντηρείς ώστε να μένουν πάντα μαλακά. Και λιγότερους τριγμούς θα έχεις, αλλά και πιο στεγανό θα είναι το αυτοκίνητό σου.. Εγώ το έχω 2,5 χρόνια και δεν έχει πάρει σταγόνα μέσα.
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Μπορώ να σου πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα στο κάθε τι που περιέγραψες!!
Η πραγματικότητα δεν είναι ούτε μαύρη αλλά ούτε κι άσπρη. Και πάμε ένα ένα...
Ως προς την οροφή να ξέρεις ότι δεν υπάρχει καμία τέλεια οροφή! Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο "πρόβλημα" είτε μικρό είναι αυτό όπως τριγμοί, είτε μεγάλο με εισροή νερών όπου ζητήθηκε μέχρι και αντικατάσταση αυτοκινήτου. Πρόσφατα μάλιστα έτυχε να μιλήσω με κάποιον εκτός κλαμπ ο οποίος είχε πρόβλημα με νερά από παραλαβής. Του άλλαξαν τσιμούχες και τίποτα. Τελικά κατάφερε την αντικατάσταση του αυτοκινήτου με καινούριο όπου ήταν και η λύση στο πρόβλημά του, αλλά αυτο ειναι κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις εσύ. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά μου περνάει από το μυαλό ότι ίσως κι εσύ έχεις πέσει στην περίπτωση του ελαττωματικού. Επειδή έχω ασχοληθεί κάπως αρκετά με την οροφή, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τα λάστιχα μπορούν να γίνουν τόσο χάλια μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όπως το περιγράφεις ακόμη κι αν δεν έχει γίνει καλή και τακτική λίπανση. Το πρώτο σφάλμα είναι αυτό, αλλά το δεύτερο είναι ότι δεν έγινε αντικατάσταση της τσιμούχας με καινούρια εντός εγγύησης. Για το συγκεκριμένο δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει. Μπορεί εσύ να μην επέμεινες όσο θα έπρεπε, μπορεί όμως να έπεσες απλά σε βλ@κέντιους που μόνο επαγγελματίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και αυτό είναι επίσης πολύ στενάχωρο. Είναι όμως ένα άλλο θέμα που χωράει πολλή συζήτηση και σίγουρα δεν είναι της ώρας. (Θα βρεις σχετικό θέμα στο φόρουμ). Θεωρώ εν ολίγοις ότι εξαρχής υπήρχε ένα θέμα με την τσιμούχα σου και κακώς την επιβαρύνθηκες εσύ. Αν ακόμη και τώρα σου βγάλει κάποιο πρόβλημα που προφανώς θα είναι κατι μικρό (αφού γλίτωσες τα χειρότερα) υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείς να βρεις εδώ στο φόρουμ. Για αρχή καλό είναι να δεις αυτό τον οδηγό για σωστή συντήρηση - λίπανση. Σε γενικές γραμμές όμως πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό μέσα στην ατυχία σου καθώς όλο και κάποια σταγονίτσα μπορεί να μπαίνει που και που σε άλλα αυτοκίνητα. Σίγουρα πάντως δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα.
Τώρα ως προς τους τριγμούς. Αυτοί που σου είπαν ότι πήρες κάμπριο (εννοώ τους τεχνικούς) και ότι είναι λογικό να έχει τριγμούς έχουν εν μέρει δίκιο. Είναι όμως εκνευριστικό, καθώς αποτελεί και τον λόγο που δεν τους δικαιολογώ καθόλου, να το έχουν κάνει καραμέλα και να το λένε συνέχεια για να αποφύγουν την δουλειά που δεν θα πληρωθούν όπως και για να κρύβονται πίσω από την ασχετοσύνη τους!!! Όχι κύριε! Για μένα σαν πελάτης δεν είναι φυσιολογικό και κόψε τον λαιμό σου! Θα δεχτώ μία δικαιολογία ότι αδυνατούν να το φτιάξουν, θα δεχτώ μία δικαιολογία ότι έκαναν ότι μπορούσαν και ότι δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά, αλλά όχι να μου λένε ότι πήρα κάμπριο και πρέπει να βαράει το σύμπαν γιατί έτσι είναι! Από την άλλη όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω και έχουν απόλυτο δίκιο, η οροφή αποτελείται από τόσα κομμάτια που μέχρι και ο εμπνευστής της δεν τα θυμάται. Για να δέσει λοιπόν όλος αυτός ο μεταλλικός σωρός και υπολογίζοντας πάντα τους "αεροδιαδρόμους" στους οποίους κινούμαστε είναι πρακτικά αδύνατον. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που ακούς.
Ενδιάμεση λύση;
Λίπανση, όχι όμως υπερβολική, και συχνό καθάρισμα. Ίσως και ένας έλεγχος σε ότι βίδα βλέπεις μπορεί να βελτιώσει κάτι.
Ολοκληρωτική λύση;
α) Συμβιβασμός (δυστυχώς). Δεν είσαι τεχνικός να μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο. Μπορείς να κάνεις κάποιες βελτιώσεις ακολουθώντας αρκετά tips που θα βρεις στο φόρουμ, αλλά τσιμεντόπλακα πάνω από το κεφάλι σου δεν θα έχεις ποτέ! Είμαι κι εγώ λίγο μυστήριος στο αυτί και καταλαβαίνω το πρόβλημά σου.
β) Μία άλλη λύση είναι να σταματήσεις να συγκρίνεις το Eos σου με άλλα "συμπαγή" αυτοκίνητα (ακόμη και το Dacia) και να το συγκρίνεις με άλλα κάμπριο. Πραγματικά θα νιώσεις πολύ όμορφα όταν ξαναμπείς στο αυτοκίνητό σου! Επειδή έχω κι εγώ τέτοιους τριγμούς (επειδή δεν έχω χρόνο να το λιπάνω και όχι γιατί έχω πρόβλημα), παρηγοριέμαι όταν μπαίνω σε άλλα κάμπριο φίλων μου και τα ακούω. Επομένως, θεωρώ ότι και σαν κουδουνίστρα να το αντιμετωπίσεις, υπάρχουν πολύ χειρότερες κουδουνίστρες εκεί έξω.
Για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημά σου, τα επίπεδα θορύβου του αυτοκινήτου σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα compact είναι υψηλά. Σε σχεση με άλλα κάμπριο (από την δική μου εμπειρία) είναι αρκετά χαμηλά. Και σίγουρα θέλει φροντίδα και προδέρμ για να τα συντηρείς όσο το δυνατόν χαμηλότερα.
Και επειδή είσαι τύπος που "θέλεις ότι έχεις στη ζωή σου να σε ικανοποιεί πλήρως (από το αμάξι μέχρι το παπούτσι που φοράς), ειδικά και αν έχεις τραβήξει πολλά για να το αποκτήσεις" θέλω να σου πω για το τέλος ότι το αμάξι που πήρες είναι πραγματικά ότι πιο ποιοτικό μπορούσες να πάρεις. Πρέπει να αποδεχτείς κάποια πράγματα για να το αντιμετωπίσεις. Είναι σαν τους ανθρώπους. Όλοι έχουν τα ελαττώματάκια τους. Αν τα ανέχεσαι μένεις. Αν όμως δεν μπορείς να τα ανεχτείς τότε σίγουρα δεν έχεις κάνει σωστή επιλογή. Όχι επειδή φταίνε οι άλλοι, αλλά επειδή εσύ δεν ταιριάζεις με αυτούς!
Και να ξέρεις ότι όταν το ανοίγεις το ριμάδι, ο αέρας σου παίρνει τα μυαλά και όλα διαγράφονται!!
Σαν γιατρός νιώθω!
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Νερά δόξα το θεό δεν ειχα ποτε μεσα στο αμαξι ,αλλα απο θορύβους και τριγμούς πάλι δοξα το θεο εχω μπόλικους.Η λίπανση μην περιμενεις να διαρκει πανω απο 2 μηνες αντε 3 μηνες max!Το EOS θελει συχνο πλύσιμο για να μενουν καθαρες οι τσιμουχες απο τη βρόμα για να μην τρίζει.
Για τον Γρατσιά κι εγω ακουσα τα καλα σχόλια απο καποια μελη μας και πήγα προσφατα και έμεινα απολυτα δυσαρεστημενος.Ενα θα σου πώ - όπως μπήκε το αμαξι ετσι και βγηκε απο το σερβις.Δεν εκαναν ακριβως τιποτα!Για εμενα μην περάσεις ουτε απεξω απο τον Γρατσιά.Πολύ ευγένεια αλλα μονο αυτό ,τίποτα αλλο!
Εγω εχω εναν τριγμο απο το πισω μερος της οροφής σαν αλουμινοχαρτο που πάλεται και δεν μπορω να εντοπίσω τον θόρυβο.Μέχρι που σκέφτηκα να κλειστω στο πορτ παγκάζ μηπως τον εντοπίσω και να με πάει βόλτα η γυναικα μου , αλλα δεν δεχτηκε να με κλεισει στο πορτ παγκάζ..... :shy:
Ενα σχετικα μεγάλο προβλημα που κανεις μας δεν εχει αναφέρει τοσο καιρο και με βάζει σε υποψίες ειναι οτι το κάλυμμα της ηλιοροφής οταν το εχω τέρμα ανοικτο πάλεται στις λακούβες και κανει θόρυβο.Οταν ειναι εντελώς κλειστό η μισόκλειστο ,κάπου φρακάρει στους οδηγούς και δεν εχει μπόσικα για να συντονιστεί και να κανει θόρυβο.Μονο εγω το εχω αυτό ή ειναι απο τους τελευταιους θορυβους που μας εχουν απασχολήσει?
Και εγω μετα απο 2 χρονια εχω αρχισει να ξενερώνω απο τους θορύβους που δεν ξερεις απο που προερχονται.Γιατι αν ξερεις ,το πλακωνεις στα ''τσοχάκια'' και στανιάρει ,αλλα αν δεν ξερεις την εβαψες γιατι καμια αντιπροσωπεία δεν καθεται να ψάχνει απο που προερχεται ο θορυβο που ακους.Σου λενε ενα ''ετσι κανουν όλα'' και ξεμπερδεύουν.Και μαλλον καλα κανουν γιατι αν ψάχνανε το καθε κάμπριο να βρουν απο που προερχεται ο τριγμος ,δεν θα κανανε αλλη δουλειά.
Συμπερασμα:
Η κανε μονος σου (μην περιμενεις και πολλα απο τις αντιπροσωπείες) οτι μπορεις για να μειώσεις τα προβληματα απο τους ηχους της οροφής (δεν προκειται ποτε να εξαλειφθουν τελειως) ή παρε το αποφαση οτι αγορασες κατι που δεν σου βγηκε οπως το φανταστηκες και πουλησε το να παρεις κατι πιο σχετικο με αυτο που εχεις στο μυαλό σου.
Δυστυχώς ετσι ειναι τα πραγματα και μακαρι να μπορούσα να σου'' χρυσώσω το χάπι'' περισσοτερο.
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Προς Θεού και για να μην παρεξηγηθώ, ούτε ανηψιός του Γκρατσία είμαι ούτε φίλος του. Απλά είδα και ακουσα την διαφορά γι αυτό και τον προτεινα στο φίλο μας.
Τωρα με τη δική σου περίπτωση τι να πω. Το χα διαβάσει όταν το γραψες και απορούσα με αυτο το αποτέλεσμα.
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Ο Νικήτας πήγε και έμεινε ευχαριστημενος.Εγω πήγα και εμεινα δυσαρεστημενος.Τοσο απλά!!!
Απο εκει και πέρα ας κάνει οτι καταλαβαινει ο silencer_000 .Μια εμπειρία μου είπα.
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
.....Για εμενα μην περάσεις ουτε απεξω απο τον Γρατσιά.Πολύ ευγένεια αλλα μονο αυτό ,τίποτα αλλο!
και....
Συμπερασμα:
Η κανε μονος σου (μην περιμενεις και πολλα απο τις αντιπροσωπείες) οτι μπορεις για να μειώσεις τα προβληματα απο τους ηχους της οροφής (δεν προκειται ποτε να εξαλειφθουν τελειως) ή παρε το αποφαση οτι αγορασες κατι που δεν σου βγηκε οπως το φανταστηκες και πουλησε το να παρεις κατι πιο σχετικο με αυτο που εχεις στο μυαλό σου.
Ποιο πολυ κοντοστάθηκα σ αυτες σου τις προτάσεις.....
Οκ το 1ο είναι προσωπική σου άποψη και εμπειρία πάω πάσο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άλλοι δεν έλυσαν το πρόβλημα τους με το συγκεκριμένο μαγαζί.
Στο 2ο του προτείνεις να βάλει χέρι μόνος του στην οροφή και αν δεν του βγεί, να πουλήσει τ αμάξι?
Λίγο ακραία το αντιμετωπίζεις το θέμα.....μια καλή συμβουλή όπως είπε και ο Γελάδης είναι και ο συμβιβασμός
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- andreas73
- Senior Μέλος
-
Τώρα από διαρροές είχα από το πίσω δεξί παράθυρο στο σημείο που ενώνονται τα δύο κομμάτια της τρσιμούχας και στο παράθυρο του συνοδηγού. Αυτά λύθηκαν από εμένα με λύπανση. Αυτό που αντιμετωπίζω τώρα είναι κάποιες σταγόνες που μπαίνουν από το λάστιχο του οδηγού με αποτέλεσμα στην έντονη βροχόπτωση και μόνο να μπαίνουν κάποιες στάλες που πέφτουν επάνω στο κουμπί των καθρεπτών. Δεν στεναχωριέμαι θα βρεθεί και για αυτό η λύση.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος
- rallakias
- Senior Μέλος
-
rallakias έγραψε:
.....Για εμενα μην περάσεις ουτε απεξω απο τον Γρατσιά.Πολύ ευγένεια αλλα μονο αυτό ,τίποτα αλλο!
και....
Συμπερασμα:
Ποιο πολυ κοντοστάθηκα σ αυτες σου τις προτάσεις.....
Οκ το 1ο είναι προσωπική σου άποψη και εμπειρία πάω πάσο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άλλοι δεν έλυσαν το πρόβλημα τους με το συγκεκριμένο μαγαζί.
Στο 2ο του προτείνεις να βάλει χέρι μόνος του στην οροφή και αν δεν του βγεί, να πουλήσει τ αμάξι?
Λίγο ακραία το αντιμετωπίζεις το θέμα.....μια καλή συμβουλή όπως είπε και ο Γελάδης είναι και ο συμβιβασμός
Δεν φανηκε οπως το περιεγραψα αλλα η πρώτη μου προταση ,του να κανει μονος του οτι μπορεί ,περιλαμβάνει και το συμβιβασμό.
Επειδή ομως διαβαζω να αναφέρει οτι:
επειδή να αρχίσω να πέρνω πάλι σβάρνα τα συνεργεία δεν πρόκειται
Είμαι πάρα πάρα πολύ απογοητευμένος.
Θέλω ότι έχω στη ζωή μου να με ικανοποιεί πλήρως
δεν θα του χαιδεψω τα αυτιά για να παρηγορηθώ κι εγω που αντιμετωπίζω τα ιδια προβληματα.
Ενα κάμπριο ειναι μια ''ασφαλιστικη δικλείδα'' για τον κατοχο του ,απο τα διαφορα προβλήματα.Ειναι ενα μεσο διαφυγης απο την καθημερινοτητα.Δεν ειναι ενα απλο μεσο μετακινησης ,γιατι αν ηθελε τετοιο θα επαιρνε ενα Kia Ceed που και φθηνοτερο ειναι και όπως ενδεικτικα αναφερει δεν θα ειχε και απαιτησεις ο κατοχος του!
Οταν αυτο το μεσο διαφυγης αρχιζει να ''σε χαλάει'' που κάνει σαν κουδουνιστρα ή επειδη μπάζει νερά (λιγοτερο ή περισσοτερο δεν εχει να κανει ,το θεμα ειναι οτι εσενα σε ''χαλάει'') τότε δεν μπορεις να το απολαυσεις.
Οταν και τα συνεργεία αποδεικνύονται ανικανα να λύσουν τα προβλήματα σου (είτε γιατι δεν ξερουν είτε γιατι δεν θελουν).
Τότε ή συμβιβάζεσαι (αν μπορείς) ή το πουλάς αποδεχομενος οτι μια σου επιλογη δεν αποδείχτηκε ανταξια της φαντασίας σου!
Οπως είπε ο Γελάδης:
Και να ξέρεις ότι όταν το ανοίγεις το ριμάδι, ο αέρας σου παίρνει τα μυαλά και όλα διαγράφονται!!
Σε αυτο συμφωνω απόλυτα αλλα δεν ξέρω τι να κανεις τον υπόλοιπο καιρο που το κυκλοφορεις κλειστό , μέχρι να το ανοίξεις.Δυστυχώς δεν μπορούμε να το πηγαινουμε συνεχεια ανοικτο ,αν και τοτε ούτε τρίζει ,ούτε νερά μπάζει....
By the way , έχει καποιος αλλος το πρόβλημα με το συρταρωτό κάλυμμα της ηλιοροφής που περιγράφω ή μονο σε εμενα χοροπηδάει στις λακούβες οταν ειναι τελείως ανοικτό?
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Συμβιβασμός είναι το να αποδεχτείς οτι ενα καμπριο ειναι λογικό να έχει τριξίματα όπως ειχα πει και στην αρχή εφ όσον αποτελείται απο τόσα μεταλλικά μέρη. Εδώ το corsaki που έχω που ειναι συμπαγές και κάνει τριξίματα.
Συμβιβασμός είναι να έχεις οδηγήσει άλλα 10 Eos και να το χεις διαπιστώσει οτι δεν κάνει μονο το δικό σου αμάξι έτσι αλλά και τα υπόλοιπα.
Συμβιβασμός ειναι να μετράς τα + και τα - να τα ζυγίζεις, και να μετά να ρωτάς τον ευατό σου το πόσο ικανοποιημένος είναι. Εαν τα - είναι περισσότερα απο τα +, δεν το συζητάω, το πουλάς και ησυχάζεις.
Το ποσο ικανοποιημένος λοιπόν είναι ο κάθένας μας απο την αγορά του, και το πόσα θετικά και αρνητικά βρίσκει, είναι τελείως υποκειμενικό και αφορά τον ίδιο
Πάντα φιλικά
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
έχει καποιος αλλος το πρόβλημα με το συρταρωτό κάλυμμα της ηλιοροφής που περιγράφω ή μονο σε εμενα χοροπηδάει στις λακούβες οταν ειναι τελείως ανοικτό?
Πολύ φοβάμαι πως εγώ θα σε απογοητεύσω. Δεν μου κάνει κάτι τετοιο. Σχεδόν πάντα παραμένει ανοιχτό (είναι ελάχιστες οι φορές εδώ και 3μιση χρόνια που το έχω κλείσει) και ποτέ δεν έχω ακούσει κάποιον θόρυβο από εκεί. Και σίγουρα δεν ταλαντώνεται.
Μήτσος
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Οταν ανοιγω το συρταρωτο καλυμα ,στο πρωτο μισο της διαδρομης συρεται με σχετικη δυσκολιά σαν να οδηγειται μεσα σε ενα σφικτο διαδρομο και στο δευτερο μισο της διαδρομης ''κολυμπάει'' σε εναν ανετο διαδρομο.Αποτελεσμα αυτού στο δευτερο μισο της διαδρομης προς το ανοιγμα , να εχει περιθωριο για να χοροπηδάει ελαφρως στις λακουβες.
Μηπως εχεις την παλια ηλιοροφή που ειχε σίτες για να περνάει το φως ή κανονικα οταν την κλεισεις δεν βλέπεις τίποτα?
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Εμένα κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο στην μέση περίπου κάνει ένα σκάλωμα (αν θυμάμαι καλά), με την έννοια ότι δεν είναι ομαλή καθ΄όλη την διαδρομή. Αυτό γίνεται όμως σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ίσως λόγο μηχανισμού. Κατά τα άλλα είναι τόσο σφιχτό όσο πρέπει και θεωρώ ότι εγώ σίγουρα ΔΕΝ έχω πρόβλημα.
Μήτσος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Λοιπον,εγω εχω 25000 χλμ σε δυο χρονια και το αυτοκινητο φυλασσεται σε πυλωτη,αρχιζουμε απο εδω,αυτο θεωρω ειναι λαθος διοτι συσσωρευει σκονη που δεν πλενεται με τη βροχη και την υγρασια οπως σε ενα αυτοκινητο που ειναι στο δρομο.
Ειδικοτερα αν εχεις και δευτερο αυτοκινητο οπως εγω και το Εος το κινω οποτε θυμαμαι.
Στο αυτοκινητο μου σχεδον εξ'αρχης κουδουνιζε η οροφη του,ετριζε,ακομη και γδουπους ακουγα,δοκιμασα διαφορες λυσεις μονος μου ακομη και πατεντες αλλα οι θορυβοι παρεμεναν.
Καθε μερα ανοιγα οροφη,εκλεινα οροφη.
Ακομη και με λιπανση που εκανα θα ελεγα οτι χειροτερεψαν.
Νερα ομως δεν ειχα περα απο καποιες σταγονες κατα το πλυσιμο οπου και το εφτιαξα με τη βοηθεια των παιδιων που σου μιλησαν.
Εχουμε ακουσει ιστοριες και ιστοριες.....,θυμαστε την Ευη με το μαυρο ΜΥ'10?
Τι εκανα?
Πηγα στον Γρατσια στην Αγ.Παρασκευη,εμεινε το αμαξι εκει μια μερα και παρελαβα ενα μαγικο χαλί.
Εντελως δωρεαν λογο εγγυησης και η λιπανση.
Εκει απ'οτι μου ειπανε ελυσαν τη ταπετσαρια της οροφης και εκαναν καποια σφυξιματα και λιπανσεις.
Το αυτοκινητο σημερα κανει λιγους θορυβους αλλα σιγουρα οχι οπως πριν το παω εκει.
Ειδικοτερα αν εχει μεινει πολυ ωρα στον ηλιο τοτε θορυβει.
Με μια καλη λιπανση θεωρω πως θα στρωσει αφου εχω κανει μονο μια φορα σε δυο χρονια και μια στον Γρατσια.
Να εισαι σιγουρος οτι στα χρηματα αυτα εκανες την καλυτερη επιλογη.
Oλα τα καμπριο τριζουν και βαζουν σταγονες λιγες ή πολλες.
Οσο για το προβλημα με το ταμπλο μηπως ευθυνεται ο κεντρικος αεραγωγος?
Τον εχει αλλαξει ο Γελαδης.
@Rallakia
Βασιλη κι΄εμενα δουλευει σα να εχει 2 σκαλες,ως τη μεση ειναι σκληρο και μετα μαλακωνει.
Δεν εχω παρατηρησει να εχει μποσικα,θα το κοιταξω παντως.
Μαλιστα οταν απο τη μια φαση περναει στην αλλη τοτε κανει και ενα μπαμ.
Ουφ,ανεβηκε η μυωπια μου 2 βαθμους με αυτα που διαβασα και εγραψα...
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Ευχαριστώ για την απαντηση αν και με απογοητευσες.... :friend: :shy:
Οταν ανοιγω το συρταρωτο καλυμα ,στο πρωτο μισο της διαδρομης συρεται με σχετικη δυσκολιά σαν να οδηγειται μεσα σε ενα σφικτο διαδρομο και στο δευτερο μισο της διαδρομης ''κολυμπάει'' σε εναν ανετο διαδρομο.Αποτελεσμα αυτού στο δευτερο μισο της διαδρομης προς το ανοιγμα , να εχει περιθωριο για να χοροπηδάει ελαφρως στις λακουβες.
Βασίλη και μένα έτσι είναι, φαντάζομαι σε όλους το ίδιο. Στην αρχή δύσκολα μετά εύκολα. Η μόνη διαφορά είναι ότι σε εμένα δεν "παίζει" οπότε δεν έχω τριγμό. Άλλωστε είναι σπάνιες οι φορές που το έχω κλειστό, ακόμα και καλοκαίρι - κυρίως στα ταξίδια όταν είναι η μικρή πίσω το κλείνω για να έχει σκιά.
Μηπως εχεις την παλια ηλιοροφή που ειχε σίτες για να περνάει το φως ή κανονικα οταν την κλεισεις δεν βλέπεις τίποτα?
Δεν ήξερα ότι τα παλαιότερα μοντέλα έχουν άλλη σίτα... :crazyman:
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Δεν μιλάμε για σίτα στην πραγματικότητα. Απλά έχει κάποιες γρίλιες. Φαντάζομαι ότι είναι σε περίπτωση που έχεις κεκλιμένη την ηλιοροφή με κλειστό το σκιάδιο να μπορεί να ρουφάει αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και αυτή μου φαίνεται και λογική εξήγηση άλλωστε. Απορώ γιατί το άλλαξαν από τα ΜΥ 08 και μετά. Μάλιστα είναι λοξά με κατεύθυνση από εμπρός προς τα πίσω και πάνω ώστε δεν βλέπεις καθόλου έξω!
Μήτσος
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
coo έγραψε:
Δεν μιλάμε για σίτα στην πραγματικότητα. Απλά έχει κάποιες γρίλιες. Φαντάζομαι ότι είναι σε περίπτωση που έχεις κεκλιμένη την ηλιοροφή με κλειστό το σκιάδιο να μπορεί να ρουφάει αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και αυτή μου φαίνεται και λογική εξήγηση άλλωστε. Απορώ γιατί το άλλαξαν από τα ΜΥ 08 και μετά. Μάλιστα είναι λοξά με κατεύθυνση από εμπρός προς τα πίσω και πάνω ώστε δεν βλέπεις καθόλου έξω!
:good:
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Πάντως για να κάνω και το δικηγόρο του διαβολου, αν το αυτοκίνητο βγήκε οκ απο την αντιπροσωπεία και στην πορεία έγινε κουδουνιστρα ίσως είναι και θέμα προσωπικής φροντίδας και όχι ελατωματικης οροφής..
Αυτό Μήτσε εννοείται. Απλά στάθηκα σε αυτό που είπε ο φίλος ότι το έχει τρελάνει στην λίπανση κτλ... (Όχι ότι η υπερβολική λίπανση κάνει καλό, αλλά λέμε τώρα.) Συνεπώς, φαίνεται ότι το φρόντιζε.
Μήτσος
- aceoscy
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Όσο για το πίσω κομμάτι που είναι σαν τσόχα είναι γνωστό ότι δεν λιπαίνεται και θέλει απλά καθάρισμα. Αν και οι περισσότεροι θόρυβοι δεν προέρχονται από εκεί. Εκεί δημιουργείται ένας ήχος σαν θρόισμα όταν κουνιέται η οροφή. Λίγο το κακό από εκεί...
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
μετα απο πολλη συζητηση στην αντιπροσωποια για το θεμα της οροφης μου εχουν κανει μια ρυθμιση στις κολωνες και δεν ακουγεται τιποτα πλεων και μου ειπε ο μηχανικος να καθαριζω το λαστικο πισω το οποιο δεν λιπαινεται το οποιο καθεται στο νικελ. να καθαριζεται τακτικα με ενα βρεγμενο ρουχο ελπιζω να βοηθησα καποιο...
Kαι πολύ καλά σου είπε. Το αναφέραμε και παλαιότερα αυτό:
coo έγραψε:
β) στην εταζέρα, κάτω από το πίσω παρμπριζ. Εκείνο το μέρος αν έχει καιρό να βρέξει ή έριξε λασποβροχή μαζεύει χώμα που με την υγρασία γίνεται λάσπη! εκεί και σε βαμβάκι να πατάει το αυτοκίνητο, ακούγεται ένα εκνευριστικό συνεχόμενο τρίξιμο (είναι το πίσω τζάμι που ακουμπάει στο νίκελ). Πάλι ένα υγρό πανάκι θα σου λύσει το πρόβλημα σε ένα λεπτό.
Χαίρομαι που το πρόβλημά σου λύθηκε.
Δημήτρης
- aceoscy
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009