1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73117 από pavlito
1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ δημιουργήθηκε από pavlito
Γειά σας παιδιά, έχω ένα eos 1.6 FSI και πιστέυω όπως κάθε ιδιοκτήτης του θέλει να το κάνει κάτι για να μπορέσει να προχωρήσει λιγάκι καλύτερα.
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν έχει μπει κάποιος από όλους εσάς που έχετε τον συγκεκριμένο κινητήρα στην διαδικασία να τον κάνετε μετατροπή - αλλαγή κινητήρα και αν ναι τι έχετε δοκιμάσει..
Έχω διαβάσει κάποια πράγματα για ecu tuning αλλά θεωρώ ότι τα χρήματα είναι υοπερβολικά πολλά γι' αυτά που προσφέρει οπότε το μοναδικό που μένει είναι η αλλαγή κινητήρα. Δεν ξέρω ποιος κινητήρας όμως πέραν του 1.4 TSI μπορεί να χωρέσει κάτω από το καπώ του αγαπημένου μας αυτοκινήτου. Γνωρίζει κανείς για παράδειγμα αν ο κινητήρας που φοράει το octavia to rs χωράει στο eos;;; Αν κάποιος γνωρίζει μπορεί να μου πει που να απευθυνθώ για μια τέτοιου είδους μετατροπή;;

VW EOS 1.6 FSi Sportline Black Edition

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73118 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα 1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Ο άνθρωπος σου είναι ο Mdsars (Σπύρος), ο οποίος έχει κάνει αλλαγή κινητήρα. Στείλτου ένα πμ ή συζητήστε ότι θέλετε εδώ...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73119 από pavlito
Απαντήθηκε από pavlito στο θέμα 1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Ας ελπίσουμε ότι θα το δει σύντομα και θα απαντήσει γιατί ψάχνομαι αρκετά και έχω ψιλοκουραστεί με αυτό που έχω.. Όμορφο αλλά δεν πάει βήμα και η κατανάλωση πάνω από 11 lt/100km.. Τραγικό μπορώ να πω!

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73123 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Re:1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Το πατάς καλά pavlito

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73124 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Re:1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
φίλε 11 lt, δεν έχω δει ποτέ σε αυτό το μοτέρ, Μόνο για αποστάσεις 200μέτρων που δεν προλάβαινε να πέσει.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73125 από mdsars
Απαντήθηκε από mdsars στο θέμα Re:1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Καλησπέρα ,,, σου στέλνω μνμ με τα όσα έχω κάνει εγω και ρώτα με οτι θελεις ελεύθερα.

Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73128 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Re:1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Σπύρο πες μας αν θέλεις εδώ. Μπορεί να υπάρχει και άλλος που να ενδιαφέρεται. Εκτός αν υπάρχει άλλος λόγος που εκεί πάω πάσο.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73131 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα 1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ

pavlito έγραψε: Γειά σας παιδιά, έχω ένα eos 1.6 FSI και πιστέυω όπως κάθε ιδιοκτήτης του θέλει να το κάνει κάτι για να μπορέσει να προχωρήσει λιγάκι καλύτερα.
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν έχει μπει κάποιος από όλους εσάς που έχετε τον συγκεκριμένο κινητήρα στην διαδικασία να τον κάνετε μετατροπή - αλλαγή κινητήρα και αν ναι τι έχετε δοκιμάσει..
Έχω διαβάσει κάποια πράγματα για ecu tuning αλλά θεωρώ ότι τα χρήματα είναι υοπερβολικά πολλά γι' αυτά που προσφέρει οπότε το μοναδικό που μένει είναι η αλλαγή κινητήρα. Δεν ξέρω ποιος κινητήρας όμως πέραν του 1.4 TSI μπορεί να χωρέσει κάτω από το καπώ του αγαπημένου μας αυτοκινήτου. Γνωρίζει κανείς για παράδειγμα αν ο κινητήρας που φοράει το octavia to rs χωράει στο eos;;; Αν κάποιος γνωρίζει μπορεί να μου πει που να απευθυνθώ για μια τέτοιου είδους μετατροπή;;

ο κινητηρας του rs γιατι να μην χωραει?αφου ειναι ιδιος με του eos 2.0Τ.
και επειδη κατι ειδα που αναφερες για καταναλωσεις,δεν φανταζομαι να πιστευεις οτι αλλαζοντας απο 1.6 σε 2.0t θα κανεις οικονομια...?
οσον αφορα την μετατροπη αυτη,ετσι οπως εχουν παει οι τιμες στην αγορα,πιο πολυ σε συμφερει να δωσεις το δικο σου και να παρεις ενα ετοιμο eos2.0t ,που και η τιμη του θα ειναι στα ταρταρα και δεν θα μπλεξεις με επιφοβες μετατροπες τετοιας κλιμακας.

Πέτρος

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73132 από mdsars
Οχι κανένα θεμα δεν έχω. Όλη η υπόθεση μου στοίχισε 5000 περιπου αγορά και εργασία. Οπως είπα και στον φίλο που ενδιαφέρεται όλο το θεμα ειναι τι ζητάς. Κατι να βελτιώσει το αμαξι και την οικονομία η κατι με σκοπό να παίξεις και αλλο μετά. Αν ειναι το 1ο τοτε είτε πας σε ένα 1.4 tsi και είσαι κομπλέ. Αν όμως θελεις να παίξεις και αλλο με το αμαξι τοτε πας παραπάνω ώστε να εχεις την ευκαιρία να κανεις διάφορα χωρις να ζορισεις πάρα πολύ τον κινητήρα. Εγω επειδή ήξερα οτι θα κανω και αλλα μετά έβαλα τον 2.0 tfsi απο το Leon fr 2009. Επίσης σωστό ειναι οτι ισως σου βγει φθηνότερα να το δώσεις να βάλεις την διαφορά και να πάρεις το αντίστοιχο γιατί μαμά θα ειναι σίγουρα σωστά βγαλμένα ολα ενώ σε ένα συνεργείο μετατροπών και βελτίωσης ποτε δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει. Εγω ευτυχώς ήμουν τυχερός και δεν είχα θέμα κανένα. Οτι ερωτήσεις εχεις πες μου η κάποιος άλλος.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73156 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Re:1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Αν θες να συνδυάσεις επιδόσεις και οικονομία πας σε 1,4 tsi 160 όπου με ένα πρόγραμμα πας στα 210 με 220ΗΡ και αν βάλεις εισαγωγή και εξάτμιση πας στα 230 με 235 υπέρsafe άλογα όπου αυτό είναι και το ταβάνι του σε ότι άφορα τα ασφαλή πλαίσια αντοχής.

Αν δε σε νοιάζει η οικονομία πας σε 2.0 TSI 200HP μιας και σαν κινητήρας είναι πιο καινούργιος από τον TFSI όπου με ένα πρόγραμμα πάει κοντά στα 250 και από εκεί όσα δίνεις για βελτίωση τόσο ανεβαίνουν με το ταβάνι του να είναι αρκετά μακριά.

Για μένα πάντως όπως είναι η κατάσταση στην αγορά δώσε αυτό που έχεις όσο όσο και κοίτα για 1,4 160αρι η 2.0 TSI μοντέλα μετά το 2009, έτσι θα είσαι σίγουρος ότι είναι όλα οκ και δε θα μπλέκεις με συνεργεία και μετατροπές.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73168 από pavlito
Δεν ζήτησα οικονομία, ζήτησα να προχωράει το αυτοκίνητο γι' αυτό που καίει, δηλαδή εννοώ να το κάψει το 11άρι αλλά να πηγαίνει.. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως κατανάλωση 11 από το 1.6 με 115 άλογα, το νούμερο είναι υπερβολή και για να πω και την αλήθεια, δεν το πατάω πολύ. Οι αποστάσεις που κάνω αυτήν την στιγμή επειδή βρίσκομαι Ηγουμενίτσα να είναι το πολύ 5-6 χιλιόμετρα στην καλύτερη, εκτός και αν πάω Γιάννενα που σε ταξίδι η μέση κατανάλωση είναι 9,5 λίτρα με μέση ταχύτητα τα 120-130 χιλιόμετρα, δεν είναι υπερβολή;;
Ο λόγος που δεν παίρνω 2.0T μαμά, είναι η φορολογία και ο φόρος πολυτελείας που θα πρέπει να πληρώνω κάθε χρόνο.. Άλλο να πληρώνω σήμα 265 euro κάθε χρόνο και άλλο να πληρώνω 660+ φόρο κάθε χρόνο το κουνάω δεν το κουνάω.. Και δε νομίζω να είναι τόσο επίφοβη η μετατροπή από την στιγμή που υπάρχει όπως λες τέτοιο αυτοκίνητο με τέτοιο μοτέρ, έχω άλλο ένα αυτοκίνητο ΤΟΥΟΤΑ το οποίο από 1.6 ατμόσφαιρα έχει γίνει τουρμπάτο 2.0 με 360 άλογα αυτήν την στιγμή και δεν έχει βγάλει τίποτα οπότε δε νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο να γίνει, γι' αυτό ψάχνομαι... (και να σημειώσω ότι η κατανάλωσή του υπολογίζεται κάπου στα 11,5 με 12 λίτρα)

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73169 από pavlito
Για να είμαι ειλικρινής επίσης, θα ήθελα να συνεχίσω να το σκαλίζω, να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω οπότε μάλλον το 2.0Τ είναι μονόδρομος απ'ότι καταλαβαίνω. Έχω βρει όμως έναν κινητήρα από το 1,8Τ, γι'αυτόν τον κινητήρα έλεγα προηγουμένως που ανέφερα για το octavia rs τον οποίο τον βρήκα αρκετά οικονομικά, απλά δεν ξέρω κατά πόσο χωράει και δεν ξέρω ποιος μπορεί να κάνει αυτού του είδους την μετατροπή, αν ήταν ΤΟΥΟΤΑ θα ήξερα αλλά με τα vw είναι λίγο μυστήρια τα πράγματα.. Πρέπει να πετύχεις καλό συνεργείο, εσύ φίλε μου που την έκανες την μετατροπή;

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73170 από Corbil
Δυστυχώς αν αλλάξεις κινητήρα θα πρέπει να το δηλώσεις αλλιώς σε πιθανό έλεγχο αστυνομίας η στο ΚΤΕΟ θα έχεις μεγάλα προβλήματα

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73172 από pavlito
Απαντήθηκε από pavlito στο θέμα Re:1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Λέω να το ρισκάρω αν τελικά το υλοποιήσω το project που έχω κατά νου.. Πρέπει να βρω όμως που θα απευθυνθώ και να συζητήσω πρώτα μαζί του, να δω τι δουλειές έχει κάνει και μετά να αποφασίσω..

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73175 από PETROS
χωραει και ο 1.8Τ αλλα πολυ πιο 'μπελαλιδικη' μετατροπη...

Πέτρος

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73176 από pavlito
Παιδιά απ'ότι βλέπω στο car.gr είναι όλα τα 2λιτρα FSI με 150 άλογα.. Οπότε 2.0 TFSI μόνο με μετατροπή και αυτό έτσι;

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73178 από PETROS
τι εννοεις? εγω μαμα 2.0Τ το ειχα παρει.

Πέτρος

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73180 από pavlito
Μπήκα στο car.gr και δεν βρήκα 2.0Τ είναι όλα 2.0 fsi
www.car.gr/classifie...e

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73190 από PETROS
δικιο εχεις.περιεργο... :unsure: τι εγινε,ξεπουλησαν?κοιτα και χρυση ευκαιρια καλου-κακου.

(αν θυμαμαι καλα,ειπες εισαι Ηγουμενιτσα?περνα απο Λευκαδα να σου δειξω το δικο μου... :ntropalos: χαχαχα πριν κανενα χρονο περιπου το ειχα βαλει αγγελια για να το δωσω,αλλα δεν ειχα δει αγοραστικο ενδιαφερον λογω κυβικων προφανως και την απεσυρα.οπως ειπες και εσυ τα 660 καθε χρονο χτυπανε καπως... :bye: )

Πέτρος

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73227 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα 1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ

pavlito έγραψε: Δεν ζήτησα οικονομία, ζήτησα να προχωράει το αυτοκίνητο γι' αυτό που καίει, δηλαδή εννοώ να το κάψει το 11άρι αλλά να πηγαίνει.. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως κατανάλωση 11 από το 1.6 με 115 άλογα, το νούμερο είναι υπερβολή και για να πω και την αλήθεια, δεν το πατάω πολύ. Οι αποστάσεις που κάνω αυτήν την στιγμή επειδή βρίσκομαι Ηγουμενίτσα να είναι το πολύ 5-6 χιλιόμετρα στην καλύτερη, εκτός και αν πάω Γιάννενα που σε ταξίδι η μέση κατανάλωση είναι 9,5 λίτρα με μέση ταχύτητα τα 120-130 χιλιόμετρα, δεν είναι υπερβολή;;

Φίλε δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με το θέμα σου, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το παραπάνω. Κάτι πρέπει να κάνεις ή να γίνεται λάθος. Υπάρχουν και αλλοι με 1.6 όπως εγώ. Με 120-130 σε εθνική οδό δεν παίζει να μου γράψει πάνω από 7.5 και φορτωμένος να ειμαι. Μιλάω για όσο το δυνατόν σταθερή ταχύτητα. Όχι να πηγαίνω 160 και μετά να πέσω για λίγο 80-90 και πάει λέγοντας. Σε μικρές αποστάσεις των 5-6χλμ δεν μπορείς να καταλάβεις την κατανάλωση. Αλλά αυτό που λες για εθνική οδό απλά δεν το δέχομαι εγώ προσωπικά. Από το 07 έχω το αυτοκίνητο και το έχω λιώσει στα ταξίδια. 9.5 και 11 δεν έχω δει ποτέ και στην εθνική δεν πάω με 90 και ταξιδεύω μονίμως φορτωμένος και σίγουρα 2 άτομα μέσα.
Σόρρυ για το OFFTOPIC απλά ένα σχόλιο ήθελα να κάνω εντελώς φιλικά πάντα, επειδή μου έκανε εντύπωση.

Μήτσος

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73234 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα 1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Σπύρο να σε ρωτήσω κάτι. Ποιο ηταν το πιο δύσκολο κομμάτι της μετατροπής; Με την πλεξούδα π.χ. καλωδιώσεις και εγκέφαλο τί έκανες;

Μήτσος

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73235 από Corbil
Συμφωνώ με τον γελαδιο. Και γω στο δικό μου πάνω απο 8,5 κι αν το χω 200αρισει πολλάκις, δεν έχω δει ποτέ.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73241 από mdsars
Πήγε το αμάξι αφού είχαν περάσει ολα πάνω σε Ηλεκτρολογο και προγραμματίστηκε το κάθε πάνω στο αμάξι πάνω στον νέο εγκέφαλο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73265 από pavlito
Απαντήθηκε από pavlito στο θέμα Re:1.6 FSI μετατροπή σε 1.4 TSI ή σε 1.8Τ
Σχετικά με την κατανάλωση, κι άλλος μου το είπε αυτό.. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να μου περάσουν καινούργια χαρτογράφηση κινητήρα και δεν το έκαναν;; Παίζει κάτι τέτοιο;;; Το νούμερο που ανέφερα ξέρω ότι φαίνεται υπερβολικό αλλά έτσι είναι, τσεκάρισμένο αρκετές φορές. Σχετικά με το 200άρισμα, με eos 1.6 fsi μου φαν΄ταζει σε ευθεία σχεδόν ακατόρθωτο... Δεν ξέρω ίσως το δικό μου να έχει κάποιο θέμα..
Λοιπόν σχετικά με το θέμα, έψαξα αρκετά μπορώ να πω και κατέληξα στο ότι δεν αξίζει να μπω στην διαδικασία της μετατροπής γιατί ο κάθε μάστορας λέει τα δικά του και την δικιά του τιμή (η μοναδική μετατροπή που όλοι μου λένε ότι δεν θα έχει πρόβλημα, είναι το 2.0 tfsi και αυτό γιατί δεν έχει πολύ κόψε ράψε ίδιες βάσεις και τα υπόλοιπα παρελκόμενα)..
Φίλε μου θα περάσω από Λευκάδα να δω το δικό σου κάποια στιγμή (αν θέλεις στείλε μου με pm το νούμερό σου να σε πάρω να συνεννοηθούμε όταν κατέβω προς τα εκεί).

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #73266 από Corbil
Ψάξτο φιλαράκι. Σε κατηφόρα με ούριο άνεμο κτλ κτλ έχω δει και 210 και φοράω 235/40/18 και με το κοντέρ φτιαγμένο μέσω vcds να δείχνει πραγματικά χλμ

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi