- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Καλοκαίρι, άμμος, δερμάτινα και πατάκια...
- Christaras
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ο νέος με το EOS είναι ωραίος!
Το καλοκαιράκι λοιπόν όταν πάμε για το μπανάκι μας αναγκαστικά στην επιστροφή μας προς το αυτοκίνητο φέρνουμε μέσα (άθελα μας πάντα :PPP ) και κάποια ποσότητα άμμου στα πατάκια από τις σαγιονάρες μας. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν... Τι κάνετε εσείς σε τέτοιες περιπτώσεις με τα αυθεντικά πατάκια?
Α) Τα τινάζετε και τα πλένετε αρκετά συχνά? (Εγώ πάντως ψιλοβαριέμαι)
Β) Έχετε φροντίσει και έχετε αγοράσει πλαστικά?
Γ) Δε σας ενδιαφέρει και τα πλένετε όποτε τύχει? :wtf:
Προσωπικά λυπάμαι να εκθέτω τα αυθεντικά πατάκια σε άμμο και άλατα από την παραλία γι' αυτό λοιπόν θα ήθελα να μάθω τι κάνετε στην περίπτωση αυτή.
Επίσης τι γίνετε με τα δερμάτινα καθίσματα το αλάτι και τον ιδρώτα μας(μετά από ένα μπανάκι)? Με ποιο τρόπο να θωρακίσουμε τα δερμάτινα? Υπάρχει κάποιο προιόν( αλοιφή ή κάτι άλλο) ώστε να καθαρίζει και να προστατεύει από τα παραπάνω τα καθίσματα?
Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- aceoscy
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Για την άμμο εξαρτάται από το βαθμό "ευαισθησίας" που έχει ο καθένας. Ένα μικρό ποσοστό άμμου ή σκόνης σίγουρα θα μπεί στο αυτοκίνητο, προσωπικά δεν το θεωρώ τραγικό, ούτε και είναι κακό για τα πατάκια. Αυτή τη χρήση έχουν. Σε αυτή την περίπτωση απλά.. τα καθαρίζεις.
Τώρα αν κάποιος δε θέλει ούτε κόκκο άμμου στο αυτοκίνητό του θα κάτσει επιμελώς να καθαριστεί πριν μπει. Και αυτό σωστό είναι.
Επειδή έχω πλαστικά πατάκια, μετά από δυο χρόνια και εναλλαγές καλοκαίρι-χειμώνας, βροχές-λάσπες-σκόνη μπορώ να πω ότι τελικά δεν βολεύουν ως προς την εμφανιση τουλάχιστον. Μπορεί να είναι αδιάβροχα, να κρατούν τη σκόνη-άμμο-χώμα, και να μη φθείρονται όπως η μοκετα, αλλά όσο και να τα καθαρίσεις από τη στιγμή που θα ακουμπήσει απλά παπούτσι πάνω τους θα λερώσει αμέσως. Οπότε για αυτούς που θέλουν το αυτοκίνητο τους να φαίνεται τζιτζι δεν ενδεικνυται η χρήση.
Καλά μπάνια ! :smoke:
Δημήτρης
- Christaras
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
H λύση της καθαρής πετσέτας είτε σε δερμάτινο είτε σε υφασμάτινο σαλόνι είναι και η πιο ενδεδειγμένη.
Για την άμμο εξαρτάται από το βαθμό "ευαισθησίας" που έχει ο καθένας. Ένα μικρό ποσοστό άμμου ή σκόνης σίγουρα θα μπεί στο αυτοκίνητο, προσωπικά δεν το θεωρώ τραγικό, ούτε και είναι κακό για τα πατάκια. Αυτή τη χρήση έχουν. Σε αυτή την περίπτωση απλά.. τα καθαρίζεις.
Τώρα αν κάποιος δε θέλει ούτε κόκκο άμμου στο αυτοκίνητό του θα κάτσει επιμελώς να καθαριστεί πριν μπει. Και αυτό σωστό είναι.
Επειδή έχω πλαστικά πατάκια, μετά από δυο χρόνια και εναλλαγές καλοκαίρι-χειμώνας, βροχές-λάσπες-σκόνη μπορώ να πω ότι τελικά δεν βολεύουν ως προς την εμφανιση τουλάχιστον. Μπορεί να είναι αδιάβροχα, να κρατούν τη σκόνη-άμμο-χώμα, και να μη φθείρονται όπως η μοκετα, αλλά όσο και να τα καθαρίσεις από τη στιγμή που θα ακουμπήσει απλά παπούτσι πάνω τους θα λερώσει αμέσως. Οπότε για αυτούς που θέλουν το αυτοκίνητο τους να φαίνεται τζιτζι δεν ενδεικνυται η χρήση.
Καλά μπάνια ! :smoke:
Σίγουρα Δημήτρη αυτή τη χρήση έχουν. Απλά όταν έχεις να κάνεις με άμμο και συγκεκριμένα με ''ψιλή'' άμμο τότε τα πράγματα είναι δύσκολα διότι δε φεύγει εύκολα από το χώρο που ακουμπά το πατάκι. Άσε που τη διασκορπίζεις χειρότερα με τα πόδια σου χωρίς να το καταλαβαίνεις!
Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Υπάρχει και η άλλη λύση για το μπάνιο σου :idea: .....πάς με το αυτοκίνητο του/της φίλου σου και το δικό σου δε λερώνεται!!!!! :superman:
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
α) Για τα καθίσματα όπως είπε και ο Δημήτρης, μία καθαρή πετσέτα είναι η καλύτερη λύση. Χώρια, που δείχνω πολλές φορές προτίμηση και στις ντουζιέρες που υπάρχουν σε κάποιες παραλίες οπότε και λίγο βρεγμένος να είμαι αν είναι με καθαρό νεράκι, δεν πειράζει τόοοσο πολύ. Όχι βέβαια ότι και πάλι δεν βάζω πετσέτα.
β) Όσο για τα πατακια στην περίπτωση που φοράω παπούτσια, με ένα απλό χτύπημα φεύγει η όποια άμμος. Αν όμως φοράω σαγιονάρες, τότε έτσι κι αλλιώς τις βγάζω διότι δεν την παλεύω να οδηγώ με αυτές!! Καλύτερα ένα τίναγμα με το χεράκι την ποδάρα και οδήγηση ξυπόλητος! Είναι και πιο ασφαλές άλλωστε!
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- cdoum
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Όταν είναι να φύγω καθαρίζω τα πόδια μου από την άμμο να φύγει εντελώς και φοράω τα παπούτσια πάλι και ας περιμένει η γυναίκα χαχαχα..περνάει βέβαια έλεγχο και αυτή,πχ στεγνό μαγιό κτλ :smoke:
πώ πώ αδερφέ μου, Ες-Ες.. :mpatsoi: :lol:
Για τον αέρα με πίεση δε θα έλεγα ότι είναι και ότι καλύτερο. Σε γνωστό έχει φύγει ολόκληρη τούφα λόγω της πίεσης! Και από ότι έχω δεί, δεν έχουμε και τα ποιοτικότερα πατάκια...
Θα ήταν προτιμότερο να το καθάριζες με μια απλή ηλεκτρική σκούπα με το ειδικό εξάρτημα για μοκέτες που μπαίνει μπροστά στο μαρκούτσι και που θα σου ρουφήξει σκόνη και άμμο σε χρόνο dt.
Δημήτρης
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Κι εγώ θεωρώ πως πετσετούλα και αλλαγή από σαγιονάρα σε παπουτσάκι προβλέπεται...
Και φυσικά αν υπάρχει δυνατότητα, ντουζάκι..
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Τωρα για τα πατακια δεν ειμαι τοσο τρελλαμενος,τα βγαζω και τα πλενω.
Και για τα ποδια το σωστο ειναι να υπαρχει στο πορτ μπαγκαζ ενα μπουκαλι με νερο ωστε να φευγει η ποδαριλα και η αμμος.
Νikitas TSi
- Christaras
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Η πετσετα ειναι must ακομη και για τα υφασματινα καθισματα.
Τωρα για τα πατακια δεν ειμαι τοσο τρελλαμενος,τα βγαζω και τα πλενω.
Και για τα ποδια το σωστο ειναι να υπαρχει στο πορτ μπαγκαζ ενα μπουκαλι με νερο ωστε να φευγει η ποδαριλα και η αμμος.
Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ! Βέβαια προηγείται πάντα ένα ντουζάκι (όταν είναι δυνατόν) όπως προανέφερε ο φίλος Γελάδιος. Κατέληξα πάντως στο να έχω διπλή πετσέτα δηλαδή μία μόνιμη (μόνο για την παραλία) μέσα στο αυτοκίνητο και μία ακόμη η οποία στρώνετε πάνω στη πρώτη στην φάση της επιστροφής. :smoke:
Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Τουλάχιστον αν πάμε ποτέ για μπάνιο μαζί δεν πρόκειται να μαλώσουμε!! χεχεχε
Christaras έγραψε:
Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ! Βέβαια προηγείται πάντα ένα ντουζάκι (όταν είναι δυνατόν) όπως προανέφερε ο φίλος Γελάδιος. Κατέληξα πάντως στο να έχω διπλή πετσέτα δηλαδή μία μόνιμη (μόνο για την παραλία) μέσα στο αυτοκίνητο και μία ακόμη η οποία στρώνετε πάνω στη πρώτη στην φάση της επιστροφής. :smoke:
Guardian έγραψε:
Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό αλλά από την άλλη καλά κάνεις...
Κι εγώ θεωρώ πως πετσετούλα και αλλαγή από σαγιονάρα σε παπουτσάκι προβλέπεται...
Και φυσικά αν υπάρχει δυνατότητα, ντουζάκι..
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Στο Clio της Α είχα πάρει μια φορά και ένα καιρό από βενζινάδικο λαστιχένια πατάκια που βρώμαγαν και μετά από 3 εβδομαδες χωρίς βελτίωση απλά τα πέταξα και πήρα άλλα πιο καλά.
Δημήτρης
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Σε κάτι άλλα φορουμ που έψαξα λένε να τα βάλεις στην μπανιερα κανα δυο μέρες με μαλακτικό και θα φύγει.
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI