Μας άφησε το Τούρμπο

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83043 από αλεξανδρεος
Μας άφησε το Τούρμπο δημιουργήθηκε από αλεξανδρεος
Καλησπερα ρε παιδια ! Εχω αφηνιάσει με το συμβάν ! Κάτοχος 1.4 122ps και άναψε τσεκ μετα απο πάτημα ! Το βάζω μπριζα p0299 ! Καλώς τα μας λέω ! Ας ελπίσουμε να πετάχτηκε κανα σωληνάκι απο το vacuum! Ψάχνω ψάχνω τιποτα ! Η wastegate τιποτα δεν παίζει δεν κανει ! Βάζω πιεση στην τρόμπα της wastegate και Τσακ βλέπω κολλάει στην επιστροφή ! Βγάζω την σωλήνα να εχω οπτική επαφή και βλέπω ενα διάφραγμα ξεχαρβαλωμένο παιδια ! Όπως καταλάβαινετε και πιστεύω να εχει τύχει και σε πολλούς άλλους συνεοσητες ότι παμε για επισκευή η αλλαγή και μαλλον ακόμη καλύτερα εφόσον παμε σε αλλαγή γιατι Οχι να μη παμε σε μεγαλύτερη ! Θελω να μου πει κανεις αν έχουμε γνωστό τουρμπίνα που να συνεργάζεται το κλαμπ μας !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83046 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Μας άφησε το Τούρμπο
Τα έπαιξε το πορτάκι της wastegate κλασική περίπτωση για 122αρι. Για επισκευή turboexelixis, turbo technology γι αυτούς τους 2 έχω ακουστά.
Για κάτι καλύτερο, οι επιλογές είναι η τουρμπίνα σου με άλλες φτερωτές ή από 160αρι. Σε αυτά υπολόγισε τα περιφερικά όπως εισαγωγή εξάτμιση και κατάργηση του water cooler, αρκετά ευρώ σε εργασία και αρκετό ψάξιμο. Δοκιμασμένες λύσεις υπάρχουν το θέμα είναι ότι θέλει ψάξιμο

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83047 από αλεξανδρεος
Απαντήθηκε από αλεξανδρεος στο θέμα Μας άφησε το Τούρμπο
Άμα ειναι να γίνει αλλαγή στις φτερωτές βάζω μεγαλύτερη όλο το πακέτο οι φτερωτές αγγίζουν το 1/3 απο την συνολική τιμή της νέας τουρμπίνας αν δε κανω λάθος ! Πάντως μεγάλο πρόβλημα αυτό ! Να εχει τζόγο το διάφραγμα και να πρέπει να γίνει ολόκληρη αντικατάσταση ! Ξερεις τεο αν γινεται να μπει εχτερναλ στα Tsi?

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83048 από pipilas
Απαντήθηκε από pipilas στο θέμα Μας άφησε το Τούρμπο
βαζεις τουρμπο απο 160 κο3 με ολα τα περιφερειακα με κοστος πανω κατω κομπλε τοπουετημενα γυρω στα 1400ε ...σκεψου οτι μονο το τουπμο εχει κανα 500 καινουργιο γτ δεν επισκευαζεται και πας για καινουργιο μαντεμι...επομενως εσυ ξερεις τι πραγματικα αξιζει..

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83050 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Re:Μας άφησε το Τούρμπο
Είχα μια κουβέντα πρόσφατα με ένα φίλο μου με scirocco 122 που το ψάχνει και μου είπε ότι κάτι γινεται, κι αυτός πάει παααλι για αλλαγή τουρμπίνας. Πάντως η λύση με Τούρμπο απο 160 πιστευω πως ειναι ιδανική και χωρίς πολλα πολλα

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": tasos_sib84

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83051 από αλεξανδρεος
Απαντήθηκε από αλεξανδρεος στο θέμα Re:Μας άφησε το Τούρμπο
Ευχαριστώ ρε παιδια για τις απόψεις ! Μαλλον εκει θα διαφυγω στη λύση του 160

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83052 από Candlemass
Απαντήθηκε από Candlemass στο θέμα Re:Μας άφησε το Τούρμπο
Έχει βγάλει η Forge wastegate για τα 122άρια, δεν κάνει αυτή η λύση (δλδ αλλαγή μόνο της wg);

eshop.avcweber.gr/Pr.../
www.ebay.com/itm/FOR...9

EOS 1.4 TSi 122hp
Landi Renzo Omegas Direct LPG System

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83053 από denkar13
Απαντήθηκε από denkar13 στο θέμα Re:Μας άφησε το Τούρμπο
Πάρε turbo απο 160άρι και κανε το υβρίδιο. Και χωρίς να το κάνεις πας γυρω στα 200-220 άλογα μαζι με εξατμιση και intercooler και με ενα απλο φίλρο ελευθέρας (με προγραμματισμό εννοείται) .
Αξίζι όμως να δωσες ενα 600αρι ακόμα να το κανεις υβρίδιο που παει 270 και 35+ κιλα ροπής.

Διονύσης
1.4 TSI 210hp by REVO technik.
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": tasos_sib84

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83061 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Μας άφησε το Τούρμπο
Το ίδιο ακριβώς έπαθα κι εγώ, απλά σ'εμένα κολλάει, δεν έχει αχρηστευτεί. Κόστος επισκευής από Καρέντα (Χανίων) 622 ευρώ, η οποία συμπεριλαμβάνει το κιτ επισκευής και την εργασία. Τώρα που γύρισα θα το ψάξω περισσότερο κι εδώ...

PS: Μου είπαν στη Καρέντα ότι κανονικά θα έπρεπε να έχει γίνει προληπτική συντήρηση του τούρμπο γύρω στα 100.000 χλμ, ώστε να μην παρουσιάσει πρόβλημα. Αυτά είναι τα μειονεκτήματα του να πηγαίνεις σε συνεργεία εκτός δικτύου ίσως...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83062 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Μας άφησε το Τούρμπο
Βαγγελη,οταν λες κολλαει,δεν γυριζει;
Μαλλον θελει ρουλεμαν.

Νikitas TSi

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83076 από denkar13
Απαντήθηκε από denkar13 στο θέμα Μας άφησε το Τούρμπο
Αναδημοσιέυω απο σχετικό Group στο facebook το post ενός παιδιού που θα σε βοηθήσει πολύ αν αποφασίσεις αυτην την τεράστια αλλαγή επι της ευκαιρίας.

Ο Thanassis Leet έχει φτιάξει τον παρακάτω οδηγό για να ξέρουμε τι ακριβώς χρειάζεται για να βάλουμε την τουρμπίνα από τα twincharger 140/160/180HP στα μονοτουρμπινα 122/125.

Τουρμπινοπολλαπλή από twincharger (1.4 TSI 140-160-170-180), χαρακτηριστικό: έχει σκάστρα με 2 βίδες. ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ 1.8 TSI. Κόστος 250-350€
Γραμμές λαδιού και νερού για το τούρμπο, για τα σωληνάκια λαδιου από 140-170 αν έχει φίλτρο λαδιού πλαστικό, από 160-180 αν έχει μεταλλικό. Αν βρειτε από το άλλο και όχι το δικό σας, το 1 και μόνο που δεν ταιριάζει το κάνετε φτιαχτό με 12-15 ευρώ
Downpipe για twincharger 100€ αν μπει μανίσιο
Catback τουλάχιστον 63.5mm (150-400 ευρώ)
Πολλαπλή εισαγωγής από twincharger μαζί με γωνία πεταλούδας (1.4 TSI 140-160-170-180) 50-100€
Σωλήνας από τούρμπο προς intercooler (από twincharger)
Σωλήνας από intercooler προς πεταλούδα (από twincharger)
Σωλήνας για φίλτρο (100-150€ οι 3 σωλήνες)
Intercooler μαμά από twincharger ή aftermarket (αν είναι μαμά 50 + 100εργασία + 50 σωληνάκια ψυγείου μαμά από twincharger, αν είναι aftermarket δηλαδή front mount αρα θα εχεις και την εμφάνιση 350€ περίπου μαζί με εργασία και σωληνώσεις)
Αναθυμιάσεις λαδιού από 140-170 αν έχει φίλτρο λαδιού πλαστικό, από 160-180 αν έχει μεταλλικό (20-50€)

Εργασίες:

Εγκατάσταση των εξαρτημάτων περίπου 300-500€ (τα χρήματα είναι λογικά, η δουλειά είναι αρκετή)
, επέκταση καλωδίων για N75/ σκάστρα/πεταλούδα/MAP, bypass το watercooler, σωληνάκια, σφικτηράκια και ότι άλλο προκύψει

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ κανα 400άρι

Ελπίζω να μην πειράζει που ειναι copy paste.

Διονύσης
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83078 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Μας άφησε το Τούρμπο

nikitas tsi έγραψε: Βαγγελη,οταν λες κολλαει,δεν γυριζει;
Μαλλον θελει ρουλεμαν.

Μου άναψε check engine δυο φορές μέσα σε δυο μήνες. Την τελευταία που το πήγα στη Καρέντα στα Χανιά, μου είπαν ότι υπάρχει στο πρόβλημα στο(η) wastegate, ότι αυτό κολλάει. Έκαναν ένα πρόχειρο καθαρισμό και ψέκασαν με wd40 (το μύρισα) και φαίνεται ότι λειτουργεί (μέχρι να ανάψει πάλι).

Εσύ καταλαβαίνεις περισσότερα..

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83088 από αλεξανδρεος
Οχι γιατι τα εχει φτύσει το διάφραγμα που κλείνει την έξοδο του καυσίμου στο Μαντεμι και Οχι το wg actuator! Πολλοί έχουν το πρόβλημα αυτό απο τα χαλια καύσιμα που μας δίνουν στο ελλαντα

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83090 από αλεξανδρεος

Candlemass έγραψε: Έχει βγάλει η Forge wastegate για τα 122άρια, δεν κάνει αυτή η λύση (δλδ αλλαγή μόνο της wg);

eshop.avcweber.gr/Pr.../
www.ebay.com/itm/FOR...9

Οχι γιατι τα εχει φτύσει το διάφραγμα που κλείνει την έξοδο του καυσίμου στο Μαντεμι και Οχι το wg actuator! Πολλοί έχουν το πρόβλημα αυτό απο τα χαλια καύσιμα που μας δίνουν στο ελλαντα

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83091 από denkar13
Απαντήθηκε από denkar13 στο θέμα Re:Μας άφησε το Τούρμπο
Δεν πρέπει να ειναι απο τα καύσιμα το πρόβλημα...Κατασκευαστικο είναι...

Διονύσης
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #83093 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Re:Μας άφησε το Τούρμπο

denkar13 έγραψε: Δεν πρέπει να ειναι απο τα καύσιμα το πρόβλημα...Κατασκευαστικο είναι...

Αυτό μου είπαν κι εμένα στη Καρέντα, γι'αυτό και γίνεται προληπτική συντήρηση στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία όταν περάσεις τις 100.000 χλμ

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Συντονιστές: nikitas tsi