Navibox για το αυτοκίνητο

Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #91 από Coo
Navibox για το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από Coo
Αποφάσισα μετά από μια μικρή έρευνα, στην οποία με βοήθησε με αρκετά χρήσιμες πληροφορίες και ο Φίλιππος (lyko81)και τον ευχαριστώ πολύ, να παραθέσω ορισμένα από τα 'ευρήματά' μου σχετικά με το Navibox και τις multimedia οθόνες. Σίγουρα δεν έγινα παντογνώστης για το εν λόγω θέμα, αλλά σίγουρα για κάποιον που δε γνωρίζει καθόλου για το navibox πιστεύω ότι αυτές οι πληροφορίες θα του φανούν αρκετά χρήσιμες.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Το Navibox λοιπόν, απευθύνεται σε όλους τους κατόχους aftermarket multimedia center όπως της Alpine, Kenwοod, Panasonic, Pioneer αφού η συσκευή συνεργάζεται και με τις εισόδους εικόνας , αλλά το σημαντικότερο και με την λειτουργία touchscreen του κάθε κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει ότι πέρα των παραπάνω εταιρειών, οι κάτοχοι άλλων οθονών (π.χ. Sony, JVC κλπ) θα πρέπει να ελέγξουν με τον έμπορο που θα εμπιστευτούν άν πράγματι συνεργάζεται η λειτουργία touchscreen του navibox στο σύστημά του. Σε περίπτωση που δέν υποστηρίζεται, θα είναι υποχρεωμένοι να χειριστούν το GPS πρόγραμμά του από το ασύρματο RF touchpad τηλεχειριστήριο που παρέχεται (και όχι με το δάχτυλο στην οθόνη). Υπάρχει ενα site στο φόρουμ του οποίου μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας. Τα παιδιά δείχνουν να είναι μαέστροι στο αντικείμενο...
Σχετικά με τις εργοστασιακές οθόνες της VolksWagen:Αυτό που μπορεί να ενδιαφέρει ορισμένους στο club μας, είναι ότι μπορεί επίσης να συνεργαστεί με την εργοστασιακή οθόνη της VW αλλά δυστυχώς μόνο με το τηλεχειριστήριο.Όσοι φίλοι έχετε το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ RNS-510 της VW, ρίξτε μια ματιά εδώ . Υποστηρίζονται όλα τα γνωστά προγράμματα (Destinator, Garmin, iGo....)

Τα πρόσθετα της συσκευής είναι κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακός τηλεοπτικός δέκτης, ασύρματος ανιχνευτής ραντάρ, επικοινωνία Bluetooth κ.α.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Ένα επίσης καλό, είναι ότι το Navibox μπορεί να συνδεθεί σε οθόνη η οποία να μην έχει GPS input (!!!) συνδέοντάς το σε μια κανονικη AV εισοδο με σημα composite (RCA).
Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίζεται η λειτουργία touch screen αφου η οθονη δεν το επιτρεπει, αλλά ο χειρισμός μπορεί να γίνεται με το RF remote του.
Οσο για τις ηχητικες ειδοποιησεις της πλοηγησης, υπαρχει η απλη λυση του να ακους μονο την πλοηγηση.Αν επίσης συνδεθούν τα ηχητικα της πλοηγησης μεσω καποιου ενισχυτη multimedia της εταιριας I-sotec, τοτε ενώ ακούς π.χ. μουσική, όταν 'μιλήσει' το Destinator θα διακοπεί η μουσική για να ακουστούν οι οδηγίες και μετά ο ήχος θα επανέλθει.

Tέλος, αυτό που θα ενδιαφέρει περισσότερο, είναι η (λίγο αλμυρή) τιμή του η οποία κυμαίνεται από 450-500 ευρώ.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

• Processor Samsung 2440 ARM9 400Mhz
    AV out 480 X RGB X 234
    OS/Language WinCE 5.0 , English
    GPS Antenna SMA Active antenna 5meter
    GPS engine 54channels/-159dBm hot/warm/cold/1/28/30seconds
    Memory on board NAND Flash Memory 32MB X1 , SDRAM 64MB
    RCA AV Jack
    SD socket. (up to 4GB)
    SMA female cable
    Power DC Jack 3.5mm
    IR receiver 38K on board or 2.4G RF transceiver .
    Mini DIΝ 9Pins for RGBS
    Mini DIΝ 8P for external Touch panel data control.
    Type A USB 1.1/2.0 full speed X1
    Optional 6Pins PS2 connector for TMC/Debug/GPS Location Output
    Video IN for Picture in Picture (Optional Item)
    Power supply 10V~30V
    AP Map engine TBD
    LEDs Dual LED for GPS and power indicator

• Άν κάπου είμαι λάθος και κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας με διορθώσει.Ελπίζω να βοήθησα.... :)

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• panos
    • Senior Μέλος
    • Senior Μέλος
    Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5753 από panos
    Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:Navibox για το αυτοκίνητο
    Έχω μια απορία σχετικά με το NAVIBOX . Στις προσφορές της 3-S αναφέρεται το εξής
    ZENEC MC 2000 VW ( Από <<5/2006)
    Τιμή : 839€ (Λιανική)
    NAVIBOX I Go 8 (89% κάλυψη)
    Τιμή : 300€

Το NAVIBOX δηλαδή είναι ξεχωριστή συσκευή? Αν ναι γιατί? αφού το ZENEC υποστηρίζει GPS.
    Μήπως εννοεί απλά τους χάρτες I -Go??

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5754 από vabatzis
    Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Navibox για το αυτοκίνητο
    panos έγραψε:

Έχω μια απορία σχετικά με το NAVIBOX . Στις προσφορές της 3-S αναφέρεται το εξής
    ZENEC MC 2000 VW ( Από <<5/2006)
    Τιμή : 839€ (Λιανική)
    NAVIBOX I Go 8 (89% κάλυψη)
    Τιμή : 300€

Το NAVIBOX δηλαδή είναι ξεχωριστή συσκευή? Αν ναι γιατί? αφού το ZENEC υποστηρίζει GPS.
    Μήπως εννοεί απλά τους χάρτες I -Go??

Πάνο το Zenec παίρνει χωριστή συσκευή για GPS. Αυτό που θα βγει μέχρι το καλοκαίρι (MC-2010) θα το έχει ενσωματωμένο.

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• panos
    • Senior Μέλος
    • Senior Μέλος
    Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5755 από panos
    Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:Navibox για το αυτοκίνητο
    Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη...

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5761 από Corbil
    Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Navibox για το αυτοκίνητο
    Να σε διορθώσω Βαγγέλη, μου επιτρέπεις :friend: .....το μοντέλο που θα βγεί είναι το NC 2010, οχι το MC 2010 και σύμφωνα με πληροφορίες του αντιπροσωπου εδω στην Ελλάδα θα έρθει το 1ο δεκαπενθημερο του Ιουνίου.

Στο site της zenec θα βρείτε και το mc 2000 το οποίο πάλι απο πληροφορίες, δε θα βγεί καθόλου στην παραγωγή.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5762 από vabatzis
    Corbil έγραψε:

Να σε διορθώσω Βαγγέλη, μου επιτρέπεις :friend: .....το μοντέλο που θα βγεί είναι το NC 2010, οχι το MC 2010 και σύμφωνα με πληροφορίες του αντιπροσωπου εδω στην Ελλάδα θα έρθει το 1ο δεκαπενθημερο του Ιουνίου.

Στο site της zenec θα βρείτε και το mc 2000 το οποίο πάλι απο πληροφορίες, δε θα βγεί καθόλου στην παραγωγή.

Σωστά :shy: :shy: :shy:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6390 από Guardian
    Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Navibox για το αυτοκίνητο
    Θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί με ενδιαφέρει το θέμα του navibox.
    Υπάρχει περίπτωση κάποιο μοντέλο φορητής συσκευής gps να υποστηρίζει tv out...(λέω εγώ τώρα...)

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
    Franz Kafka
    Σπύρος

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6410 από vabatzis
    Guardian έγραψε:

Θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί με ενδιαφέρει το θέμα του navibox.
    Υπάρχει περίπτωση κάποιο μοντέλο φορητής συσκευής gps να υποστηρίζει tv out...(λέω εγώ τώρα...)

Τί εννοείς με το "φορητή συσκευή gps" βρε Σπύρο; PNA (ή PDA);

Και πες ότι το βρήκες - το tv out σε ποιό tv in θα το συνδέσεις ;

Δε βλέπω κάτι σχετικό με το navibox...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6415 από Guardian
    Βαγγέλη μου η οθόνη που ήδη έχεω υποστηρίζει av-in...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
    Franz Kafka
    Σπύρος

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6438 από vabatzis
    Guardian έγραψε:

Βαγγέλη μου η οθόνη που ήδη έχεω υποστηρίζει av-in...

Μάλιστα...και προφανώς δεν έχει gps, σωστά; Αν είναι έτσι, μόνο με μια λύση τύπου navibox μπορείς να έχεις gps, όχι από pna ή pda συσκευή...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6448 από Coo
    Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Navibox για το αυτοκίνητο
    Και χωρίς τη δυνατότητα touchscreen... :no:

Δημήτρης

Περισσότερα
    16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6453 από Guardian
    προφανώς...είπα μήπως κατάφερνα να βρώ κάτι αλλά.....

Franz Kafka
    Σπύρος

Περισσότερα
    16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #7091 από Guardian
    Μήπως έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε από την συγκεκριμένη εταιρεία πόσο τελικά στοιχίζει και αν έχουμε κάποια έκπτωση;

Franz Kafka
    Σπύρος

Περισσότερα
    16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9120 από Guardian
    Βαγγέλη η 3-S το φέρνει το navibox;
    Μήπως μπορεί ο Κώστας να μας δώσει τιμή;

Franz Kafka
    Σπύρος

Περισσότερα
    16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9154 από vabatzis
    Guardian έγραψε:

Βαγγέλη η 3-S το φέρνει το navibox;
    Μήπως μπορεί ο Κώστας να μας δώσει τιμή;

Βεβαίως, σε πρώτη ευκαιρία θα τον πάρω και θα σου πω...:agree:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
    16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9177 από vabatzis
    Σπύρο σου έχω απάντηση από 3-S

Το Navibox (έκδοση με original Destinator 7) κοστίζει 460€.

Σε περίπτωση που θες να το εγκαταστήσεις στην 3-S, το κόστος θα είναι γύρω στα 50€.

Για ότι άλλο μου λες...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
    16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9184 από Guardian
    Βαγγέλη με ενδιαφέρει..θα επικοινωνήσω με mail με 3-S να ρωτήσω 2 πραγματάκια τον Κώστα....

Franz Kafka
    Σπύρος

Συντονιστές: nikitas tsi