Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

• jimmy81
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #68109 από jimmy81
Απαντήθηκε από jimmy81 στο θέμα Re: Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Καλησπέρα σε όλους!
Θέλω τη γνώμη σας από εμπειρία. Αυτή τη στιγμή φοράω bridgestone turanza 215/55/16 97w. Μπορώ να πω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημενος , βέβαια είναι μαμά και δεν έχω άλλη εμπειρία. Τώρα υποχρεωτικά θα πάω σε pirelli p7 σε ίδια χαρακτηριστικά (το μοντέλο για διάφορους λόγους είναι μονόδρομος) άπλα θα ήθελα τη γνώμη σας αν κάποιος έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο ελαστικό.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #68130 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Re: Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Pirelli P7 έχει ο φίλος AGIVRGITHS φίλε μου. Μπορεί να σου απαντήσει αν δει το μήνυμα, αλλιώς μπορείς να του στείλεις κι ένα προσωπικό μήνυμα αν το βιάζεσαι. Έχει το 1.6 FSI.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• giannis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #70602 από giannis
Απαντήθηκε από giannis στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
καλησπέρα σε όλους κ καλό φθινόπωρο...
θέλω να ρωτήσω, πώς σας φαίνονται τα FULDA και τα HANKKOK για το EOS??
διάσταση 225/45/17..

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #70603 από chrisalex
Απαντήθηκε από chrisalex στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Μια χαρα κ με τα Falken είμαι πολυ ευχαριστημένος,καποια στιγμή δοκίμασα κ κινεζακι wanli σε διασταση 225/40/18 κ έμεινα παρά πολυ ευχαριστημένος!!!!

• georgiou
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71149 από georgiou
Απαντήθηκε από georgiou στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
[strike]SE TI TIMI TA VRIKES...EXW MPEI IDI STO TRIPAKI NA ALLAKSW LASTIXA EPEIDI TA EXW IDI TESSERA XRONIA KAI PSAXNOMAI NA DW AN AKSIZEI NA KRATISW TO 215/55 H NA PESW STO 205/55.H DIAFORA TIMIS EINAI MEGALI.[/strike]

Ξαναγράψε σε παρακαλώ το κείμενό σου στα Ελληνικά για να είναι ευανάγνωστο

Εκ του Vweos.gr

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71162 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Re:Re: Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Εγω πάντως θα βάλω 205 όταν έρθει η στιγμή.
Πιστευω οτι το αμαξι αλλα και ο ιδιοκτήτης του θα έχουν μόνο κέρδος απο αυτη την αλλαγή.

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk 2

Νikitas TSi

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71182 από demetreos
Απαντήθηκε από demetreos στο θέμα Re:Re: Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Καλησπέρα! Μπορούμε να φορέσουμε 205 στην εργοστασιακή ζάντα; από 215/55/16 να πάμε 205/55/16! χωρίς παρενέργειες;

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #71205 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Re:Re: Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

demetreos έγραψε: Καλησπέρα! Μπορούμε να φορέσουμε 205 στην εργοστασιακή ζάντα; από 215/55/16 να πάμε 205/55/16! χωρίς παρενέργειες;

Αν διαβάσεις το θέμα από την αρχή θα δεις ότι είναι εφικτό...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72035 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Σήμερα άλλαξα κι εγώ τα δικά μου. Επέλεξα τα Contipremiumcontact5, στα 540€ κομπλέ. Τα λάστιχα είναι αυτά:

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72038 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Με γειες

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• cdoum
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72039 από cdoum
Απαντήθηκε από cdoum στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
μια χαρά :friend: ..βαγγέλη στην κανονική διάσταση έτσι 215/55/16 93V

αν θέλεις πες μου πριβε που τα βαλες ...εδω αθήνα;γιατί έχω μια τέτοια προσφορά από χαλκίδα..

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72040 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Ναι, στην κανονική διάσταση, όπως το είπες. Σου στέλνω πμ...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72042 από vaggelis4
Απαντήθηκε από vaggelis4 στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Με γειά Βαγγέλη, τα εχω κανα διμηνο και ως τωρα ειμαι πολυ ευχαριστημένος!

Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72043 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Με γειες και καλά χιλιόμετρα!

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72044 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Nα και η παρουσιαση του συγκεκριμενου τυπου.
www.autotriti.gr/dat...p

Νikitas TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72045 από vabatzis
Ευχαριστω παιδια, πραγματι δειχνουν πολυ καλα, θα δειξει στην πορεια...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72046 από Corbil
σημερα ειναι καλος καιρος να τα δοκιμασεις....τους κεραταδες καταργησανε τα contisport 3 που ήταν κλασης ανωτερο πέλμα....αλλά κι αυτα δεν πανε πισω. Θα σε βγαλουν μια χαρα

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72047 από vabatzis
Βασικα εκανα χθες βραδυ μια δοκιμη με τη βροχη, και σε ανοιχτο δρομο και σε στεναδια. Η συμπεριφορα στο βρεμενο ειναι αριστη, δεν εχω λογια. Αλλαζει εντελως την αισθηση και τη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Ο Βαγγελης θα το επιβεβαιωσει καλυτερα νομιζω, μιας και τα εχει δουλεψει ηδη δυο μηνες...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #72340 από wdesignergr
Απαντήθηκε από wdesignergr στο θέμα Re:Re: Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

demetreos έγραψε: Καλησπέρα! Μπορούμε να φορέσουμε 205 στην εργοστασιακή ζάντα; από 215/55/16 να πάμε 205/55/16! χωρίς παρενέργειες;

Απαντάω λίγο αργά, αλλά καλό είναι να φαίνεται στο φορουμ.
Φοράω 205/55/16 michelen primacy hp

Πολύ καλά κρατήματα σε σχέση με τα εργοστασιακά dunlop(215).

Έχασα λίγο σε βάρος και πλέον είναι πιο παιχνιδιάρικο. (αρνητικό)
Μειώθηκε η κατανάλωση μου (ελάχιστα).

Τα πήρα στη μισή τιμή από τα 215 ίδιου τύπου.
Θα μπορούσα να βάλω 225 ή 215 σε κάποια κατώτερη μάρκα στην ίδια τιμή, αλλά με ενδιέφερε κάτι επώνυμο και αξιόπιστο.

Δεν είμαι υπερ στο να μειώσεις τη διάσταση, αλλά για τις εποχές αξίζει, μιας και δεν χάνεις πολλά.
Ελπίζω να βοήθησα. ;)

Κωνσταντίνος

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #72343 από sdv
Απαντήθηκε από sdv στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Η πρόταση για λάστιχα 205 από τους εμπόρους τελευταία είναι συχνή. Εγώ κατέληξα σε μια άλλη λύση. Άλλαξα τελείως μάρκα.Μέχρι πρότεινος ήμουν φανατικός της Michelin αλλά μου ζητούσαν περί τα 620 ευρώ. Μέχρι που άκουσα κριτικές και εμπιστεύθηκα πρόταση από μεγάλο Όμιλο που εισάγει τα λάστιχα Infinity. Τα έβαλα, μου στοίχισαν 350 ευρώ και μέχρι στιγμής (τα φοράω περίπου 6 μήνες) έχουν μια εξαιρετική συμπεριφορά. Ο χρόνος φυσικά θα δείξει....

Don't look back.....

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #72347 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Στέλιο γραψε μας την προελευση των ελαστικων για να ξερουν και οι υπολοιποι. Ημουν ενα κλικ πριν τα βαλω λογω φοβερης τιμης αλλα το made in ηταν ανασταλτικος παραγοντας. Με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σου για την αντοχη τους και τα κρατηματα τους. Αντε γιατι οι επωνυμες μαρκες το εχουν παρακανει τελευταια

Sent from my iPhone using Tapatalk

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #72364 από sdv
Απαντήθηκε από sdv στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Αν δεν κάνω λάθος είναι made in India.Εγώ τα έχω δοκιμάσει σε 2 ταξίδια. Στο ένα μάλιστα το μόνο καιρικό φαινόμενο που δεν βρήκα ήταν το χιόνι.Είχα παρα πολύ καλή συμπεριφορά σε ταχύτητες άνω των 140-150 χλμ. και άριστη συμπεριφορά στην βροχή.
Θα τα πούμε από κοντά και αύριο για να τα δεις. Εγώ έχω μείνει ενθουσιασμένος μέχρι στιγμής.Αλλά και καλά να μην βγουν θεωρώ ότι έναν χρόνο θα με βγάλουν. Και το κόστος τους είναι απόλυτα υποφερτό.Και για να αναφερθώ σε μια διαφήμιση: Τα έβγαλαν τα λεφτά τους!!!!!

Don't look back.....

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #72367 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Γενικότερα η επιλογή ελαστικού είναι μια πολυσύνθετη αναζήτηση για όλους μας. Μέσα σε συναντήσεις στο club μας έχω ακούσει κατά καιρούς για την ίδια μάρκα/μοντέλο ελαστικών πολλές διαφορετικές ιστορίες και εντυπώσεις, οπότε θεωρώ πως η τελική επιλογή είναι ένα προσωπικό ζήτημα χωρίς να υπάρχουν λάθος ή σωστές επιλογές. Άρα το ζητούμενο είναι με ποιο κριτήριο θα ζυγίσει ο καθένας τα δεδομένα για να αποφασίσει, είτε αυτό είναι η μάρκα, η τσέπη του, η χώρα προέλευσης ή τα ειδικά χαρακτηριστικά που πλέον αν δεν κάνω λάθος οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να φέρουν σε κάθε ελαστικό που παράγουν (θόρυβος, κατανάλωση, κύλιση, θερμοκρασία κλπ).

Εγώ προσωπικά μέχρι τώρα δεν έχω ξεφύγει ποτέ από τις 'γνωστές' μάρκες. Μπορεί να είμαι θύμα του μάρκετινγκ, των φόβων μου, των καλών/κακών εμπειριών που είχα με κάποιες μάρκες. Έχω απορρίψει μερικές και έχω συμπαθήσει κάποιες άλλες όσο μπορούσε και άντεχε η τσέπη μου. Επειδή όμως και εγώ μένω (ακόμα) σε αυτό τον ευλογημένο τόπο των ευκαιριών και του άφθονου χρήματος αφού "λ7 υπάρχουν", δε θα ήμουν αρνητικός στο να δοκιμάσω και κάποια πιο 'άγνωστη' μάρκα στο μέλλον, και πιο συγκεκριμένα την επόμενη χρονιά που θα χρειαστώ οπωσδήποτε αλλαγή ελαστικών. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα ήμουν λίγο πιο μαζεμένος στο κατά πόσο θα πιέσω το αυτοκίνητο μου στα όρια του. Ή ακόμα και να αγοράσω μεταχειρισμένα ίδιας (γνωστής) μάρκας σε πολύ χαμηλότερη τιμή για να με βγάλουν 1-2 χρόνια και βλέπουμε πάλι. Κακά τα ψέμματα, το πορτοφόλι μου θα αποφασίσει.

Το λάστιχο κατά την ταπεινή μου γνώμη φαίνεται στα δύσκολα, στα πολύ δύσκολα, που απεύχομαι για όλους να έρθουν. Ένα φρενάρισμα από υψηλή ταχύτητα για παράδειγμα θα ξεχωρίσει το 'καλό' από το 'κακό' ελαστικό, χωρίς αυτό να εγγυάται πως το ακριβό θα είναι το καλό. Ή ακόμα το πόσο θα αντέξει σε ένα χτύπημα στη (σπάνια στους ελληνικούς δρόμους) λακκούβα που ενίοτε μπορεί να χαθεί και ένα τανκ μέσα της. Εκεί κάποια 'γνωστά' Γαλλικά ελαστικά θα φύγουν με καρούμπαλα, κάποια made in india μπορεί και όχι. Και άλλες πολλές δοκιμασίες. Νομίζω πως εκεί το λάστιχο θα δείξει τον καλό ή κακό χαρακτήρα του.

Αν και μάλλον κάνω γενίκευση, νομίζω πως ένα λάστιχο made in germany έχει την ίδια αποτελεσματικότητα σε κράτημα με ένα made in azerbaijan σε "φυσιολογικές" συνθήκες οδήγησης. Οπωσδήποτε θα πρέπει όλα τα ελαστικά να συμμορφώνονται με κάποια διεθνή στάνταρ ασφάλειας. Όμως όταν το λάστιχο το προκαλείς οδηγώντας με τρελές ταχύτητες ή μπαίνοντας με τις πόρτες στις στροφές θα αρχίσει να σου βγάζει τα κουσούρια του που πιθανόν να είναι αυτά τα οποία δεν πλήρωσες (σκισίματα, γλιστρήματα, γρήγορο λιώσιμο λόγω χειρότερης γόμας, κ.α.).
Δε λέω ότι είναι όλα ίδια, πχ το γερμανικό/αγγλικό/ιταλικό/γαλλικό ίσως να έχει πιο ποιοτική γόμα, να έχει λιγότερο θόρυβο ή να προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση από το made in India. Που σημαίνει πως σε βάθος χρόνου ίσως τελικά να σου έρθει μία η άλλη στην τσέπη. Ακόμα και διαφορετικά ελαστικά της ίδιας εταιρίας μπορεί να έχουν τεράστιες διαφορές (δείτε εδώ στο 24:39). Δυστυχώς το να κάνουμε κάθε φορά συγκριτικά τεστ 3-4 μάρκες πάνω στο αυτοκίνητό μας για να επιλέξουμε τελικά αυτό που θέλουμε δε γίνεται. Παίζουμε λίγο λαχείο.

Για αυτό είναι χρήσιμο να γράφουμε όπως έκανε ο Στέλιος τώρα τις εντυπώσεις μας, για να μαθαίνουμε από την εμπειρία του άλλου με το εκάστοτε ελαστικό και να παίρνουμε απλά γνώμες. Θα ήταν βέβαια ακόμα πιο χρήσιμο Στέλιο πέρα από την εμπειρία σου στις υψηλές ταχύτητες στην ευθεία, να μας μεταφέρεις και εντυπώσεις από το φρενάρισμα, την εκκίνηση, το πόσο γρήγορα ζεσταίνεται και κρατάει στο δρόμο, πού αισθάνθηκες ότι σε απογοήτευσε ή σε εντυπωσίασε..

Γνωρίζοντας λοιπόν ο καθένας μας τον τρόπο που οδηγεί και το τι ζητάει από το αυτοκίνητό του επιλέγει το ελαστικό που θέλει και κυρίως αντέχει οικονομικά.

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #72448 από Corbil
Τα Ιnfinity που ειδα Στέλιο ήταν Made in China.....δε ξέρω αν όντως τα παράγουν και στην Ινδία. Όταν έψαχνα για ελαστκά ο λαστιχάς επέμενε για αυτα και για τα προτοεμφανιζόμενα της Ιταλικής Momo. Η τιμή τους ήταν στα μισά απο τα επώνυμα. Οφείλω να ομολογήσω οτι το "made in" ήταν ανασταλτικός παράγοντας παρόλες τις παροτρύνσεις του λαστιχά.

Οπως λες και συ ο χρόνος θα δείξει.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #72471 από mdsars
Απαντήθηκε από mdsars στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Σάκη η ολική εμπειρία απο τα toyo ποια είναι ??? Το σκέφτομαι ως επόμενο.

Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI

Συντονιστές: nikitas tsi