Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #74571 από mdsars
Απαντήθηκε από mdsars στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

geortrian έγραψε: τελικα σας ακουσα και εβαλα τα assymetric 2 (430ευρω 4βδομαδα του 2014)... κατεβηκα απο θεσσαλονικη βολο και μπορω να πω οτι πηγα πολυ καλα....καμια σχεση με πριν... ειδικα με βροχη... :)
Ευχαριστω πολυ.. :)...

Τώρα Βόλο είσαι ????

Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #74572 από geortrian
Απαντήθηκε από geortrian στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

mdsars έγραψε:

geortrian έγραψε: τελικα σας ακουσα και εβαλα τα assymetric 2 (430ευρω 4βδομαδα του 2014)... κατεβηκα απο θεσσαλονικη βολο και μπορω να πω οτι πηγα πολυ καλα....καμια σχεση με πριν... ειδικα με βροχη... :)
Ευχαριστω πολυ.. :)...

Τώρα Βόλο είσαι ????

μεχρι και δευτερα πρωι βολο θα ειμαι... βολιωτης εισαι?

vw golf mk6 convertible 1.4 TSI 160PS

Γιώργος

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #74573 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Με π.μ. οι συνεννοήσεις αγόρια, βγαίνουμε εκτός θέματος... :friend:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #74582 από NEOS
Απαντήθηκε από NEOS στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Σήμερα έκανα παραγγελία ζάντες και λάστιχα και εγώ
Ζάντες BBS CS5 μαύρες-ασημί, offset 46, 17x7,5 και λάστιχα Good Year Eagle F1 Assymetric 2 σε διάσταση 235/45/17 94Υ (έψαχνα Yokohama Advan Sport V105s αλλά δεν προβλέπεται παράδοση πριν τις 30/6/2014)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": giorgosbarkas

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #74595 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Πολυ πέραση εχουν τα f1 τελευταία. Πλάκα πλάκα τα έχω ένα χρόνο τωρα και δεν έχω κανένα παράπονο, ίσως τα κάνω μπρος πισω για να κρατήσουν περισσότερο.

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #74610 από geortrian
Απαντήθηκε από geortrian στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

dragonfighter έγραψε: Πολυ πέραση εχουν τα f1 τελευταία. Πλάκα πλάκα τα έχω ένα χρόνο τωρα και δεν έχω κανένα παράπονο, ίσως τα κάνω μπρος πισω για να κρατήσουν περισσότερο.

και μενα με ειπε να τα κανουμε μπρος πισω στα 20.000-25.000 χλμ αναλογα πως θα ειναι τα λαστιχα...

vw golf mk6 convertible 1.4 TSI 160PS

Γιώργος

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75675 από mdsars
Απαντήθηκε από mdsars στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Ήρθε ο καιρός για αλλαγή ελαστικών ,,, παρατήρησα πως φέτος είχαν μεγαλύτερη φθορά τα πίσω σε σύγκριση με τα μπροστά ... Άκουσα πως τα nankang (από τις οικονομικές επιλογές) είναι αρκετά καλά ... Θα κάνω μια έρευνα αγοράς και θα ενημερώσω ως προς το τι επέλεξα.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75677 από chrisalex
Απαντήθηκε από chrisalex στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Τα έχω φορέσει κ έμεινα πολυ ευχαριστημένος για οσο ειχα το αμαξι....

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75678 από mdsars
Μηπως θυμάσαι ποιο ελαστικό ακριβώς έβαλες ;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75679 από chrisalex

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75680 από mdsars
Ναι φιλε σε ευχαριστω !!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #75721 από mdsars
Τελικά πήγα σε Michelin και συγκεκριμένα στο Primacy 3. Κόστος 540 ευρώπουλα ! Για να δουμε τι φρούτο θα μας βγει και αυτό ;-)

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #75780 από chrisalex

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #75824 από angelakis
Απαντήθηκε από angelakis στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Μιας και πλησιάζει η ώρα για αλλαγή ελαστικών σκέφτηκα κάτι ποιο ριζικό... Εχει κάποιος υπόψιν τιμη ή και κατάστημα για τις solitude; Τις εχω βρει στα 500€ αλλα δεν ξέρω αν θεωρείται καλή τιμη ή όχι.
Οι 18" του r32 ειναι έξω απο κάθε λογική για το 1.6 ή θα μπορούσε να μπει με συγκεκριμένο προφίλ; Το ξέρω κάποιοι θα γελάτε αλλα τι να κάνουμε και εμείς με τα fsi;! Δικαίωμα στο όνειρο..

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #75825 από chrisalex

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #75826 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Το μονο που θα πρέπει να σκεφτείς ειναι το έξτρα βάρος της 18αρας ζάντας που δεν ειναι αμελητέο για το 1,6 στο θέμα απόδοσης καθώς και το μεγάλο κόστος των ελαστικών σε σχέση με τις 16αρες η 17αρες. Αν όμως δε σε πολυ νοιάζουν αυτά βαλτες άφοβα.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #75827 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

H ζωή αρχίζει στα 200!!! Vw Eos 1.6 fsi 115hp με 18άρες

Ωραίες οι 16αρες και οι 17αρες αλλά και οι 18αρες έχουν άλλη χάρη!!!

R8 replica με bf goodrich ελαστικά 235/40/18 Τα συγκεκριμένα ελαστικά άν και 2ο όνομα στην αγορά ειναι πολύ φθηνότερα απο οποιαδήποτε 16αρια ή 17αρια πρωτοκλασσάτα πχ michelin gooyear κτλ κτλ. Ενδεικτικά σου αναφέρω οτι κόστιζαν 450€. Καθώς και τα cormoran beta2 που φοράω τώρα τα πήρα 420€!

[strike]Οι ζάντες της φωτογραφίας εαν τυχόν σε ενδιαφέρουν είναι προς πώληση![/strike] Εχουν Πουληθεί!!!

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #75829 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Παιδιά μια βοήθεια... Ποιά είναι η σωστή διάσταση μετατροπής από το 175/65/14 σε .../../15?
Ένα προγραμματάκι μου βγάζει το 185/55/15 με απόκλιση +0.34%.

Δημήτρης

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #76430 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Τα λαστιχα μου θελουν αλλαγη,ηδη οδευουν προς τα 60000 χλμ....
Μετα απο αρκετη σκεψη διαπιστωνω τα εξης,φοραω απο τη πρωτη τοποθετηση τα pirelli p7 215/55/16 97W.
Ας ξεκινησουμε αναποδα,το W σημαινει οτι το λαστιχο θα λειτουργει απροβληματιστα ως τα 270 χλμ/ωρα πραγμα που το καθιστα ελαστικο για exotic supercars.

Aυτο εχει ως αποτελεσμα το λαστιχο να μη φτανει ποτε στη σωστη θερμοκρασια λειτουργιας του και να παραμενει σκληρο.
Θα βαλω το V ωστε να ζεσταινεται ευκολοτερα και σαν πιο μαλακο μεταφερει λιγοτερους κραδασμους στο τιμονι και στο αμαξωμα και φυσικα κραταει καλυτερα.

Το 97 σημαινει δεικτης βαρους ανα ροδα,δηλαδη 730 κιλα χ 4 = 2920 κιλα.
Τα λαστιχα μου δηλαδη θα δουλευουν απροβληματιστα με σχεδον 3 τονους βαρος οταν το αμαξωμα ζυγιζει 1500 κιλα συν τις αποσκευες συν επιβατες,δεν θα ξεπερασει τα 2200.
θα βαλω το 91 που σημαινει 615χ4=2460 κιλα

Για το τελος αφηνω τη διασταση,ο κατασκευαστης συνιστα και 205/55/16,δηλαδη δεν ειμαι εκτος προδιαγραφων.
Αυτο σημαινει σχεδον 5% λιγοτερο πελμα αρα και λιγοτερες τριβες συν οικονομια καυσιμου,καλυτερη αεροδυναμικη και λιγοτερος θορυβος.
Επιπλεον το πιο στενο λαστιχο στη βροχη και στον παγο εχει καλυτερη συμπεριφορα και πιο βελτιωμενο το φαινομενο της υδρολισθησης,κοινως πατιναζ,ενω δεν χανω το ''βυζι'' ωστε να βρισκω ζαντα στο παρκαρισμα.
Οσον αφορα το υψος,το 55 δηλαδη την ακτινα του,αυτη ειναι κατα 5.5mm πιο κοντο απο το 215/55/16.
Αυτο σημαινει λιγοτερο ψαρεμα στις αλλαγες πορειας,λιγοτερο ευπαθες στους πλαινους ανεμους,και πιο στοχευμενα μπασιματα σε στροφες.
Ακομη βελτιωνω το ground effect μου,δηλαδη την αποσταση απο το δρομο ως το πατωμα του αυτοκινητου.
Αυτο σημαινει οτι γινεται πιο σταθερο στις υψηλες ταχυτητες διοτι απο κατω περναει λιγοτερος αερας και περιοριζεται το φαινομενο της αεροδυναμικης ανωσης,κοινως να τεινει να ''ξεκολλησει'' το αμαξι στα πολλα.
Επισης σαν πιο στενο ειναι και ελαφρυτερο με αποτελεσμα να δουλευει καλυτερα η αναρτηση αφου εχει λιγοτερο μη αναρτωμενο βαρος,αλλα ''αναπνεει'' και ο κινητηρας αφου ο τροχος αποτελει μερος του.
Επειδη εχει και λιγο μικροτερη διαμετρο θα γεμιζουν οι ταχυτητες γρηγοροτερα.
Tο κοντερ δε,θα δειχνει πιο κοντα στα πραγματικα χιλιομετρα.

Οσον αφορα τη τιμη,τη τετραδα την αγοραζει κανεις με τουλαχιστον 200€ φθηνοτερα.

Καποιο ουσιαστικο ''κατα'' δεν βρηκα.
Ισως το οτι η μικροτερη διαμετρος θα αναγκαζει τη μηχανη να δουλευει λιγο πιο ψηλα.Αυτο το λιγο μεταφραζεται σε 30-40 σαλ/100 χλμ/ωρα αλλα το οφελος ειναι πολλαπλασιο.

Επισης καποιοι θα πουν οτι ειναι στενοτερο,να τους θυμησω οτι πολυ πιο δυνατα,βαρια και σπορ αυτοκινητα φορανε 205 διασταση αφου βγαινει και σε δεικτη ταχυτητας Υ.

Για την ωρα ειμαι στο ψαξιμο,ενα που εχω βρει ειναι αυτο και εχει πολυ καλη ετικετογραφηση.

www.panousakis.gr/el...l

Νikitas TSi

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #76433 από LioMidiS
Απαντήθηκε από LioMidiS στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Respect!!! :good: :good: :good:

Αντώνης 1.4 ΤSi

o ΣφουγγαρΕΟS

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #76435 από vandimos
Απαντήθηκε από vandimos στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Πολύ ωραία ανάλυση και λογική σκέψη !
Θα ήθελα να παραθέσω κ εγώ την εμπειρία μου από την αναζήτηση ελαστικών στα μεγαλύτερα καταστήματα των νοτίων προαστίων (Πανουσάκης, Ζανιάς, Μπαχαράκης και 3-4 άλλα) :shy: σε περίπτωση που βοηθηθεί κάποιος.
Όσους ρώτησα από τους παραπάνω εμπόρους (δεν τους ρώτησα όλους) μου τόνισαν πως θα ήταν λάθος να αλλάξω την διάσταση σε 205 καθώς πέρα από το πλάτος που φυσικά δεν επηρεάζει ιδιαίτερα αλλάζει η αναλογία(55) με αποτέλεσμα να δείχνει εσφαλμένες μετρήσεις στο κοντέρ. Δεν γνωρίζω το πραγματικό νούμερο της απόκλισης.
Ανάμεσα από πολλά ελαστικά επέλεξα το Dunlop Sport Maxx rt για τους παρακάτω λόγους:
www.dunlop.eu/dunlop.../
Έχει ουσιαστικό MFS (rim protector) καθώς μια σύγκριση από κοντά με άλλα ελαστικά δείχνει αμέσως την διαφορά στην προστασία-σκληρότητα.
Ανταγωνιστική τιμή
Ποιότητα γόμας και εγγύηση 1 έτους με αντικατάσταση.
Σπορ εμφάνιση (είδα σε ένα ενοικιαζόμενο eos το 205 και μπορούσα εύκολα να διακρίνω πως είναι μικρότερο..)
Σχετικά με τον δείκτη Υ ο Πανουσάκης μου εξήγησε πως όσο πιο υψηλός δείκτης τόσο πιο υψηλές είναι και οι απαιτήσεις από το ελαστικό. Έτσι εκεί ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά του γόμες τεχνολογία κλπ και κάνει ενισχύσεις ώστε να πετύχει το αποτέλεσμα.
Στην καθημερινή χρήση τώρα μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ¨προθέρμανσης¨ του ελαστικού αντίθετα είναι πολύ άμεσο-αθόρυβο και σου δίνει αυτοπεποίθηση στο φρενάρισμα. Σε συνθήκες πίστας δεν μπορώ να γνωρίζω ωστόσο στα tyrereviews διάβασα πως είναι ένα μαλακό λάστιχο που φθείρετε σχετικά γρήγορα στο track με καλό κράτημα.
Σε γενικές γραμμές πάντος όλα τα ελαστικά Α κατηγορίας έχουν πολύ αξιοπρεπείς επιδόσεις και υπάρχουν πάρα πολές αξιόλογες επιλογές.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #76436 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Στην παρούσα φάση δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερο κράτημα στη βροχή απο τα Goodyear και τα Dunlop απ όσα εχω οδηγήσει ως τωρα

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #76442 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Γενικά είμαι κατά τις άποψης να μίκρυνα τη διάσταση των ελαστικών και ειδικά στο 160αρι που χρειάζεται μεγαλύτερο πέλμα λόγο δύναμης. (Στο 1,6 θα το έκανα άνετα)
Εγω πχ δε θα πήγαινα ούτε σε 225/45/17 γιατί πιστεύω οτι για τα δεδομένα μου θα είναι λίγο χειρότερο στο θεμα σπινιαρισματος 1η-2α ακομα και με ζεστό λάστιχο.
Οσο για το θεμα μαρκας τα goodyear σε 235/45/17 Υ μετά απο σχεδόν 6 μήνες με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημενο σε όλες τις συνθηκες

1,4 TSI 2?? PS