- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Λίπανση οροφής
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Το αποτέλεσμα ; Ή δεν έχεις παραλάβει ακόμα ;panos έγραψε:
Τελικά οι ώρες έγιναν μέρες και συγκεκριμένα δύο. Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν αντίδραση του τεχνικού όταν είδε τον τρόπο με τον οποίο είχαν συμεριφερθεί στα λάστιχα πέριξ της πόρτας του οδηγού, όταν μου τοποθέτησαν το συναγερμό (εντός της αντιπροσωπείας). Έπεσε μάλλον καλό ξήλωμα...Δε νομίζω ότι θα ξηλώσουν την οροφή, θα τη βάλουν σε έναν πάγκο, θα την φτιάξουν και μετά θα την ξανατοποθετήσουν...
Φαντάζομαι ότι λύσιμο της οροφής εννοούν και το σφύξιμο των μεταλλικών μερών της. Εξάλλου ώρες θα το κρατήσουν.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- panos
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Τελικά οι ώρες έγιναν μέρες και συγκεκριμένα δύο. Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν αντίδραση του τεχνικού όταν είδε τον τρόπο με τον οποίο είχαν συμεριφερθεί στα λάστιχα πέριξ της πόρτας του οδηγού, όταν μου τοποθέτησαν το συναγερμό (εντός της αντιπροσωπείας). Έπεσε μάλλον καλό ξήλωμα...
Γιατί τόση απροσεξία; Θα έβγαλαν υποθέτω το πλαστικό και μετά; Τί στο καλό; Πώς τα κατάφεραν έτσι;; Είχε πιαστει περίεγα στο πλαστικό;
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- panos
- Senior Μέλος
-
Μάλλον Δημήτρη. Διότι αφ΄ενός είχα τριγμούς από το πλαστικό, αφ΄ετέρου το λάστιχο στην πόρτα, στο ύψος του κεφαλιού του οδηγού, φαινόταν να ''κρέμεται''. Δεν εφάρμοζε ακριβώς με αποτέλεσμα να βάζει και κάποια νερά σε αυτό το σημείο.panos έγραψε:
Τελικά οι ώρες έγιναν μέρες και συγκεκριμένα δύο. Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν αντίδραση του τεχνικού όταν είδε τον τρόπο με τον οποίο είχαν συμεριφερθεί στα λάστιχα πέριξ της πόρτας του οδηγού, όταν μου τοποθέτησαν το συναγερμό (εντός της αντιπροσωπείας). Έπεσε μάλλον καλό ξήλωμα...
Γιατί τόση απροσεξία; Θα έβγαλαν υποθέτω το πλαστικό και μετά; Τί στο καλό; Πώς τα κατάφεραν έτσι;; Είχε πιαστει περίεγα στο πλαστικό;
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- panos
- Senior Μέλος
-
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
Να δούμε το τι τέλος θα έχει Βαγγέλη. Ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά. Αλλιώς θα το ξαναπάω και θα το ξαναπάω κ.ο.κ.
Αν και θα ξεφυγω λιγο απο το θεμα, εσυ δεν εισαι που σου ειχαν βαλει το μεγαφωνο του συναγερμου και φενοταν πισω ?
Δεν θα ηταν ευκαιρεια να σου βαζαν και αυτο καπου καλυτερα?
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Σωστή παρατήρηση :good:panos έγραψε:
Να δούμε το τι τέλος θα έχει Βαγγέλη. Ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά. Αλλιώς θα το ξαναπάω και θα το ξαναπάω κ.ο.κ.
Αν και θα ξεφυγω λιγο απο το θεμα, εσυ δεν εισαι που σου ειχαν βαλει το μεγαφωνο του συναγερμου και φενοταν πισω ?
Δεν θα ηταν ευκαιρεια να σου βαζαν και αυτο καπου καλυτερα?
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- panos
- Senior Μέλος
-
- panos
- Senior Μέλος
-
Όσο για το νερό που έβαζε από το παράθυρο του οδηγού, έφταιγε η... αντιπροσωπεία, διότι όταν μου πέρναγαν τον συναγερμό, δίπλωσε ένα λαστιχάκι κατά λάθος, στην κολώνα του οδηγού!!!!!!!
ΥΓ. Μου συνεστήθη υπομονή για να πάει παντού το... λαδάκι και μετά να κρίνω...
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Λιπαντικό vw σε σπρέι ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει να χρησιμοποιείται στην οροφή..επίσης, αν στο ρεγουλάρισμα "σήκωσαν" τα παράθυρα (για να μην μπαίνει νερό), θα σου τρίζουν σίγουρα τα λάστιχα (το έπαθα εγώ μετά την αλλαγή του γρύλλου του παραθύρου).Το μεσημέρι το παρέλαβα. Αποτέλεμα? τρίζει χειρότερα από πρίν. Το τσικ τσικ που έκανε πίσω η οροφή έγινε ένα συνεχόμενο τακ τακ. Οι εργασίες που έγιναν ήταν : σφύξιμο των συνδέσμων της οροφής, ρεγουλάρισμα στα παράθυρα και λίπανση με το νέο λιπάντικό της VW σε spray (δεν ξέρω αν όντως υπάρχει, αλλά έτσι μου είπαν). Μετά τη δοκιμαστική βόλτα που πήγαμε πριν παραλάβω και αφού διαμαρτυρήθηκα έντονα αφού ουδεμία βελτίωση φάνηκε να υπάρχει, μου απάντησαν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν , πότε πρόκειται να κάνω service για να το ξαναδούν, έτσι είναι αυτό το αυτοκίνητο, φταίει η Kosmocar που δεν τους κάνει σεμονάρια κλτ κτλ!!!!!!
Όσο για το νερό που έβαζε από το παράθυρο του οδηγού, έφταιγε η... αντιπροσωπεία, διότι όταν μου πέρναγαν τον συναγερμό, δίπλωσε ένα λαστιχάκι κατά λάθος, στην κολώνα του οδηγού!!!!!!!
ΥΓ. Μου συνεστήθη υπομονή για να πάει παντού το... λαδάκι και μετά να κρίνω...
Πάνο, στην επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει λίπανση στις οροφές...φέρε το λιπαντικό και θα δούμε τις διαφορές :agree:
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- panos
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Με krytox ή wurth ;Βαγγέλη μόλις πριν 1,5 μήνα περίπου μου έκαναν λίπανση. Ομολογώ πως με καθυσηχάζουν τα λόγια σου, διότι έχω απογοητευθεί.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- panos
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Πολύ παράξενο βρε Πάνο... :thinking...θα το παλέψουμε την άλλη Κυριακή !Με krytox...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Λιπαντικό vw σε σπρέι ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει να χρησιμοποιείται στην οροφή..
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, αλλά σπρέϊ vw για την οροφή υπάρχει και το έχω (μοσχο-αγορασμένο μάλιστα). Το σπρέϊ αυτό είναι όμως για τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις της οροφής,΄όχι για τα λάστιχα..
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αυτό λέω κι εγώ. Για τους συνδέσμους, όχι για τα λάστιχα. Το σπρέι σιλικόνης δεν είναι ;vabatzis έγραψε:
Λιπαντικό vw σε σπρέι ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει να χρησιμοποιείται στην οροφή..
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, αλλά σπρέϊ vw για την οροφή υπάρχει και το έχω (μοσχο-αγορασμένο μάλιστα). Το σπρέϊ αυτό είναι όμως για τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις της οροφής,΄όχι για τα λάστιχα..
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- panos
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Πάντως Πάνο, για καλό και για κακό, μην πλύνεις το αμάξι για κανά 2 μέρες...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- panos
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Στο δικό μου την έκανα Σάββατο, και το κίνησα τη Δευτέρα πηγαίνοντας στη δουλειά...έμεινε 2 μέρες δηλαδή.Βαγγέλη μετά από πόσο καιρό σταμάτησαν να τρίζουν τα λάστιχα?
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 166
Ποτε θα μου το βαλει και σε μενα στα κρυφα,δεν ξερω......
Νikitas TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Το λιπαντικό της VW (προερχόμενο από την Krytox) είναι με το PN G052 172 A2. Δεν είναι καινούριο! Υπάρχει και σε μορφή σπρέι! Όπως υπάρχει και σε σωληνάριο το G052 172 A3 το οποίο είναι σαν αλοιφή (πιο παχύρευστο) και αντιστοιχεί στο GPL 205 της Krytox!
Αυτά είναι τα τρία είδη που σας λέω.
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Συγκεκριμένα αυτό το σπρέι της VW είναι το
Η παρερμηνεία τώρα που υπάρχει και δεν ξέρω πως δημιουργήθηκε (ή μάλλον ξέρω αλλά... :shhhh: ) είναι ότι και αυτό το σπρέι είναι για τα λάστιχα της οροφής! Δεν είναι για τους συνδέσμους!!! Είναι φοβερή υπερβολή να μπαίνει στους συνδέσμους αυτό το πράγμα! Δεν λέω ότι κάνει κακό, αλλά δεν χρειάζεται! Οι σύνδεσμοι είναι σύνδεσμοι! Και ΑΝ χρειάζονται κάτι, ένα σπρέι γράσσου είναι αρκετό! Δεν παίρνεις μπαζούκα να σκοτώσεις μύγα!
Από εκεί και πέρα δεν χρησιμοποιείται για διαφόρους λόγους όπως:
α) Λερώνει πάρα πολύ το γύρω γύρω από τα λάστιχα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό!
β) Αναλογικά με το λάδι ή την "αλοιφή" στο σωληνάριο όπου είναι 100% περιεκτικότητα σε Krytox, αυτό, για τον απόλυτα φυσιολογικό λόγο ότι είναι σπρέι και πρέπει να έχει προωθητικό αέριο κτλ να λειτουργήσει, η περιεκτικότητά του σε λιπαντική ουσία της Krytox είναι αναγκαστικά πολύ μικρή. Με βάση υπολογισμούς που έχουν δημοσιοποιηθεί στο vwvortex έχει υπολογιστεί ότι στα 100ml του όγκου του σπρέι, μόνο τα 5-7ml είναι λιπαντική ουσία!! Κάτι το οποίο δεν θεωρείται καλό value for money! Επομένως, γιατί να αγοράσεις κάτι τόσο ακριβό που δεν περιέχει σε μεγάλη συγκέντρωση αυτό που πληρώνεις, και να μην πάρεις το λάδι για το οποίο γίνεται τόσος λόγος!
Αντίθετα, το θετικό του είναι ότι χρησιμεύει πολύ σε κάποια σημεία όπου είναι ανάποδα και με τα λάδια πρέπει να μπει... δάχτυλο!! Αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν αξίζει.
Τώρα στο θέμα μας... Πάνο στην περίπτωσή σου καλό είναι να περιμένεις λίγο να απορροφηθεί το λιπαντικό από τα λάστιχα. Ίσως δεις μια βελτίωση. Καλό είναι όπως είπανε και τα παιδιά παραπάνω να μην βραχεί το αυτοκίνητο και ξεπλυθεί. Οπότε περιμένουμε νεώτερα!
Μήτσος
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρη, υπάρχει σχετική τεχνική οδηγία που να τεκμηριώνει αυτά ;Λοιπόν, για να λύσουμε κάποιες ασάφειες που έχουν κυριαρχήσει!!
Το λιπαντικό της VW (προερχόμενο από την Krytox) είναι με το PN G052 172 A2. Δεν είναι καινούριο! Υπάρχει και σε μορφή σπρέι! Όπως υπάρχει και σε σωληνάριο το G052 172 A3 το οποίο είναι σαν αλοιφή (πιο παχύρευστο) και αντιστοιχεί στο GPL 205 της Krytox!
Αυτά είναι τα τρία είδη που σας λέω.
Συγκεκριμένα αυτό το σπρέι της VW είναι το
Η παρερμηνεία τώρα που υπάρχει και δεν ξέρω πως δημιουργήθηκε (ή μάλλον ξέρω αλλά... :shhhh: ) είναι ότι και αυτό το σπρέι είναι για τα λάστιχα της οροφής! Δεν είναι για τους συνδέσμους!!! Είναι φοβερή υπερβολή να μπαίνει στους συνδέσμους αυτό το πράγμα! Δεν λέω ότι κάνει κακό, αλλά δεν χρειάζεται! Οι σύνδεσμοι είναι σύνδεσμοι! Και ΑΝ χρειάζονται κάτι, ένα σπρέι γράσσου είναι αρκετό! Δεν παίρνεις μπαζούκα να σκοτώσεις μύγα!
Από εκεί και πέρα δεν χρησιμοποιείται για διαφόρους λόγους όπως:
α) Λερώνει πάρα πολύ το γύρω γύρω από τα λάστιχα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό!
β) Αναλογικά με το λάδι ή την "αλοιφή" στο σωληνάριο όπου είναι 100% περιεκτικότητα σε Krytox, αυτό, για τον απόλυτα φυσιολογικό λόγο ότι είναι σπρέι και πρέπει να έχει προωθητικό αέριο κτλ να λειτουργήσει, η περιεκτικότητά του σε λιπαντική ουσία της Krytox είναι αναγκαστικά πολύ μικρή. Με βάση υπολογισμούς που έχουν δημοσιοποιηθεί στο vwvortex έχει υπολογιστεί ότι στα 100ml του όγκου του σπρέι, μόνο τα 5-7ml είναι λιπαντική ουσία!! Κάτι το οποίο δεν θεωρείται καλό value for money! Επομένως, γιατί να αγοράσεις κάτι τόσο ακριβό που δεν περιέχει σε μεγάλη συγκέντρωση αυτό που πληρώνεις, και να μην πάρεις το λάδι για το οποίο γίνεται τόσος λόγος!
Αντίθετα, το θετικό του είναι ότι χρησιμεύει πολύ σε κάποια σημεία όπου είναι ανάποδα και με τα λάδια πρέπει να μπει... δάχτυλο!! Αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν αξίζει.
Τώρα στο θέμα μας... Πάνο στην περίπτωσή σου καλό είναι να περιμένεις λίγο να απορροφηθεί το λιπαντικό από τα λάστιχα. Ίσως δεις μια βελτίωση. Καλό είναι όπως είπανε και τα παιδιά παραπάνω να μην βραχεί το αυτοκίνητο και ξεπλυθεί. Οπότε περιμένουμε νεώτερα!
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- 'Οτι χρησιμοποιείται στα λάστιχα; Krytox είναι! Και το Krytox στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείται μόνο για τα λάστιχα. Όχι, όπως είπα ότι κάνει ζημιά να χρησιμοποιηθεί στους συνδέσμους. Απλά είναι υπερβολή και δεν υπάρχει λόγος. Ακόμη και η αντιπροσωπεία στα σέρβις μου όταν θέλει να λιπάνει κάποια σημεία στους συνδέσμους βάζει σπρέι γράσσο. Και αν παραβλέψουμε το πόσο καλό επιχείρημα είναι αυτό το τελευταίο περί αντιπροσωπείας (για τις γνωστές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει ο καθένας) εγώ σας λέω το άλλο! Ποιος ο λόγος σε κάτι μεταλλικό να βάζαμε Krytox; Για παράδειγμα θα βάζαμε στους μεντεσέδες τις πόρτας από αυτό; Μάλλον όχι. Θα προτιμούσαμε κάτι πιο ελαφρύ!
- Τα μεινονεκτήματα α) και β) όπου αναφέρω τους λόγους που δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ είναι... λογικά θεωρώ!
- Για το τελευταίο που είπα στον Πάνο να μην ξεπλυθεί το αυτοκίνητο για λίγες μέρες είναι, επειδή την προτελευταία φορά που έκανα λίπανση, το επόμενο πρωί έριξε τρελή βροχή και ουσιαστικά ήταν σαν να μην έκανα λίπανση!! Είχε ξεπλυθεί όλο! Χώρια που πάντα χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να απορροφηθεί!
Μήτσος