Φροντίδα αυτοκινήτου - Πρόβλημα με άλατα
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Οι λεκέδες είναι ιδιαίτερα επίμονοι και πιο εμφανείς στην οροφή του αυτοκινήτου (μαύρο). Την τελευταία φορά έτριβα το αυτοκίνητο σαν τους φίλους μας στο Βιλαμπάχο με μια γυαλιστική αλοιφή για πάνω από μία ώρα μέχρι να καταφέρω να εξαφανίσω τους λεκέδες, οι οποίοι σιγά-σιγά με τα πλυσίματα επανεμφανίστηκαν.
Έχει κανείς καμμιά ιδέα πώς αφαιρούνται εύκολα και με ασφάλεια τέτοιου είδους λεκέδες στο αμάξωμα γιατί πραγματικά είμαι απογοητευμένος...
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Τώρα στις διακοπές κάθησα μια μέρα και αφού έπλυνα όσο καλύτερα μπορούσα το αυτοκίνητο βγάζοντας τα άλατα (μου πήρε μπόλικη ώρα κομάτι-κομάτι) το κέρωσα το αυτοκίνητο και τώρα το νερό γλυστράει χωρίς να κάνει λιμνούλες. Φυσικά ότι ελάχιστο μένει αφήνει άλατα, αλλά αγόρασα ένα ειδικό πανί για καθαρισμό αυτοκινήτου που πραγματικά κάνει θαύματα, σε σημείο να μη ξαναχρησιμοποιήσω από τότε το δέρμα. Είχα δεί σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων τους συμπαθείς Πακιστανούς να σκουπίζουν το αυτοκίνητο με κάτι μεγάλες πετσέτες με γρήγορο και καλό αποτέλεσμα και τα είχα πάρει που εγώ παιδευόμουν μια ώρα με το δέρμα και πάλι δουλειά δεν έκανα.
Το πανάκι το αγόρασα από τα Praktiker και είναι κατασκευασμένο από μικρο-ίνες για να είναι πολύ απορροφητικό (7 φορές το βάρος του) και να μη γρατζουνάει το χρώμα του αυτοκινήτου. Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν πολύ διστακτικός ώς προς την αποτελεσματικότητα που θα είχε, αλλά σκέφτηκα "για 3 ευρώ δε βαριέσαι"... Είναι διαστάσεων 62Χ42 εκ. στίβεται και πλένεται κανονικά για να καθαρίσει. (Θα συνιστούσα όποιος σκεφτεί να αγοράσει να πάρει 2 πανάκια για να αλλάζει). Με το που τελειώνω με το νερό αμέσως το κάνω με το πανάκι που μαζεύει πολύ γρηγορότερα το νερό, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να στεγνώσει και να μείνουν άλατα. Μέσα το πολύ σε 5-8 λεπτά έχω τελειώσει με το σκούπισμα του αυτοκινήτου! Σε αυτό φυσικά βοηθάει και το κερί, που συνιστώ σε όλους να το κάνετε. Εγώ το έχω σχεδόν 1,5 χρόνο το αυτοκίνητο και πλέον σκέφτομαι μια φορά το χρόνο (ίσως και ανα εξάμηνο) τουλάχιστον να το περνάω με κερί (συνίσταται το κερί που περιέχει Carnauba).
Από εκείνη την ημέρα έχω πλύνει το αυτοκίνητο 3 φορές και πραγματικά είδα μεγάλη διαφορά.
Όποιος θέλει του κάνω και live demo στο Terra Petra...
GAMO!!!
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Λες αντί για καφέ να τα παρατάξουμε να μας τα πλύνεις ;Όποιος θέλει του κάνω και live demo στο Terra Petra...
GAMO!!!
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
coo έγραψε:
Λες αντί για καφέ να τα παρατάξουμε να μας τα πλύνεις ;Όποιος θέλει του κάνω και live demo στο Terra Petra...
GAMO!!!![]()
![]()
Οι καιροί είναι δύσκολοι, κρίση υπάρχει, με 14 ευρώ μέσα-έξω παιδιά και χαρτάκι προτεραιότητας... :travolta: GAMO!!!
Δημήτρης
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
με δικα σου υλικα υποθετω ε?
χαχαχα
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- vaggelis4
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Κι εγώ έχω βάλει σκοπό να το κερώνω μία φορά το χρόνο για συντήρηση... Καλό θα του κάνει!
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος