Απολύμανση a/c

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72062 από Coo
Απολύμανση a/c δημιουργήθηκε από Coo
Πριν κάποιο (αρκετο) καιρό χρησιμοποίησα ένα σπρέι το οποίο καθάρισε και έκανε απολύμανση από βακτήρια κλπ στο σύστημα του a/c. Μαζί με αυτά εξαφανίστηκε μια έντονη δυσοσμία που από ότι φαίνεται οφειλόταν σε υγρασια/μύκητες που είχαν περάσει στο σύστημα κλιματισμού. Το αυτοκίνητο το έχω μόνιμα σε στεγασμένο χώρο αλλά τα επίπεδα υγρασίας στην περιοχή είναι τραγικά.
Σκέφτομαι για λόγους υγιεινής να κάνω εκ νέου μια απολύμανση στο σύστημα (έχει αρχίσει να αποκτά σιγά σιγά πάλι μια δυσάρεστη οσμή μόλις ανάβω το a/c) αλλά έχω μπει σε δίλλημα μετά από διάφορα που διαβάζω στο ίντερνετ και σε αλλά φορουμ είτε να χρησιμοποιήσω πάλι το ίδιο σπρέι είτε να το πάω για απολύμανση σε έναν επαγγελματία.
Χωρίς να γνωρίζω την τιμή που θα με χρεώσει κάποιος επαγγελματίας για μια τέτοια απολύμανση (δεκτή οποιαδήποτε ενημέρωση έστω και προσεγγιστικα) αξίζει να το κανω; Έχει κάνει κάποιος κάτι αναλογο; Αν είναι να μου κοστίσει πχ κανένα €30 τότε θα σκεφτόμουν και τη λύση του βιολογικού με ατμό που ναι μεν κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά θα έχω σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα ως προς το σύνολο του καθαρισμού της καμπίνας.

ΥΓ. Κάτι το οποίο δε γνώριζα και μεταφέρω σε περίπτωση που δεν ήμουν ο μόνος, ειναι η ορθολογική χρήση του κλιματισμού (κάτι που δεν ακολουθούσα όπως φαίνεται μέχρι τώρα).

Τον κλιματισμό δεν πρέπει ποτέ να τον κλείνουμε αμέσως μόλις φτάνουμε στον προορισμό μας, αλλά 2-3 λεπτά πριν (ή μετα) να τον απενεργοποιουμε και να χρησιμοποιείται είτε μόνο ο ανεμιστήρας είτε ζέστη στο φουλ για να φύγει όλη η υγρασία που κάθεται μέσα στο σύστημα.

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72063 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απολύμανση a/c
Εάν καλή ώρα Μητσο δεν το κουνας πλέον όπως κι εγώ, και λόγω και της παλιό υγρασίας που έχουμε, θα δεις ότι ότι και να κάνεις την υγρασία μέσα σε κινητήρα και κλιματισμό δεν την γλυτωνεις. Καλύτερα είναι να βάζεις το τούτου να δουλέψει στο ρελαντί κανά μισάωρο τη βδομάδα να ξεβράζει τη οποιαδήποτε υγρασία έχει μαζευτεί. Στο δικό μου "έφτυνε" νερά απο την εξατμίστηκε θυμάμαι.
Επίσης φρόνιμο είναι μια δυο φορές μέσα στο χειμώνα να λειτούργησεις το air condition μέσα στο χειμώνα στο low και μη χρησιμοποιείς πολύ το κουμπάκι της ανακύκλωσης του αέρα. Το φίλτρο μαζεύει πολλά απο έξω και χρειάζεται τότε ποιο συχνά αλλαγή.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72064 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Απολύμανση a/c
Η αλήθεια είναι πως το μετακινώντας σπάνια, ίσως μια φορά το μηνα..
Απλά επειδή το φίλτρο μάζεψε τώρα διάφορα , και βάζω και τα μικρά μέσα για ταξίδι θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72067 από vaggelis4
Απαντήθηκε από vaggelis4 στο θέμα Re:Απολύμανση a/c
Το καλοκαίρι πάντως είχα κάνει προληπτικά καθαρισμό του κλιματισμού σε γνωστή αντιπροσωπεία με τιμή στα 25 ευρώ λόγω προσφοράς δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα η προσφορά όμως.

Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72071 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Re:Απολύμανση a/c
Η εταιρεια spray COSMOS μρ την οποια δουλευω με ενημερωσε οτι εχει βγαλει σπρει με μακρυ σωληνακι για τον καθαρισμο του κλιματιστικου.
Θα μαθω τιμη και θα ενημεροσω.

Νikitas TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72072 από mdsars
Απαντήθηκε από mdsars στο θέμα Re:Απολύμανση a/c
Και εγω ενδιαφέρομαι !

Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72091 από mpamphs
Απαντήθηκε από mpamphs στο θέμα Re:Απολύμανση a/c

nikitas tsi έγραψε: Η εταιρεια spray COSMOS μρ την οποια δουλευω με ενημερωσε οτι εχει βγαλει σπρει με μακρυ σωληνακι για τον καθαρισμο του κλιματιστικου.
Θα μαθω τιμη και θα ενημεροσω.

και εγω ενδιαφέρομαι.. :good:

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ!!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #72092 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Re:Απολύμανση a/c
Αντίστοιχο σπρέι εχει βγάλει και η wurth. Το χρησιμοποίησα το καλοκαίρι και έκανε πολύ καλή δουλειά. Στο καθαρισμό με λίγο κόπο κατάφερα και ψέκασα και απευθείας πάνω στο στοιχείο βάζοντας το σωληνάκι απο το φίλτρο αέρα.

1,4 TSI 2?? PS