- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Σύστημα θέρμανσης Προμηθέας
- vabatzis
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Less
Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #63443
από vabatzis
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Σύστημα θέρμανσης Προμηθέας δημιουργήθηκε από vabatzis
Έπεσα τις προάλλες πάνω σε μια δημοσίευση σχετικά με το σύστημα θέρμανσης
Προμηθέας
. Τί άποψη έχετε όσοι είστε σχετικοί με το αντικείμενο; Έχει κάποια υπόσταση ή πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες;
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #63465
από Coo
Δημήτρης
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Σύστημα θέρμανσης Προμηθέας
Δεν έχω ακούσει για το συγκεκριμένο σύστημα αν και δυσκολεύομαι να βρω την πατέντα απο τη στιγμή που εδω και μερικά χρόνια υπάρχει κάτι αντίστοιχο (αν όχι ίδιο) με τα ηλεκτρικά θερμαντικά επιτοίχεια στοιχεία υπερυθρων τα οποία υπόσχονται μέχρι και 80% οικονομία. Μάλιστα ένα τέτοιο είχε πετύχει ο συνέταιρος μου σε ταξίδι στη Βαρκελώνη, όπου το ξενοδοχείο είχε τέτοια σώματα στα δωματια. Σαν απόδοση δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο σε κατασκευές μου και δε γνωρίζω ούτε την πραγματική απόδοση ενός τέτοιου σώματος ούτε την πραγματική σχέση απόδοση/κόστος για να σου δώσω κάποια γνώμη . Μπορει το δωμάτιο του ξενοδοχείου να ήταν "φούρνος" αλλα είναι διαφορετικό να θερμαίνεις ένα δωμάτιο και αλλιώς ένα σπίτι ολόκληρο (ειδικά αν πρόκειται για μεζονέτα που η μεταφορά και οι απώλειες θερμότητας πρέπει να υπολογιστούν προσεκτικά).
Δημήτρης
- paterak
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #63472
από paterak
Stelios 1.4 TSI
Απαντήθηκε από paterak στο θέμα Σύστημα θέρμανσης Προμηθέας
Δεν έχω πληροφορίες αλλά θα έλεγα να είμαστε προσεκτικοί σε όσους τάζουν "λαγούς με πετραχείλια".
Stelios 1.4 TSI
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #63474
από Coo
Δημήτρης
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Σύστημα θέρμανσης Προμηθέας
Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε, σε γενικές γραμμές υπάρχουν 3 τρόποι για να μεταφερθεί η ζέστη. Με τον αέρα (όπως τα καλοριφέρ που ξέρουμε όλοι), με επαγωγή (ακουμπάς κάτι πάνω σε ένα ζεστό στοιχείο και ζεσταίνεται) και με ακτινοβολία (κατευθυνόμενα κύματα).
Αυτό για το οποίο συζητάμε είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία (σώματα πάνελ, ενδοδαπέδια θέρμανση κλπ) όπου ουσιαστικά η τεχνολογία δε μεταφέρεται στον αέρα αλλά στις επιφάνειες που "βλέπουν" το σώμα-πάνελ αυτό, οπότε ο αέρας θερμαίνεται εμμέσως (άρα δεν ξηραίνουν και την ατμόσφαιρα). Σαν σημείωση και τα σώματα του καλοριφέρ χρησιμοποιούν υπέρυθρη ακτινοβολία (περίπου 20% της απόδοσης τους).
Για αυτό το λόγο όμως φαντάζομαι πως θα πρέπει το κτήριο στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση να είναι υψηλής ενεργειακής κλάσης, δηλαδή καλά θερμομονωμένο αλλιώς νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για πραγματική εξοικονόμηση. Και όταν λέμε για οικονομία 60%-80% μιλάμε πάντα σε σύγκριση με ηλεκτρικά καλοριφέρ κλπ, άρα για να κάνετε αναγωγή με πετρέλαιο βγάλτε κομπιουτεράκια για να μετατρέψετε τις KwH σε Lt.
συμφωνώ με το Στέλιο, οι λαγοί και τα πετραχείλια είναι συνήθως για τους επιτήδειους..
Αυτό για το οποίο συζητάμε είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία (σώματα πάνελ, ενδοδαπέδια θέρμανση κλπ) όπου ουσιαστικά η τεχνολογία δε μεταφέρεται στον αέρα αλλά στις επιφάνειες που "βλέπουν" το σώμα-πάνελ αυτό, οπότε ο αέρας θερμαίνεται εμμέσως (άρα δεν ξηραίνουν και την ατμόσφαιρα). Σαν σημείωση και τα σώματα του καλοριφέρ χρησιμοποιούν υπέρυθρη ακτινοβολία (περίπου 20% της απόδοσης τους).
Για αυτό το λόγο όμως φαντάζομαι πως θα πρέπει το κτήριο στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση να είναι υψηλής ενεργειακής κλάσης, δηλαδή καλά θερμομονωμένο αλλιώς νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για πραγματική εξοικονόμηση. Και όταν λέμε για οικονομία 60%-80% μιλάμε πάντα σε σύγκριση με ηλεκτρικά καλοριφέρ κλπ, άρα για να κάνετε αναγωγή με πετρέλαιο βγάλτε κομπιουτεράκια για να μετατρέψετε τις KwH σε Lt.
συμφωνώ με το Στέλιο, οι λαγοί και τα πετραχείλια είναι συνήθως για τους επιτήδειους..
Δημήτρης
- nuberlis
- Senior Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #63480
από nuberlis
Απαντήθηκε από nuberlis στο θέμα Σύστημα θέρμανσης Προμηθέας
Είναι αποτελεσματικό από αυτά που διάβασα,το κόστος όμως είναι μεγάλο.1500 για το μηχάνημα και 500 κάθε σώμα καλοριφέρ... :klaps:
- vabatzis
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #63489
από vabatzis
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Σύστημα θέρμανσης Προμηθέας
Βασικά αναφέρει ότι συνεργάζεται και με υφιστάμενες εγκαταστάσεις, άρα και υπάρχοντα καλοριφέρ παλαιού τύπου. Προσπαθώ να βρω περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
Συντονιστές: nikitas tsi