Εισαγωγή Αέρα

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12424 από PETROS
Εισαγωγή Αέρα δημιουργήθηκε από PETROS
Οπως εχω αναφερει ηδη εχω φαει ενα κολλημα να βαλω αεραγωγο στο καπο.Βρηκα αυτον που ηθελα,αλλα υπαρχει ενα θεμα στην τοποθετηση.Υπαρχουν 2 λυσεις.Η μια,η πιο απλη,ειναι να κοπει το καπο και να κολληθει απλα απο πανω.Μονιμο,απλο,χωρις προβληματα,αλλα με χαλαει λιγο οπτικα να φαινεται η εισαγωγη ξεχωριστη πανω απο το καπο.Η δευτερη,η πιο συνθετη,ειναι να κοπει το καπο,να κολληθει ο αεραγωγος,να τριφτει ολο,να προσαρμοστει η εισαγωγη ομοιομορφη με το καπο και να βαφτει ολο απο πανω.Ειναι σαφως πιο ομορφο εμφανισιακα,αλλα παρουσιαζει ενα προβλημα.Κατα 99% καποια στιγμη (ειτε σε 1 μηνα ειτε σε 3 χρονια) η ενωση μεταξυ αεραγωγου και καπο θα παρουσιασει ρωγμη.Γι' αυτο η καλυτερη λυση ειναι η μεταλλικη εισαγωγη(η δικη μου ειναι πλαστικη),αλλα τι να κανω που δεν μου αρεσει αισθητικα.Για πειτε καμια γνωμη?

Πέτρος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12426 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Εισαγωγή Αέρα
Γιατί δεν δοκιμάζεις ολική αλλαγή καπό;

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12430 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Εισαγωγή Αέρα
Mη μου πεις οτι στην εισαγωγη που θες φτιαξεις,θα βαλεις απο κατω κανα intercooler τυπου scooby STi....

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12431 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Εισαγωγή Αέρα
Guardian έγραψε:

Γιατί δεν δοκιμάζεις ολική αλλαγή καπό;

Χλωμο το βρισκω να υπαρχει καπο για το eos με την εισαγωγη που θελω.Εκτος αν εννοεις να φτιαξω καπο ανθρακονημα.

Πέτρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12432 από PETROS
nikitas tsi έγραψε:

Mη μου πεις οτι στην εισαγωγη που θες φτιαξεις,θα βαλεις απο κατω κανα intercooler τυπου scooby STi....

Προς το παρον δεν χρειαζομαι κατι τετοιο.Οταν περασω στο επομενο σταδιο βελτιωσης (300+) θα βαλω απλα ενα απο s3 που ταιριαζει γαντι.Την εισαγωγη στο καπο τη θελω καταρχην αισθητικα και εν δευτεροις για να ριξω τη θερμοκρασια της injen που ψηνεται.

Πέτρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12455 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Εισαγωγή Αέρα
Πέτρο έχω έναν φίλο που ασχολείται, είχα φτιάξει εκεί τα δύο προηγούμενα μου τουτούνια, θα ρωτήσω μήπως βρεθεί κάτι...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12459 από PETROS
Guardian έγραψε:

Πέτρο έχω έναν φίλο που ασχολείται, είχα φτιάξει εκεί τα δύο προηγούμενα μου τουτούνια, θα ρωτήσω μήπως βρεθεί κάτι...

Ευχαριστω για το ενδιαφερον,αλλα επειδη και εγω εχω φτιαξει πολλα,δυστυχως δεν υπαρχουν αλλες λυσεις.Ή μεταλλικος που δεν μου αρεσει,ή πλαστικος κολλητος που δεν μου αρεσει,ή πλαστικος ενσωματωμενος που μου αρεσει αλλα παιρνεις το ρισκο.Θα φτιαξω και τον προφυλακτηρα,αλλα εκει δεν υπαρχει προβλημα γιατι ειναι πλαστικο με πλαστικο.Το κακο ειναι οτι ειμαι περιεργος και αν μου καρφωθει κατι ,το θελω ακριβως ετσι. :wall: :zntoup

Πέτρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12462 από nikitas tsi
Πες μου οτι θα κοψεις και τα νευρα του καπο,τοτε οι στρεβλωσεις σιγουρα θα ραγισουν το πολυεστερικο στοκαρισμα!!!
Εγω παντως δεν καταλαβα ακομη τι θες να πετυχεις με την injen.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12464 από PETROS
nikitas tsi έγραψε:

Πες μου οτι θα κοψεις και τα νευρα του καπο,τοτε οι στρεβλωσεις σιγουρα θα ραγισουν το πολυεστερικο στοκαρισμα!!!
Εγω παντως δεν καταλαβα ακομη τι θες να πετυχεις με την injen.

Οχι,οχι .Τα νευρα δεν θα κοπουν.Παρολα αυτα ,οσο καλη δουλεια και να γινει,δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι δεν θα παρουσιαστει ρωγμη.Ειναι οι στρεβλωσεις,οι αλλαγες θερμοκρασιας,οι λακουβες κτλ. Εχω δει αυτοκινητα που εκαναν ρωγμη την πρωτη εβδομαδα και αυτοκινητα που δεν επαθαν ποτε τιποτα.Βεβαια αν γινει καλη δουλεια,η ρωγμη ειναι πολυ λεπτη και στο μαυρο φαινεται μονο απο πολυ κοντα.Αλλα σε αυτα ειμαι πολυ τζορας! Οταν λεω εισαγωγη εννοω το σωληνα ενος τουλαχιστον μετρου που ενωνει τη χοανη με τον κινητηρα.Επειδη ειναι αλουμινενια και σε πολυ στενη επαφη με τον κινητηρα ,ζεματαει απευθειας και αυξανει την θερμοκρασια του αερα που εισερχεται.Εκει που θα μπει η εισαγωγη στο καπο,θα ριχνει απευθειας αερα πανω στο μεγαλυτερο τμημα της injen και θα της ριχνει αρκετα τη θερμοκρασια.

Πέτρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12467 από nikitas tsi
:thinking :thinking :thinking,Για μια στιγμη ρε Πετρο,ατμοσφαιρικος εισαι ή υπερτροφοδοτουμενος?
Βλεπω οτι εχεις to 2.0TFSI
Πως θα βαλεις την injen και μαλιστα ενος μετρου αφου πρεπει πρωτα να παει στη τουρμπινα μετα στον ενναλακτη αερος και μετα να καταληξει στη μηχανη?
Μαλλον θες να τραβηξεις τη σωληνα απο τον αεραγωγο στη χοανη απευθειας.
Να σου ριξω μια ιδεα?
Γιατι δεν βαζεις αεραγωγους τυπου sierra cossworth?
Πολυ πιο ομορφοι....

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12517 από PETROS
Την injen την εχω βαλει εδω και καιρο.Το καπο θα το κοψω απλα για να πεφτει εξωτερικος αερας απευθειας πανω της και να την κρυωνει.Οσο για βραγχια,που λες,ισως μπει ενα μικρο πανω απο τη χοανη για καλυτερη κυκλοφορια.

Πέτρος

Συντονιστές: nikitas tsi