Επιπτώσεις tuning
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Για να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο, είναι για παράδειγμα γνωστό ότι η αχίλλειος πτέρνα των VW είναι το σαζμάν. Μήπως αλλάζοντας ροπές και ιπποδυνάμεις αυτό επιβαρύνει το συγκεκριμένο σημείο; Δε γνωρίζω ποιά είναι η διαφορά του σαζμάν του 122 με το 160 και το 200, αλλά μήπως έτσι μειώνεται δραματικά ο χρόνος ζωής του;
Ακόμα έχουμε και το σχετικά πρόσφατο παράδειγμα του Πάνου που ,σύμφωνα με τις θεωρίες, λόγω του tuning που ανέβασε τα 160 σε 200 έχασε τα φρένα του χωρίς ευτυχώς παρατράγουδα.
Κάνοντας λοιπόν αναβάθμιση σε ένα κινητήρα είτε με hardware είτε με software λύσεις μήπως θα έπρεπε να γίνεται μια συνολική αναβάθμιση σε καίρια σημεία του αυτοκινήτου; Δε μιλάω για ελαφρές αλλαγές τύπου φίλτρο, εξάτμιση κλπ που καμμία διαφορά δεν κάνουν στην ουσία, αλλά κυρίως για mapping και hardware που ανεβάζουν πολύ την πίεση και τις επιδόσεις στον κινητήρα.
Ειδκός δεν είμαι σε καμία περίπτωση, ίσως είμαι και από τους πιο άσχετους, αλλά νομίζω η λογική γεννά ένα τέτοιο προβληματισμό.
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gumbal
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤSi
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Θελω να πω οτι πειραζοντας τον κινητηρα ενος αμαξιου ,χαλας την οποια εργοστασιακη ομοιογένεια με οτι αυτο συνεπαγεται.Ο δισκος θα φαγωθει νωριτερα,το intercooler ισως να μην επαρκει,τα σερβις θα πρεπει να γινονται πιο τακτικα κτλ....
Οι δρομοι για εμενα ειναι 2:
Η πληρωνεις λιγα χρηματα για να παρεις αρκετα αλογα και συμβιβαζεσαι με τις οποιες συνεπειες και την ανομοιογενεια του συνολου.
Ή πληρωνεια αλλο ενα ή και 2 αυτοκινητα για να το μετατρέψεις τελικα σε κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο που αρχικα αγορασες.
Οποια ενδιαμεση κατασταση ,για εμενα αποτελει ημιμετρο με τι λογικη οτι αν μεταβαλλεις εναν παραγοντα (αποδοση κινητηρα) ή θα μεταβαλλεις και ολους τους αλλους παραγοντες μαζι ή κανεναν.
Το περιστατικο του πανου ,εχει συμβει και σε μη βελτιωμενο κινητηρα VW ,συνεπως δεν μπορει να αποδοθεί ξεκαθαρα στη βελτιωση του κινητηρα.
Οσο για τα φρένα ,συμφωνω οτι θα τα ηθελα πιο αποτελεσματικα (προσεξτε τη διατυπωση) ,αλλα εφοσον μετα το προγραμμα κινουμαι στα πλαισια των ταχυτητων που επιτυγχανει και το εργοστασιακο αυτοκινητο ,δεν θεωρω οτι θελουν αλλαγμα.
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Δειτε οσοι δεν το εχετε προσεξει οτι το 160αρι εχει αγκυρες σε σχεση με το 122αρι.(μεγαλυτερη διαμετρο,αρα και καλυτερα.)
Για επεμβασεις στον εγκεφαλο τουλαχιστον εγω ειμαι αρνητικος ακομα και σε προγραμματα που πουλαει η ιδια η VW.
Προτιμαω να βελτιωνω την αναπνοη,την καυση και την εκπνοη του κινητηρα με φιλτρα,μπουζι,προσεχως catback κλπ κι'ας ειναι παιχνιδισματα.
Εσυ gumbal πως μας ξεφυγες και δεν εβαλες το ονοματακι σου και τον τυπο του κινητηρα σου στην υπογραφη σου,ωστε να ξερουμε πως να σε φωναζουμε?
Νikitas TSi
- panos
- Senior Μέλος
-
- gumbal
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤSi
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Θα σας παρακαλούσα να ανοίξετε πάλι την κουβέντα σας σε νέο θέμα στον τομέα "φρένα".
Ευχαριστώ.
:surrender:
Δημήτρης
- aris
- Senior Μέλος
-
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος