Αγορα EOS

• eorfanou
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56831 από eorfanou
Αγορα EOS δημιουργήθηκε από eorfanou
Καλησπερα!!!
Εδω και πολυ καιρο σκεφτομαι να αγορασω ενα EOS και κοιταω τα 1.6 μιας και ειναι και πιο οικονομικα στην τιμη απο τα 1.4. Ολοι μου λενε οτι ειναι βλακεια γιατι καινε κτλ. Εσας ποια ειναι η γνωμη σας?1.6 ή 1.4?Εχουν πολυ μεγαλη διαφορα στην καταναλωση και στο κοστος για την ασφαλιση και τα service? Εχω τωρα ενα Peugeot 207 1.4. Θα μου φανει μεγαλη η διαφορα στην συντηρηση?
Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56846 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Αγορα EOS
Γειά σου Ευγενία και καλώς ήρθες στην παρέα μας,

Εύχομαι με το καλό να το αποφασίσεις και να αγοράεις και εσύ ένα Eos, είτε είναι 1400 είτε 1600 το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις!

Ο προβληματισμός σου είναι ένα θέμα που είτε μέσα από το φόρουμ είτε και από κοντά στις συναντήσεις μας έχει συζητηθεί πολλές φορές με τις γνώμες να διίστανται όπως είναι φυσικό.
Ο φίλος μας ο Λευτέρης πριν από λίγο καιρό αγόρασε και αυτός το eos του και βρισκόμενος στη θέση που είσαι σήμερα είχε ανοίξει ένα θέμα με ερωτήσεις το οποίο αυτή τη στιγμή συζητάμε με μεγάλο κανάλι να πουλήσουμε τα δικαιώματα αφού εξελίχθηκε η αγορά σε σίριαλ... Ίσως εκεί βρείς κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν στην απόφαση σου.

www.vweos.gr/eosforu...- )?limit=25#52420

Εγώ (για να μην τα ξαναγράφω) θα σου κάνω παράθεση αυτά που είπα και τότε:

...Tα FSi έχουν μικρότερη ιπποδύναμη και ροπή χαμηλά, αλλά τραβάνε καλύτερα στις ψηλές στροφές (>4500). Επίσης έχουν και μια αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με τα TSi. Εγώ έχω μια μέση κατανάλωση που κυμαίνεται από 6,5-7,5lt/100 σε φυσιολογικές συνθήκες. Φαντάζομαι το αντίστοιχο σε FSi θα είναι γύρω στο +1,0 με +1,5lt/100. (????) Γενικότερα, συμφωνώ με τον betoven ότι οι TSi έχουν καλύτερη σχέση απόδοσης-οικονομίας-αξίας μεταπώλησης του αυτοκινήτου....

...Το Α και το Ω σε κάμπριο είναι η σωστή συντήρηση στα λάστιχα της οροφής. Απλά στο πλύσιμο χρειάζονται και αυτά καθάρισμα και μία στο τόσο μια λίπανση για να μείνουν μαλακά και να μην ξεραθούν από τον καιρό και να μην έχεις ενοχλητικούς τριγμούς από τα μεταλλικά μέρη της όταν πέφτεις σε λακούβες. Δε χρειάζεται να σε αγχώνει. Υπάρχει άλλωστε και ο οδηγός λίπανσης για να δεις τί εννοούν τα παιδιά.

Τα 1.4 με τα 1.6 όσον αφορά τέλη κυκλοφορίας κλπ δεν έχουν σοβαρή διαφορά (νομίζω 20 ευρω ;;;). Το κόστος της ασφάλειας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, δε νομίζω ότι το 1.6 έχει αυξημένη ασφάλεια μόνο και μόνο λόγω κυβικών.
Η συντήρηση σου πέρα από τη συνηθισμένη που έχει το κάθε αυτοκίνητο (λάδια, φίλτρα κλπ) εμπεριέχει επιπλέον τη συντήρηση της οροφής την οποία όμως μπορείς και μόνη σου δεν είναι κάτι δύσκολο, τουλάχιστον μέχρι να την κάνεις για πρώτη φορά.
Μια λεπτομέρεια που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμη είναι αν τα 1.6 έχουν ιμάντα ή καδένα στη μηχανή. Επειδή έχω 1.4 ξέρω ότι τα 1.4 έχουν καδένα - αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα γλιτώσεις πολλά λεφτά στα λεγόμενα "μεγάλα" σέρβις που σε άλλα αυτοκίνητα αλλάζουν τους ιμάντες. Πληροφοριακά αναφέρω ότι στα 60,000 έκανα σέρβις στο Renault Clio 1.2 της γυναίκας μου πληρώνοντας 480 (!!) ευρω - αν είχε καδένα όπως το Eos θα πλήρωνα γύρω στα μισά..

Σε γενικές γραμμές είναι ένα αυτοκίνητο χωρίς υπερβολές στα έξοδα του, δε νομίζω να καταλάβεις μεγάλη διαφορά..

Ελπίζω να βοήθησα!

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56849 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Αγορα EOS
Καδένα έχουν και τα 1600.....πρώτα μπήκαν στα 1600αρια και μετά στα 1400αρια :PPP :PPP :PPP :PPP :PPP

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56850 από Coo
Ρόδες υπήρχαν τότε; :PPP :PPP :PPP :PPP

(Ευγενία όπως κατάλαβες ο Corbil έχει τον "παππού" 1,600)

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56853 από Corbil
Ευγενία ο νέος (Coo) είν ωραίος αλλά ο παλιός (Corbil) ειναι αλλιώς......

Πες του κελεμπία οτι μέχρι να μπουν τα αναπνευστήρια του μπρος ο παππους εχει τερματίσει.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56854 από Coo
Είμαστε πάλι εκτός θέματος...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56856 από Corbil
Coo έγραψε:

Είμαστε πάλι εκτός θέματος...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56857 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Αγορα EOS
Επισης συνυπολογισε για το 1.6 και το πιο αυξημενο κοστος χρησης απο τη χρηση 100αρας βενζινης.
Οι περισσοτεροι μεταξυ μας 95αρα βαζουν αλλα παντα υπαρχει ο κινδυνος να παει κατι στραβα απο αυτη τη ''τσιγγουνια'' και ισως χρειαστει να βαλεις βαθια το χερι στη τσεπη.

Νikitas TSi

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56858 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Αγορα EOS
μην ακους κανεναν... διλιτρο τουρμπο να γουσταρεις !!! :shy: :fart:

Πέτρος

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56917 από giorgosbarkas
Απαντήθηκε από giorgosbarkas στο θέμα Απ:Αγορα EOS
για εμενα ευγενια να παρεις το 1.4 και εγω πριν 6 μηνες οταν εψαχνα και εγω για ΕΟS τις ιδιες αποριες ειχα. τελικα αγορασα το 1.4 πληρωνοντας λιγο παραπανω.οχι γιατι το μοτερ το 1.6 εχει προβληματα [η μαμα vw δημιουργει αψογα μοτερ εγω ειχα το polo 1.4 101hp χωρις να βγαλει ουτε ενα προβλημα 12 χρονια που το κρατησα] αλλα επειδη το 1.4 ειναι η τελευταια λεξη τεχνολογιας της vw και εχει καλητερη μεταπωλητικη αξια. να προσεξεις μονο την στεγανοτητα

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #56918 από Coo
giorgosbarkas έγραψε:

για εμενα ευγενια να παρεις το 1.4 και εγω πριν 6 μηνες οταν εψαχνα και εγω για ΕΟS τις ιδιες αποριες ειχα. τελικα αγορασα το 1.4 πληρωνοντας λιγο παραπανω.οχι γιατι το μοτερ το 1.6 εχει προβληματα [η μαμα vw δημιουργει αψογα μοτερ εγω ειχα το polo 1.4 101hp χωρις να βγαλει ουτε ενα προβλημα 12 χρονια που το κρατησα] αλλα επειδη το 1.4 ειναι η τελευταια λεξη τεχνολογιας της vw και εχει καλητερη μεταπωλητικη αξια. να προσεξεις μονο την στεγανοτητα

++1 να το δοκιμάσεις ρίχνοντας σε όλες τις ενώσεις της οροφής με το λάστιχο νερό - όχι με πίεση, εκεί είναι φυσιολογικό να περάσουν λίγα νερά (οπότε αποφεύγουμε και τα πλυντήρια)

Δημήτρης

• eorfanou
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #57089 από eorfanou
Απαντήθηκε από eorfanou στο θέμα Απ:Αγορα EOS
Καλησπερα και ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Η δουλεια που γινεται εδω ειναι εξαιρετικη και συγχαρητηρια σε ολους!
Συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση! (Εψαχνα να βρω EOS!)
Διαβασα το θεμα που μου προτεινατε σχετικα με το μελος που ειχε και αυτος προβληματισμο.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι η υψηλη τιμη που θα εχει ενα 1.4 καθως θελω να εχει και δερματινα καθισματα, θελω να εχει και bluetooth και εργοστασιακο parktronic και γενικα θελω να εχει τα extra του!
Ενω τα 1.6 ειναι πιο προσιτα για το βαλαντιο μου.
( Το ιδανικο θα ηταν να μπορουσα να αγορασω το νεο ΕΟS με τον Bluemotion κινητηρα αλλα αυτο θα γινει σε μια αλλη εποχη οπου δεν θα υπαρχει κριση)
Εχω βρει και ενα 1.6 με λιγα χιλιομετρα αλλα δεν εχει εργοστασιακο parktronic και διαβασα οτι καλο θα ειναι να εχει εργοστασιακο για να μην χτυπησει καπου η οροφη καθως ανοιγει,
Ο πατερας μου εχει ενα golf 1.6 και ειναι αντιθετος με το 1.6 μονο για το κοστος της καταναλωσης καθως λογω δουλειας κανω πολλα χιλιομετρα καθε μηνα.
Τελος παντων, να μην σας κουραζω με τις σκεψεις μου, ευχαριστω παρα πολυ για τα φωτα σας και οταν και αν με το καλο καταφερω να παρω το EOS να ειστε σιγουροι οτι θα σας ενημερωσω αμεσως!

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #57096 από Coo
Χαίρομαι που βοηθήσαμε, και εδώ θα είμαστε να απαντήσουμε σε ότι μπορούμε ξανά.
Δε θεωρώ προσωπικά τόσο σημαντικό το εργοστασιακό Parktronic, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε της αντιπροσωπείας και δεν έχουμε προβλήματα. Για παράδειγμα το δικό μου είναι ρυθμισμένο να κάνει το μακρόσυρτο ήχο (που υποτίθεται ότι δεν έχεις άλλο περιθώριο) στο ασφαλές διάστημα για να ανοίγει και η οροφή. Όσο για τα δερμάτινα, μπορείς πλέον σε πολύ καλές τιμές να βάλεις aftermarket που είναι εφάμιλλης ποιότητας.
Θα συμφωνησω με τον πατέρα σου για την κατανάλωση και το κόστος σε 100άρα του 1.6.

Δημήτρης

Περισσότερα
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #57098 από Corbil
Ευγενία εαν το είδες έχεις pm

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi