Πολυ δυνατος θορυβος(σαν πετρα στο παρμπριζ)

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9019 από nikitas tsi
Αντιμετωπιζω ενα σημαντικο προβλημα,οταν ταξιδευω κατα τις μεσημεριανες ωρες που καιει ο ηλιος ακουω ενα δυνατο θορυβο σαν να μου πεταει καποιος μια πετρα στο παρμπριζ ή να σε πυροβολει καποιος ,αφου απο τη τρομαρα μου πηγα να χασω τον ελεγχο του αυτοκινητου καθως πηγαινα με το λιγοτερο 150 χλμ.
Αυτο μου εχει ξανασυμβει αλλες τεσσερις φορες καθως ταξιδευω στην εθνικη οδο και ειναι ενας παρα πολυ δυνατος στιγμιαιος θορυβος.
Τη πρωτη φορα νομισα στ'αληθεια οτι μας χτυπησε πουλι ή μας ηρθε καποια πετρα απο διερχομενο οχημα του αντιθετου ρευματος(δεν ειχα κανεναν μπροστα μου)
Απο τη δευτερη και τη τριτη φορα αρχισα να υποψιαζομαι οτι μαλλον προκειται για καποια συστολη-διαστολη του ταμπλο ή του παρμπριζ....
Γνωριζετε κατι επ'αυτου??
Το αυτοκινητο θα το παω σιγουρα στο συνεργειο και θα τους το αφησω,το προβλημα ομως ειναι οτι ο ηχος ειναι σποραδικος,δηλαδη στα χερια τους μπορει να μη το κανει καθολου καθως το μεσημερι σχολανε.......
Επαναλαμβανω πως προκειται για ενα πολυ επικινδυνο φαινομενο σαν να σε πυροβολει καποιος εξ'επαφης και το κυριοτερο απροειδοποιητα ενω τρεχεις με 150,170 χλμ/ωρα,ενστικτωδως μπορει αλλος οδηγος να κοψει το τιμονι και να θερισει κοσμο.....

Εχετε ακουσει κατι επ'αυτου?

Γελαδι εσυ που ξερεις απο αεροπλανα λες να εσπασα το φραγμα του ηχου??

Νikitas TSi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9020 από Guardian
Νικήτα έχω την εντύπωση κρίνοντας από τις δημοσιεύσεις σου ότι το αυτοκίνητο σου έχει αρχίσει να σκορπάει....
Για να σοβαρευτούμε όμως προσωπικα δεν το έχω ξανακούσει αν και δεν κατανοώ πλήρως το πρόβλημα...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9022 από leftin3d
ομολογουμενως υποθετω οτι το προβλημα εινε οτι ακουγοντας ξαφνικα τον ηχο αυτο ο αλος μπορει να τρομαξει και να κανει στραβοτιμωνια,,,ως προς αποφυγη αυτου που τον χτυπησε.

Τωρα νικητα οσον αφορα το φραγμα του ηχουν...μην ανυσηχεις...δεν τον σπας με τοσο μικρη ταχυτητα :)

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9023 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Πολυ δυνατος θορυβος(σαν πετρα στο παρμπριζ)
Σκεψου να οδηγεις χαλαρα με 150 ακουγοντας τη μουσικουλα σου και να ακους ενα δυνατο μπαααμμμ.....:no: :no: :no:
Αρχιζω να λυπαμαι για τα 28000 που πληρωσα και να φοβαμαι ακομα και για τη ζωη μου αλλα και των συνεπιβαινοντων μου......
Μια στραβοτιμονια αρκει....
Θα ζητησω αλλαγη αυτοκινητου,δεν εχω αλλη επιλογη.....

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9025 από Coo
nikitas tsi έγραψε:

Σκεψου να οδηγεις χαλαρα με 150 ακουγοντας τη μουσικουλα σου και να ακους ενα δυνατο μπαααμμμ.....:no: :no: :no:
Αρχιζω να λυπαμαι για τα 28000 που πληρωσα και να φοβαμαι ακομα και για τη ζωη μου αλλα και των συνεπιβαινοντων μου......
Μια στραβοτιμονια αρκει....
Θα ζητησω αλλαγη αυτοκινητου,δεν εχω αλλη επιλογη.....

Νομίζω ότι έφτασες στο τελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας προσπερώντας τα χαμηλότερα. Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει (συστολή/διαστολή;;;; - μετατοπιση/επαναφορά;;;;; ) αλλά μπορεί με μια απλή αντικατάσταση στο παρμπρίζ όλα να διορθωθούν από πιθανό κατασεκυαστικό λάθος του εργοστασίου. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια της οικογένειάς σου πρώτα από όλα, αλλά ψάξτο πρώτα (γιατί η αντιπροσωπεία αυτό θα κάνει, δε θα δεχτεί απλά να σου αντικαταστήσει το αυτοκίνητο) και μετά αν δε διορθώνεται ζήτα αυτό που δικαιωματικά σου ανήκει...
Μέχρι τότε και μεταξύ σοβαρού-αστείου να αποφεύγεις τα 150χλμ/ώρα... (Το πολύ να κερδίσεις 5 λεπτά διαδρομής... :P)

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9040 από vabatzis
Νικήτα, η επίσκεψη στο συνεργείο είναι μονόδρομος, μέχρι να αποκατασταθούν όλα σου τα προβλήματα. Και το νου σου, άσε το τρέξιμο προς το παρόν....δε ξέρεις ποτέ...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9042 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Πολυ δυνατος θορυβος(σαν πετρα στο παρμπριζ)
Mια φορα μου το εκανε καθως περιμενα σταματημενος με το κλιματιστικο αναμενο στο μετρο του Αγ.Αντωνιου.
Καποια 6ιαστολη ειναι στα σιγουρα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9043 από nikitas tsi
vabatzis έγραψε:

Νικήτα, η επίσκεψη στο συνεργείο είναι μονόδρομος, μέχρι να αποκατασταθούν όλα σου τα προβλήματα. Και το νου σου, άσε το τρέξιμο προς το παρόν....δε ξέρεις ποτέ...

Γιατι κατι μου λεει οτι στις καλοκαιρινες 6ιακοπες 8α παρω το Accent μου αντι για το Eos????

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9044 από vabatzis
nikitas tsi έγραψε:

Mια φορα μου το εκανε καθως περιμενα σταματημενος με το κλιματιστικο αναμενο στο μετρο του Αγ.Αντωνιου.

Μήπως προέρχεται από τους αεραγωγούς λόγω απότομης αλλαγής θερμοκρασίας ; Στους πόσους βαθμούς βάζεις τον κλιματισμό ;

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9045 από nikitas tsi
vabatzis έγραψε:

nikitas tsi έγραψε:

Μήπως προέρχεται από τους αεραγωγούς λόγω απότομης αλλαγής θερμοκρασίας ; Στους πόσους βαθμούς βάζεις τον κλιματισμό ;

To σκεφτηκα κι'αυτο αλλα τη πρωτη φορα που μου το'κανε 6εν 6ουλευε ο κλιματισμος.......

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9047 από Coo
Άν είναι θέμα διαστολής-συστολής με μια επανατοποθέτηση ή αλλαγή παρπρίζ θα είσαι μια χαρά. Η αλλαγή παρπρίζ παίρνει ένα πρωινό, αλλά προϋποθέτει μερικές ημέρες αναμονής για την παραγγελία αν δεν υπάρχει διαθέσιμο.

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9048 από vabatzis
Παράξενο... :thinking

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9051 από tomary
Και στο δικό μου ακούω τους ήχους που περιγράφεις, μόνο όταν έχω το κλιματιστικό αναμένο. Το κάνει πάντα όταν έχει πολύ ήλιο. Πάντως το προηγούμενο καλοκαίρι που έφαγα πέτρα στο παρμπριζ ακόυστηκε πάρα πολύ πιο δυνατά...... Πίστεψε με θα το καταλάβεις αν είναι πέτρα. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το παρμπρίζ "άνοιξε" μετά απο μία εβδομάδα!

Θωμάς EOS TSI

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9054 από vabatzis
tomary έγραψε:

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το παρμπρίζ "άνοιξε" μετά απο μία εβδομάδα!

Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές θερμοκρασίας του καλοκαιριού...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9055 από nikitas tsi
Εχω φαει πετρα (χοντρο χαλικι) σε ενα nissan sunny της οικογενειας γι'αυτο και τον παρομοιαζω τον θορυ6ο σαν πετρα.
Θωμα εχεις καταληξει καπου γι'αυτους τους θορυ6ους?

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9060 από tomary
Πιστεύω πως είναι όλα τα πλαστικά στο ταμπλώ και ακούγονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας όπως ειπώθηκε παραπάνω. Το παρμπρίζ δεν νομίζω να φταίει γιατί στην δικιά μου περίπτωση ακουγόταν και πριν και μετα την αλλαγή παρμπρίζ. Πάντως δεν ανησηχώ εγγύηση έχουμε!!!

Θωμάς EOS TSI

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9062 από tomary
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να τρως πετραδάκια στην μούρη του αυτοκινήτου, αν οδηγάς πίσω απο άλλους στην εθνική... Και αυτά τα πετραδάκια δυνατά ακούγονται με 150 χλμ.

Θωμάς EOS TSI

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9068 από nikitas tsi
Eν6εχομενως να μιλαμε για 6ιαφορετικο ηχο μιας και εσενα 6εν σε πολυαπασχολει ενω εμενα με παει ξυ6ι.....
Στο περιγραφω σαν να ντουφεκαει καποιος 6ιπλα σου,τοσο ισχυρος ηχος.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9087 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Πολυ δυνατος θορυβος(σαν πετρα στο παρμπριζ)
Κάποιες συστολές διαστολές κάνουν οι αεραγωγοί και κάτι τσακ τσουκ ακούω συχνά όταν ανοίγω το κλιματιστικό... Είναι γεγονός. Κάποιοι από αυτοί είναι δυνατοί. Όχι όμως και στον βαθμό που λες Νικήτα! Το πιο πιθανό να είναι κάτι με το παρμπρίζ αλλά δεν είμαι και μάντης! Μπορείς να το προσδιορίσεις κάπου συγκεκριμένα ή το ακούς γενικά από το παρμπρίζ μπροστά;; Μήπως για παράδειγμα το ακούς από την ηλιοροφή από πάνω που είναι και αυτό τζάμι και κάνει τον ίδιο θόρυβο;; Έχω φάει πέτρα και στα δύο και έχει ακουστεί το ίδιο! (Απλά στο ένα σκύβεις κιόλας... :mpouxaxaxax )

Όσο για το φράγμα του ήχου, εγώ σου έλεγα! Μην παίρνεις το 160άρι!!! Είδες τώρα;; Πρέπει να διαβάζεις δελτίο καιρού και να εκδίδεις και ΝΟΤΑΜ για να κάνεις τις πτήσεις σου!!

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Συντονιστές: nikitas tsi