Καθαρισμός ταπετσαρίας - Μυρωδιές

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61788 από Coo
Καλώς ή κακώς έχω υφασμάτινη ταπετσαρία, με την οποία αντιμετωπίζω το συνηθισμένο πρόβλημα καθαριότητας-συντήρησης που όσοι έχουν ύφασμα με καταλαβαίνουν πόσο εκνευριστικό (και ενίοτε αποκαρδιωτικό) είναι.

Ο καθαρισμός που κάνω περιορίζεται στα εντελώς τυπικά και αναμενόμενα. Δηλαδή ηλεκτρική σκούπα για τη σκόνη και που και πού ένα νωπό πανάκι που δεν αφήνει χνούδι.
Παρ'όλα αυτά, εκτός του ότι λερώνει πάαααρα πολύ εύκολα (απλά το χέρι σου να ακουμπήσεις πάνω με λίγο πίεση αφήνει "ασπράδια") έχει και μία όχι τόσο ευχάριστη μυρωδιά που δε μπορώ να διώξω. Εκτός αυτού, υπάρχουν και κάποια μέρη στη ταπετσαρία (όπως αυτό στη φωτογραφία που βρίσκεται στην πόρτα του οδηγού) που έχω δοκιμάσει τα πάντα (εκτός από Ultrex) και δε καθαρίζει με τίποτα.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Για βιολογικό καθαρισμό, έχω ενδοιασμούς αφού πολύ φοβάμαι κάποια ζημιά στο ύφασμα κυρίως στο κομμάτι της οροφής..

Επειδή αυτό τον καιρό δεν υπάρχει λι-λί για δέρματα, ταπετσαρίες και τα σχετικά (με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του δέρματος/δερματίνης) θα ήθελα δοκιμασμένες προτάσεις για καλό καθαρισμό ταπετσαρίας/υφασμάτινου σαλονιού. Κατα καιρούς έχω χρησιμοποιήσει και ένα καθαριστικό αφρό (του εμπορίου, μάρκα μ'εκαψες) ο οποίος δε με ικανοποιεί.

Help.. :bye:

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Dionysis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61789 από Dionysis
Απαντήθηκε από Dionysis στο θέμα Καθαρισμός ταπετσαρίας - Μυρωδιές
να ένα ωραίο θεμα στο οποίο μπορώ να βοηθήσω ! οι λύσεις πολλές αλλα θέλω να ξέρω ακριβώς το πρόβλημα...είναι βρώμα αυτη η μαυρίλα? αν ναι τότε μπορώ να σου προτείνω πολλές δοκιμασμές λύσεις όσο για τη μυρωδιά και εκεί έχω λύση με ένα καλό αρωμτικό το οποίο σιγά σιγά θα πάρει τις άσχημες οσμές !

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61792 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Καθαρισμός ταπετσαρίας - Μυρωδιές
Διονύση είναι και βρωμιά (μάυρο) αλλά και μια ασπρίλα που ενώ φαίνεται ότι έχει ξεθωριάσει το χρώμα της ταπετσαρίας, στην ουσία επικάθεται πάνω της. Έχω δοκιμάσει διάφορα καθαριστικά τα οποία δυστυχώς δε μπορώ να θυμηθώ γιατί ήταν κυρίως φίλων που χρησιμοποίησα κατα περίπτωση, μόνο σε μία περίπτωση κατάφερα να εξαφανίσω το 70%-80%..
Για τις μυρωδιές δοκίμασα διάφορα γιατροσόφια, εκτός από δεντράκι. Τί gel, τί μπίλιες, τί σκόνη, τί υγρά αρωματικά. Κανένα δεν εξαφάνισε τις οσμές, απλά τις κάλυπταν και γινόταν το έλα να δείς..

Δημήτρης

• Dionysis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61793 από Dionysis
Απαντήθηκε από Dionysis στο θέμα Καθαρισμός ταπετσαρίας - Μυρωδιές
άν θέλεις μπορώ να σου δώσω εγώ δύο καθαριστικά να δοκιμάσεις και να σου πώ και από κοντά πως τα εφαρμόζεις κτλ κτλ ! επίσης και εγώ σε υγρό αρωματικό αναφέρομαι εαν θές και εκεί μπορώ να σου δώσω να δοκιμάσεις και αν δε δείς αποτέλεσμα με τις οσμές το ψάχνουμε μαζί!σίγουρα θα βρούμε λύση! για το καθαρισμό νομίζω θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα για τις οσμές όρκο δεν παίρνω!

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61960 από eosara...
Απαντήθηκε από eosara... στο θέμα Καθαρισμός ταπετσαρίας - Μυρωδιές

Coo έγραψε: Καλώς ή κακώς έχω υφασμάτινη ταπετσαρία, με την οποία αντιμετωπίζω το συνηθισμένο πρόβλημα καθαριότητας-συντήρησης που όσοι έχουν ύφασμα με καταλαβαίνουν πόσο εκνευριστικό (και ενίοτε αποκαρδιωτικό) είναι.

Αντιμετωπίζουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αλλά με μία διαφορά.. Στην δική μου περίπτωση η ταπετσαρία είναι χρώματος μπεζ.. :bye: Καταλαβαίνεις τι γίνεται.. Θα ήθελα και εγώ κάποια πρόταση για καθαριστικό, διότι έχω προσπαθήσει με κάποιο υγρό το οποίο διαλύεις σε νερό σε μικρή επιφάνεια (τεμπέλης) αλλά όχι μόνο δεν καθάρισε αλλά το χρώμα της ταπετσαρίας κατά την γνώμη μου έγινε κατά έναν τόνο πιο σκούρα.. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν μου πρότεινες κάτι..

eleanna
Γιατί παντού υπάρχει ένα EOS...!!!

• nuberlis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61974 από nuberlis
Απαντήθηκε από nuberlis στο θέμα Καθαρισμός ταπετσαρίας - Μυρωδιές
Κάνε μια απόσμηση καμπίνας(με γεννήτρια όζοντος)Δημήτρη.Για του λεκέδες στην ταπετσαρία χρησιμοποίησε apc και παίξε με τις αναλογίες.Μένεις και μακριά ρε γμτ.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61976 από Coo
Αν δω τα σκούρα και δε βγάλω άκρη μόνος μου, μπορεί και να σου έρθω. Για το λεκέ δε με νοιάζει και τόοοοσο (αν και θέλω να φύγει) αλλά η μυρωδιά με ενοχλεί, και από τη στιγμή που έχω παράπονα και από τις συνεπιβάτισες πρέπει να λυθεί το πρόβλημα.. κάπως!

To apc που λες είναι αυτό;

Δημήτρης

• nuberlis
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #61977 από nuberlis
Απαντήθηκε από nuberlis στο θέμα Καθαρισμός ταπετσαρίας - Μυρωδιές
Το συγκεκριμένο είναι apc(all purpose cleaner)και είναι πολύ καλό.Ανάλογα τον βαθμό δυσκολίας της βρωμιάς και την επιφάνεια,μπορεί να διαλυθεί σε διάφορες αναλογίες.Η απόσμηση με όζον κάνει καλή δουλειά αλλά το μηχάνημα το έχουν pros.

Περισσότερα
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #62354 από Coo
Μου σύστησε ένας φίλος το MPF της CarTechTeam σε αφρό. Μετα τον ψεκασμο με τον συγκεκριμένο αφρό και τρίψιμο με νωπό σφουγγάρι, τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά!

Δημήτρης