Αντικατάσταση εργοστασιακου ηχοσηστήματος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι σύνηθες και παρουσιάζεται σε όλα τα volkswagen μέχρι ΚΑΙ τα ΜΥ07, δηλάδη το δικό σου. Τα αυτοκίνητα με canbus <2007 φορούσαν εργοστασιακά στερεοφωνικά 2ης γενιάς (2nd generation radios) ενώ τα αυτοκίνητα με canbus >2008 φορούν τα 3ης γενιάς (3rd generation radios). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα Eos μέχρι και το 2007 δέχονται απροβλημάτιστα τα RCD 300, RCD 500 και για οτιδήποτε άλλο πιο καινούργιο (RCD 310, RNS 510 κλπ) χρειάζεται είτε αναβάθμιση του CAN bus Gatewayσε 1k0907530 (1k0 907 530) L (ή υψηλότερη), είτε υποβάθμιση (αν αυτό είναι εφικτό) στο πρόγραμμα που φοράει το κινέζικο στερεοφωνικό που θέλεις να περάσεις.
Αν είναι τσακάλια και πρόθυμοι εκεί που θα το πας το αυτοκίνητο, δε θα έχεις πρόβλημα..
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- panthro
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Οπότε τώρα ξέρω τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που δεν μου αναφέρουν τιποτα για αναβαθμιση.
Ευχαριστώ και πάλι
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Μιλάμε για αναβάθμιση, αλλα στην ουσία είναι αντικατάσταση της υπάρχουσας "συσκευής" (αν μπορούμε να την πούμε έτσι) με άλλη νεότερη.
Δεν είναι φοβερά πολύπλοκο, αλλά δεν είναι και τόσο απλό. Εκτός αυτού δεν ξέρω πόσο κοστίζει μάλιστα και το συγκεκριμένο κομμάτι. Αν έχει κάποιος πρόγραμμα παρακαλώ να μας πει.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι:
α) να επιβεβαιώσεις ότι με βάση τις προδιαγραφές που το αγόρασες είναι συμβατό με το ΜΥ του αυτοκινήτου σου
β) αν αναγράφει ότι είναι κατάλληλο π.χ. για αυτοκίνητα ΜΥ08 και μετά να κοιτάξεις αν γίνεται υποβάθμιση λογισμικού, ή αν υπάρχει κάποιο fix που να υποστηρίζει το δικό σου Can Bus.
γ) αν αναφέρει ότι είναι συμβατό με το δικό σου τότε θα έχει προκύψει κάποια βλάβη - απορύθμιση οπότε πίσω πακέτο και επισκευή ή αντικατάσταση.
δ) αν όλα είναι εντάξει αλλά δεν είναι συμβατό τότε μόνο λύση με αλλαγή Can Bus αλλά δεν ξέρω πόσο σε συμφέρει... :crazyman:
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
και περισσότερα εδώ
:ooooops
Δημήτρης
- tasos_sib84
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- tasos 1.4tsi 160ps
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Τασος
- kavala
- Senior Μέλος
-
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Τί αναφέρει για την συνεργασια με can bus;
Είναι για μοντέλα από 08 και μετά;
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Nα φανταστω δηλαδη οτι και γω αν παρω το erisin θα χω προβλημα με την μπαταρια?το eos μου ειναι 3/2008
Πιθανότατα όχι. Το 2008 η VW τοποθέτησε τα 3ης γενιάς οπότε ....
Δημήτρης
- kavala
- Senior Μέλος
-
Αυτοι απο την erisin μου λενε πως θα χρειαστει απλα να παρω και το decoder, αν και νομιζω και ο panthro το ειχε και αυτο.
Οι μονοι που το αναφερουν ξεκαθαρα στο site τους και το multimedia εχει και επιλογη στο μενου γι αυτο το λογο ειναι η audiosources. Ξεκαθαρα το αναφερουν, χωρις να σημαινει πως ειναι και αξιοπιστοι...
Απλα οι τελευταιοι της audiosources, μου γεμιζουν λιγο περισσοτερο το ματι λογω του site της εταιρειας που μιλα και για συνεργασιες με vw και εχει και 2 εικονες απο το ...εργοστασιο.Σχετικα ολα αυτα θα μου πειτε, απλα εχω πελαγωσει και δεν ξερω ποιο κινεζακι να διαλεξω

- panthro
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Σημερα πήγα τελικα σε ενα εξουσιοδοτημενο service (VW Autoclub) για να μου κάνουν απο την αρχη την εγκατάσταση. Στην αρχή μετρήσαμε την κατανάλωση της παλιας μου μονάδας (ERCD300) σε κατασταση offline (δηλαδη χωρις το κλειδι τοποθετημένο) και ηταν 10mA. Η αντιστοιχη κατανάλωση του Erisin είναι 130mA. Οπότε ετσι εξηγείται γιατι αδειασε η μπαταρία! Στην συνέχεια τον ρώτησα για τυχόν αναβαθμιση του canbas του αμαξιου. Μου είπε οτι έχω το πιο updated version για το μοντέλο μου και οτι προγραμμα απο τη Γερμανία δεν του συστηνει και οτι δεν του δινει το OK για την αναβαθμιση του canbas. Συγκεκριμένα μου είπε οτι αν φορτωσεις το version i.e. το αντιστοιχο λογισμικο που τρεχουν σε νεότερα μοντέλα μπορουν να προκληθουν σοβαρές βλαβες στον εγκέφαλο και να εχω γενικότερα προβληματα με τα ηλεκτρικά (να πω τη αληθεια δεν πείστηκα και πολυ απο αυτο γιατι θα περιμενα ενα πιο αναβαθμισμενο λογισμικο να υποστηριζει λογικά και παλαιοτερα μοντέλα και απλα να ενσωματονονται καινουργιες λειτουργιες). Επισης υπηρχαν πολλα σπαλματα στον εγκέφαλο τα οποια ειχαν προκληθεί απο την μονάδα...
Ετσι η μόνη λύση (για να μην το στειλω πακέτο οπως ειναι πισω) ηταν να δωσουμε τροφοδοσία απο αλλη γραμμη συνδεωντας κατευθειαν στο ACC καλωδιο της φίσας και αφαιρώντας τον extra canbas adaptor που μου ειχε στείλει μαζι με την μοναδα (παρεπιπτωντος υπήρχε επιπλεον χρεώση για τον adaptor 30 Ευρω). Με αυτον το τρόπο δεν πρόκειται να μου αδειασει η μπαταρια εφοσον η μοναδα παίρνει τροφοδοσια μονο οταν βάλεις το κλειδι. Ομως το μειονεκτημα ειναι οτι δεν κρατάει καμία μνήμη (που σημαινει οτι καθε φορά που βαζείς το κλειδι ειναι σαν να βάζεις για πρωτη φορα την μοναδα) και φυσικα δεν δεχεται εντολές απο το τιμόνι (βέβαια υπάρχει και remote control). Οποτε ηρθα σε επικοινωνια απο αυτον που το αγορασα και μου είπε κατα πασα πιθανοτητα φταιει το canbas που μου εστειλε. Θα του το στειλω πεισω και θα μου στειλει αλλο...Ετσι προς το παρων το εχω συνδεσει με το παραπανω τροπο
Τι να πω απο το CD μονο, επελεξα αυτην επιλογη. Ελπιζω οταν μου στείλει το καινουργιο adaptor να ειναι συμβατο με το canbas μου.
Παντως εκει που απογοητευτικα τελειως ειναι οταν μου ειπε ο τεχνικος οτι πιθανον να μην μπορώ να βαλω πανω ουτε το εργοστασιακο της VW που παιζει MP3,...το ειχε συναντησει και σε ενα Golf λεει...Αν ισχύει αυτο ειναι επιοικως απαράδεκτη η VW.
- dragonfighter
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Η αναβάθμιση του canbus δεν γίνεται με πρόγραμμα / λογισμικό όπως λέει αλλά αφαιρείς το παλιό και βάζεις το καινούργιο όπως περιγράφεται αναλυτικά εδώ:
www.my-gti.com/2296/...f
Να έχεις υπ'όψη σου όμως, ότι το ανταλλακτικό είναι ακριβό (περίπου 90 ευρώ)
Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI
- panthro
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Παραλληλα εξεταζω την περιπτωση, μηπως ο προμηθευτης που πηρα την μοναδα μαζι με το canbas adapter μπορει να μου στειλει canbas adapter με πιο παλια version ετσι ωστε να υποστηριζει και να ειναι συμβατο με το δικο μου canbas gateway...
Ξερει κανείς που ακριβως ειναι τοποθετημένο το canbas gateway στο EOS?
Ευχαριστω
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- dragonfighter
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Το (VAG COM/VCDS) είναι το ειδικό καλώδιο μαζί με το λογισμικό που το συνοδεύει. Απαιτείται για αυτή την μετατροπή (αλλαγή canbus) και χρησιμεύει σε πλήθος άλλων αλλαγών / μετατροπών ( δες εδώ )
Για να λέμε και τα αρνητικά τώρα, το εγχείρημα αυτό δεν το έχω κάνει προσωπικά και είναι φυσικά ένα ρίσκο (σε άλλους δούλεψε μια χαρά, σε άλλους παρουσιάστηκαν προβλήματα).
Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI
- kavala
- Senior Μέλος
-
Kαι αν κατι δεν παει καλα, μπορω να το καταλαβω νωρις ή ...οταν μεινω απο μπαταρια?
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
- dragonfighter
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Γιάννης 1.4 TSI
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Θα πρέπει να διαλέξεις τη ρύθμιση για το Magotan.Εγω κατεληξα στο audiosources 7609 και ο Θεος βοηθος...το ερωτημα ειναι ποια επιλογη θα διαλεξω για το canbus?εχω eos 3/2008
Kαι αν κατι δεν παει καλα, μπορω να το καταλαβω νωρις ή ...οταν μεινω απο μπαταρια?Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- panthro
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Σημερα κατάφερα να πιάσω και κανάλια (ΕΡΤ, ΝΕΤ, STAR, MEGA, CINE, CINE+, MTV, ET3, ΒΟΥΛΗ). Ομως οταν κινούμε εχω παρα πολλες διακοπες (στην ουσια δεν μπορεις να παρακολουθησεις καποιο προγραμμα). Χρησιμοποιω μια κεραία απλη (ηταν μαζι με την μοναδα στην συσκευασια) την οποια την τοποθετησα τελικα πισω απο τον μεσαιο τον αεραγωγο μαζι με την GPS κεραια.
www.ebay.co.uk/itm/E...5
Η μοναδα υποτιθεται οτι εχει ενσωματομενο δέκτη MPEG4 και υποστηριζει και MPEG2.
Αν συνδέσω μια καλυτερη κεραία υπαρχει περιπτωση να βελτιωθει η ληψη και να μην εχω διακοπες?
- panthro
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
- kavala
- Senior Μέλος
-
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
- panthro
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Ευχαριστώ
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Οι μονάδες αυτές υποστηρίζουν κυρίως iGo, μπορείς όμως να βάλεις και TomTom, Polnav και Smart2go αν δεν κάνω λάθος. Για το που μπορείς να "κατεβάσεις" τέτοιους χάρτες, αυτό δε μπορούμε να το σχολιάσουμε, είναι αντίθετο με τον κανονισμό του φόρουμ.Μηπως γνωριζει κανείς τι ακριβως χάρτες πρεπει να φορτωθουν για το GPS και απο που μπορώ να τους κατεβάσω?
Ευχαριστώ
PS: Σχετικά με τα ερωτήματα που έχεις κάνει παραπάνω για το tuner σου, αυτό είναι ήδη DVB-T, δε χρειάζεσαι κάποιο άλλο. Αλλάζοντας την κεραία ίσως βελτιωθεί η λήψη, παρόλα αυτά τον αν θα κάνει διακοπές ή όχι εξαρτάται άμεσα και από τις δυνατότητες που έχει το ίδιο το tuner...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- dragonfighter
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Γιάννης 1.4 TSI
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Υπάρχει και το DontPanic που, απ'ότι άκουσα, είναι από τα καλύτερα...
Κάνει αυτό για τον Κινέζο;Supported Devices: iPhone 4, iPhone 3GS and iPod Touch (iPod Touch requires an external GPS accessory)
Βαγγέλης - 1.4 TSi